Šta je novo?

Teniski Centar "Nole"

Е сад да фотељаши не упрстакају ствар, нек се врати простор прво у пређашње стање.
 
Е сад да фотељаши не упрстакају ствар, нек се врати простор прво у пређашње стање.
I za ovo bih protestovao. Ako moze da se oduzme park/zelena površina ovde, može svuda.

Zašto ne zidati zgrade/teniski/centar po izboru i na prostoru Tašmajdanskog parka?
 

Upravni odbor naše kompanije će fokus rada usmeriti na nove projekte od kojih će neki nastaviti da se bave teniskim razvojem dece i omladine. O tome će javnost biti blagovremeno obaveštena", istaknuto je u saopštenju kompanije "Tara 2016 S".
 
Besplatn
Има ли ико бесплатне тренинге?
Besplatne treninge,treba da obezbedi grad,u svojim sportskim centrima,isto onako kako je to bilo besplatno za skole plivanja za osnovce.
Jedan od rasloga,zasto treba da postoje teniski tereni u vlasnistvu grada je i taj,da bude svima dostupno,naročito osnovcima.
 
Ujedno ,to je i razlog,zasto terene ne treba davati u zakup.
Privatnici neka zidaju svoje,i naplaćuju koliko im duśa iśte.
Gradske terene ,dati deci ,koja nisu u finansijskoj mogucnosti da se bave na primer tenisom,a žele i imaju talenta.
Nekako mi se čini, da je Novak trebao vise da se bavi time ,u svom sada bivsem centru.
Deca u osnovnoj skoli,treba da probaju sve sportove,i da se tu odmah pravi selekcija,sta kome vise leži od sporta,da se vidi ko ima kakav talenat.
Povecati obim nastave, i tamo gde skola nema uslove,koristiti gradske sportske centre.
Tamo davne, 70 i neke godine,u odbanistu smo isli na Olimp SC na časove plivanja.Tada se sve znalo, postojalo je obrazovanje i fizičko vaspitanje.
 
Poslednja izmena:
Што се мене тиче, град би могао да обезбеди све садржаје за децу да буду бесплатни, од спортова, преко музичких школа, школа глуме и балета, фолклора до школа страних језика. То би била права инвестиција у будућност.
 
Што се мене тиче, град би могао да обезбеди све садржаје за децу да буду бесплатни, од спортова, преко музичких школа, школа глуме и балета, фолклора до школа страних језика. То би била права инвестиција у будућност.
Наопако, таман посла, тек тад би их родитељи узјахали да немају времена да 'дану душом.

Шалу на страну, град треба да обезбеди бесплатан приступ тим активностима деци из социјално угрожених породица, и у разумној мери.

Нажалост, активности које си побројао су углавном престале да буду разонода и игра, а постале средство друштвене промоције, подјаривања компетитивног духа (као да га није довољно), и механички супстрат за ангажовано родитељство (јер је лакше одвести дете на курс незнамтичега него играти са њим "човече, не љути се"). Таква деца расту као кљукана живина, адаптирана, угодна оку и уху, а суштински неслободна, невесела и неостварена.

Град ће да допринесе дечјем благостању ако очисти и изравна ливаде да деца не изломе ноге јурцајући за лотпом, а курсеве незнамтичега нека плати малом броју који су истовремено и сиромашни и имају аутентично интересовање (а и тад искључиво у узрасту изнад дванаест година; све шатроедукативне активности за децу до тог узраста треба законом забранити).
 
Такве одлуке и све сродне у вези тврђаве треба да доносе релевантни стручњаци из света (представници Унеска, организација попут Еуропа ностра итд.). Нашим вишедеценијским стручњацима и интерпретаторима археолошког наслеђа не бих препустио Генекс да очувају и презентују на прави начин
 
Имамо ми добре стручњаке, попут покојног Марка Поповића. И било је ту разумних предлога (обнова унутрашњих зидина као у средњем веку a спољашњих као у време аустријске владавине). Проблем је у људима који одлучују а често нису стручни.
 
Па да питамо ову породицу из Жаркова коју знам и чији син од 17 година сада игра за ТК Црвена звезда, колико троше месечно?
 
Sve zavisi od ambicija, svaki sport je skup ako se trenira na nekom višem-profesionalnkm nivou i te cene su kod nas niže nego u svetu pa iz tog razloga imamo sportiste koji treniraju kod nas jer im se više isplati. Zvezda je uvek izlazila u susret talentovanim pojednicima sa nižim primanjima, bar je tako bilo do pre 5,6 godina kada sam zadnji put trenirao tamo. Za početni uzrast od 5-8 godina škola je besplatna.
 
Ma da je tenis besplatan za sve ne razumem zasto bi teren bio u šancu zidina. Zar nije lepše da bude nešto ovako.
D591E135-12DA-4C21-A070-CAF939B3B790.jpeg
1B382895-F8A6-4536-A504-EAB6ECB57D58.jpeg
BE409F88-488F-416F-997D-A9DBC1A7142A.jpeg
 
Најмање је спорна подлога терена. Има ту и доста пратећих елемената.
 
Malta.

One zidine u prestonici Malte su svetsko cudo bogami, ogromni zidovi, ozbiljna tvrdjava.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: ink
Da Valeta zaista ima ogromne i impresivne zidine, ove iznad su isto Malta, grad Mdina, i slične su veličine Kalemegdanu. Nema potrebe za toliko betona, zelenilo je mnogo bolje rešenje ali da ostanu staze za šetanje.
 
Sportskim terenima nije mesto na Tvrdjavi,kao ni ono mučilište životinja,u vidu ZOO vrta.
Treba ih sve lepo iseliti odatle,na mesta koja su namenski napravljena za sportske aktivnosti.
Sada su svi oni Javna preduzeća,finansiraju se iz bužeta,pa ih lepo udomiti,kao što udomljavaju prostorije stranaka diljem prestonice.
 
Vrh