Ne, naravno da nisam mislio da TT treba da bude prohodna kola, samo sam mislio da je to očigledno.Milance":2wc6c7na je napisao(la):Kola preko TT? Boze me sacuvaj!
Dakle, ovo, samo bez automobila
Ne, naravno da nisam mislio da TT treba da bude prohodna kola, samo sam mislio da je to očigledno.Milance":2wc6c7na je napisao(la):Kola preko TT? Boze me sacuvaj!
Jel misliš na B2? B23 je Verano na NBg-uvucko":23dxwfc7 je napisao(la):Privode kraju b23,pise da im je rok do avgusta,valjda ce i tada urediti terasu.
Plusevi za obojicu od mene. Veliki sam fan pragmaticnog, ekonomicnog, a efektnog. Tako zamisljeno, ovo bi se moglo i brzo i jeftino izvesti sa OGROMNIM pozitivnim efektom na grad i njegove stanovnike. Win-win!Glas prirode":3c69neg0 je napisao(la):Stf je potpuno u pravu, svako ko je ikada obratio paznju na terasu kao srce grada i njene velicanstvene mogucnosti, mogao je da primeti da je izmedju ulica K. Natalije I Lomine jedna zelena povrsina kojom se i danas sasvim lepo moze proci, s tim da je u Lominoj prolaz omogucen velikom kapijom ispod TC u Lominoj, to je ta cik cak putanja koju stf pominje, a taj prostor bi mogao da dobije stazu sa stepenicama i okolno vrtno uredjen zeleni parter.
Izmedju Lomine i Principove stoji jedna drvena baraka iza koje je prostor sa vise prizemnih starih kuca, ali cak i sa njima, koje bi mogle da se lepo oboje i dobiju cak i neke usluzne sadrzaje, mogla bi da se sprovede staza sa stepenicama do Principove, bas cik cak, time bi dobili privremeno, ali zanimljivo resenje koje bi donelo dusu ne samo ovom delu nego celom Beogradu, jer bi tu prolazili i Beogradjani sa svih strana,a li i gosti grada sa svih strana sveta.
Taj prostor bi sa Kamenickom trebalo da cini celinu. Kamenicka moze mnogo lepse da izgleda ako bi Filoloska gimnazija ustupila deo dvorista do ulice javnom prostoru cime bi ograda bila odmaknuta od ulice, a Kamenicka bi dobila jednu zelenu povrsinu koja bi ulepsala celinu koju cini sa Terazijskom terasom. I zgrade u Kamenickoj bi trebalo urediti i uneti prigodne sadrzaje, prodavnice suvenira, galerije, antikvarnice i sl.
+ za STF koji prepisuje moje ZAMISLI , ali ne znam kako mu to uspeva !
U ova 2 bloka, sem mozda 2-3 objekta sve je zrelo za rusenje, bar se meni tako cinilo u jednom obilasku prosle godine, dosta budzevina i nadradnje: "divljine"!stf":luxm7md0 je napisao(la):Uopste nije potrebno rusiti cele blokove, vec provuci uzu parkovsku povrsinu cik-cak, da bi se sto manje, barem visokih objekata sacuvalo. Dobila bi se i zanimljivija forma, a cik-cak stazama se donekle anulira toliko brdo.
Sto se tice pogleda, ni danas on nije zaklonjen.