Декс, мислим да размишљамо врло слично. Покушаћу овако да поједноставим моје размишљање. Имамо тренутно стање и два правца у којим се може кретати даље развој.
1. правац је да се изгради партерно решење које ће заокружити блок. Слажем се да ће оно бити боље од тренутног стања и ту мислим да се можемо сложити.
2. правац је у ком ја размишљам. Рушење све 4 зграде и поновна изградња 3 вредне зграде на местима где није изграђена зграда (попут предложеног у Карађорђевој, мада има и других локација). Ово је такође боље од тренутног стања.
Е сада ту бих желео да појасним зашто више нагињем другом ставу. Први разлог је што бисмо тиме попунили рупе у блоковима где недостају зграде, а ове временски и стилски ближе одговарају суседним, чиме трајно решавамо визуелни циркус који постоји у нашем граду и на смислен начин стварамо целине. Други разлог је што прављењем тунела у Каменичкој, као и изградњом БНВ, сама Теразијска тераса и спуштање до реке не делује више као реална опција. Самим тим, рушењем зграда, отварамо фронт ка Призренској улици и ширимо преко потребну зелену површину, којих је сложићемо се стварно све мање, а имамо шансу да направимо одличну и репрезентативну парковску површину.
Овај мој став се може пресликати 1 на 1 на простор код Стакленца, а који је давних дана изнет на ББ, више сам и заборавио ко је иницијатор, па не бих кредит неком другом да дајем. Тиме имамо смислене и визуелно репрезентативне целине, а првенствено складне целине.