Sweet Dee
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 25.06.2021.
- Pohvaljen
- 2.876
Najtuznije je kada neko iznese analizu od dve recenice da je Nato najmocnija organizacija, i da moramo da im se pridruzimo kao evropska zemlja i za bolju buducnost. To samo govori da nemaju nikakvo poznavanje geopolitike i savremene istorije, sto moze da vam potvrdi bilo koji sagovornik sa FPN. Ideoloska i politicka usmerenja drzava i blokovske podele se formiraju decenijama, lojalnost se proverava i dokazuje, nema saranja kako kaze Zoran Milanovic, Srbija je nazalost imala tragicno nesposobne elite posle Brozove smrti, autisticno su se drzali politike "mali Perica hoce da se igra sa vama", bez proveravanja stava svojih sagovornika o nama. Zato nas je Rusija "branila" 90ih, iako je jedva funcionisala kao drzava bez ikakve moci van svojih granica, sto se najbolje videlo 99 godine, pa onda zaokret od 180 stepeni kao Eu i Nato a dalje od primitivne Rusije, pa je jos Djindjic brzo saznao da je prica o 30 i vise milijardi pomoci kada padne Milosevic kao i postovanje ljudskih prava i poboljsanje uslova na Kosovu kao korak ka povratku nase pokrajine samo to , obicna prica. Vucic hrabro nastavlja politiku svojih Ds prethodnika, sedenje na dve tri stolice, bez ikakvih garancija i planova za buducnost. Ali zna da to narod voli, jer narod sve vidi crno belo, ne volimo mi komplikovane price, ili si za Rusiju ili Nato, danas pricamo jedno sutra drugo. I ma sta se desilo jedno je sigurno, nismo mi krivi za to. Umesto da napravimo vrednosnu analizu svoje pozicije, cost-benefit analizu i odlucimo sta smo spremni da zrtvujemo od nacionalnih interesa, i sta bismo mogli da dobijemo za to, bilo to clanstvo u Eu, gubitak Kosova i priznanje, slaganje sa gubitkom Rs i utapanje u federalnu Bosnu...ili pronalazenje samostalnog puta van Eu i Nato. No mi nemamo nacionalne interese, nikad ih nismo ni imali. Guske u magli, od 1980.