Био сам 03.09 близу Меркатора, па рекох хајде да видим како то изгледа унутра. Мислим да нико није качио слике ентеријера, па рекох хајде да сликам и поделим.
Ја нисам био у меркатору једно пар година, тако да извините ако истичем општепознате, задржане ствари.
Лични утисак: Екстеријер и ентеријер су радиле две у сваком погледу различите особе.
Екстеријер је изузетно одвратан, плава+њена нијанса су неопростиви. Због жутог и слабог осветљења булевара, коцкице на ћошку изгледају црно и сасвим су пристојне (међутим дању када се види - плава је одвратна одвратна) Иста боја се понавља и на улазу из з. ђинђића на лучном "архитраву" изнад улаза. не могу да сварим ту плаву ама баш никако....па онда (види се на последњим сликама) ово вештачко жбуње (без текста), преодвратни шљаштећи штампани бетон...немам речи. чист злочин у простору.
Ентеријер је сушта супротност. сасвим је добар, умерен а довољно занимљив, материјали не изгледају јевтино, скроз су фини. није никакво ремек дело нити је измишљено било шта ново али је сасвим савремено одрађено, тако да ми се он допао!
Оно што ми се у ентеријеру не свиђа је што је превише стерилан (мада јесам био пред затварање). али пре свега мислим на кафиће и њихове баште и сл што је давало динамику и душу овим "пјацетама и улицама". обзиром да је релативно скоро отворен, могуће је да се ти амбијенти нису још потпуно оформили.
Ово је "крак" ходника ка хипермаркету на чијем крају је мали кафић са лепим погледом на булевар Ђинђића.
Када се попнемо, први "плато".
крива улица:
Спој између две криве улице:
други, мањи плато.
трака за приземље и излаз ка З.Ђинђића
Сам излаз ка З.Ђинђића (има кафић испод надстрехе.