Искрено се надам да ће се Хомер појавити на овој теми са кориснијим информацијама од овога, али морао сам мало да прочачкам
Сајт фирме је бескористан, тамо рекламирају да раде све од "консалтинг услуга у грађевинарству" до "дигитализације" и обраде податка. Али је корисно што постоје имена две фирме на које су то раздвојили па сам могао да их нађем на АПР-у:
1.
PREDUZEĆE ZA PROMET ROBE I VRŠENJE USLUGA TEMPO COMPANY DOO, BEOGRAD (NOVI BEOGRAD)
Шифра и назив делатности 4120 - Изградња стамбених и нестамбених зграда
(?) и ако добро тумачим финансијски извештај (што је могуће да не), у 2022 им је укупна актива била око 3 милиона евра
Pogledajte prilog 189182
Pogledajte prilog 189183
а 2022. је нето добит била око 270 хиљада евра
Pogledajte prilog 189188
Pogledajte prilog 189189
Друга фирма је
TEMPO SOFT DOO Beograd-Novi Beograd
која се бави
4651 - Трговина на велико рачунарима, рачунарском опремом и софтверима
и она има укупну активу мало мању од пола милиона евра
Pogledajte prilog 189184
са нето добити од око 13 хиљада евра годишње (бар је тако било 2022.)
Pogledajte prilog 189187
Pogledajte prilog 189186
Сад ја нисам стручан нити рачуновођа и могуће је да ми је нешто промакло, али прво питање које ми пада на памет јесте одакле паре за оволики комплекс и кулу? Нисам нашао вредност инвестиције али је
телеграф својевремено писао да само накнада за уређење грађевинског земљишта треба да кошта 10 милиона евра
Тако да је мени све ово врло мутно и више ме подсећа на Карићев тесла сити али није лоше да се сад прогура и инсистира на железничком тунелу (што тренутном што будућем) како би се обезбедило да се избегне катастрофа
Иначе чисто да нагласим, мислим да су архитекте обавиле спектакуларан посао у пројектовању зграда и да пар богаташких породица у близини нема право да блокира градњу поред аутопута у близини јер се њима не свиђа, тражили су корекцију габарита да кула буде окренута најдаље од њих и ово сад је сасвим пристојно. 6-10 спратова у близини њихових приземљуша и двоспратница није ама нигде у Београду нечувено или скандалозно а време је да се приземљуше генерално замењују нормалним зградама са решеним паркинзима и чистим грејањем