Ja ne znam zasto Nole ne izgradi na nekoj drugoj lokaciji tenisku skolu tj akademiju a iskreno sam ocekivao od njega i neku Djokovic arenu poput Roland Garrosa pa da imamo redovno ATP tour u Beogradu.
Ako je neko to mogao da pokrene to je bio on jer ima i finansije i veze u teniskom svetu.
Kakav bre crni ATP Tour,to je težak gubitaš.
Đokoviću su to sve iz svog džepa finansirali,jer osim regularnih troškova,top 10 ili 20 igrači,traže i novac da bi uopšte došli.
I to malo para što su dobili od sponzora,oni najveći su bili državni sponzori.
U Srbiji su svi sportovi gubitaši,pa su tako svi pretvoreni u javna preduzeća,i mogu do sudnjeg dana da idu u dugovanja,propasti ne mogu, sve dok su na državnom budžetu, a zabava masa je zagarantovana.
Ceo problem je nastao,onog trenutka,kada je Grad namestio tender za Đokoviće,da bi bili jedini zakupci terena.
To nameštanje,u vidu obaveznog organizovanja ATP 250 turnira,kasnije je dovelo do lančanih problema.
Umesto čistog računa i duge ljubavi,dobili smo to, da jedna strana, ima u svojoj glavi,sve troškove tog turnira,očekujući da će ona druga glava,telepatski sabrati, sve te baćeno uložene pare,i revanširati se jednim hotelom,motelom,i nekim kvadratima.
Do ovakvog nakaradnog zakupa,nikada nije ni trebalo da dođe.
Đokovićima je u startu ,trebalo predočiti da nema kasnije privatizacije sportskog centra,da oni nisu ti, koji treba da plaćaju bilo kakve zakupe,i da grad treba da im dodeli neku lokaciju,da naprave sve ono što oni misle da treba,po bilo kom modelu,poklon,javno privatno partnerstvo,pola-pola,grinfild.
Da su Đokovići bili još malo mudriji,mogli su da se zahvale gradu,da kažu da su oni u mogučnosti da sve sami finansiraju,i mogli su da kupe tako dobre lokacije,koje bi maltene same sebe otplaćivale zajedno sa teneskim terenima i turnirima.