Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Klasika, menjaš priču kako ti u tom trenutku odgovara. Onda ukinite naručivanje preko Vibera i Twittera, nije obavezno da to bude opcija. Ili blokirajte svakoga ko ispali više od jednom, sigurno neće niko praviti sto tviter naloga da bi maltretirao taksiste.

A pošto sam siguran da je broj realizovanih vožnji preko tvitera mizeran, evo sad sam otišao na Naxijev tviter i prebrojao, 26 naručenih vožnji danas od kojih je na 8 odgovor bio da nema ništa slobodno, znači realizovano 18 vožnji preuzetih sa tvitera. O čemu mi pričamo?
Hahaha pa ja za vece imam bar 3 voznje preko twitera..
 
Ma vidiš da je čovek iz budućnosti...
Screenshot_20220518-220838_Chrome.jpg
 
Poslednja izmena:
Ne znam, meni kao korisniku taksija to ne pije vodu. Ja u špicu ne mogu po 15 minuta jedno vozilo da dobijem preko svih telefonskih brojeva i aplikacija, a kamoli dva ili 3 odjednom.

A to sa čekanjem kad stignete na adresu će biti sve gore baš zbog toga što se teško dobija vozilo. Ja se ranije prvo spremim i onda bukvalno s vrata pozovem i znam da odmah dobijam i odmah stiže. A sad da ne bih blejao obučen i obuven po stanu 15 minuta, prvo dobijem vozilo pa se onda spremam.


A i zaista ne znam šta vam nije jasno oko naplate neizvršene usluge, čovek vam kaže samo da je to po zakonu moguće i da se uveliko radi u mnogim delatnostima, a to što vi ne možete da naplatite jeste jer živite zaglavljeni u prošlosti.
20220516_174531.jpg

Nije app već poziv sa fiksnog ili mobilnog..
Kako to naplatiti ..to mora da zna čovek iz budućnosti..
SMS-om

Ili da ukinemo taksi na poziv telefonom,samo app
🤣🤣🤣

Izgleda da je nekad bolje biti iz doba Jure 😆
 
Poslednja izmena:
Pa ti ne znas preko aplikacije da naplatis, sta dalje da ti pricam. Plus necu sigurno ja da ti nalazim resenje, ja svoje neizvrsene usluge redovno naplacujem kad otkazu u poslednjem trenutku, ti se pati za dzabe i smej se.

A inace, najjace je sto imate 80% voznji preko aplikacije, ogroman deo preko vibera i tvitera, plus vecina preko mobilnog i fiksnog, sve ukupno 300 godina! Legende ste vas dvojica, pravi mapetovci.
 
Pa kako da znam kad sam iz doba Jure,ti si čovek iz budućnosti
Ti da nalaziš rešenje...SMS-om 🤣
E neka si mi rekao čoveče iz budućnosti.....

Dobro je to što si i vidovit pa znaš kako se najviše poziva taksi
🤣🤣🤣
Jel
Mapetovac....iz budućnosti 🤣
Auu kakav si ti lik,ja naplatio a ti se pati

Ps
E pa vidiš zbog takvih kao ti i nema taksija na poziv,jer i ja gledam da imam sigurnu vožnju tj kad je velika potražnja samo ko me zaustavi na ulici.
Kao i ti ...
 
Poslednja izmena:
Haha pa nisam vidovit nego samo znam da citam sta pisete i nemam pamcenje kao zlatna ribica. Od Maretivih 80% preko app, samo penzioneri zovu, dosli smo do toga da svi zovu fiksnim ili mobilnim

Nisam ni sumnjao da najvise volis na kvaku da vozis, zivis u 90im i ismevas sve sto ne razumes.
 
A zasto ne bih mogao da poredim batice iz doba jure? Ja ti kazem da si zaglavljen u proslosti. Sve to za sta ti verujes da je naucna fantastika je apsolutno moguce i izvodljivo, samo je tebi lakse da koristis tehnologije od pre 30 godina na koje si navikao.

Zamolio bih te da vise ne kukas ovde kad te neko ispali za voznju dok se ne osavremenis, hvala!

Nisam ni sumnjao da najvise volis na kvaku da vozis, zivis u 90im i ismevas sve sto ne razumes.
Pa nisu za džabe bili deo GSP - a. :)
 

@leobutters


Kao prvo trebao bi da znaš da Mare radi više noću,dok sam ja više dnevni
Noću i preko dana je velika razlika u korisnicima taksi prevoza tj načinju pozivanja to bi trebao da znaš ...
Ne znam tačan odnos app i tel pozivanja danju ali je više zastupljen tekefonski poziv danju...dok noću app a posebno vikend noć
Ali ti se praviš pametan čovek iz budućnosti ...
Tvoje glupo poređenje što radim na kvaku i živim u 90-im
I da, bolje je da ičak živim i u 90-im nego da mislim da sve znam kao ti
Ja na kvaku radim samo kad je velika potražnja za taksijem tj u špicu
Važno je da se ti u sve razumeš,izvini...sveznajući čoveče iz budućnosti
 
Poslednja izmena:
Jel toliko ne možeš da zamisliš sistem u kome pozoveš taksi telefonom, ako ima vozila stigne ti SMS sa brojem vozila i očekivanim vremenom dolaska i da bi potvrdio vožnju moraš da odgovoriš na SMS po ceni od npr. 150 dinara koja je ujedno start. Ako se pojavi super, start si mu već naplatio i naplatiš mu samo po taksimetru razdaljinu, Ako se ne pojavi, dobijaš svojih 150 dinara i miran si. Nemoj da mi pominješ fiksni, broj ljudi koji koristi fiksni je smešan a i svi imaju mobilni.

Zbog toga ti kažem da živiš u 90im u totalnom raskoraku sa današnjim vremenom. Jer ja sam iz glave za kompom za minut smislio opciju koja bi realno mogla da funkcioniše (iako sigurno može i drugačije i mnogo bolje), a ti koji se time baviš jedino što možeš da smisliš je da voziš na kvaku.

Za app nemam šta da pričam, samo iskopirajte ono što je CarGo uradio i mirni ste.
 
🤣🤣🤣🤣
Auuu jbt..,poziv stranka,mts,sms. potvrda..ugovori..

Pogledaj koliko mob. operateri naplate poziv taksija..... sve to što kažeš bilo 220 taksisti i 150 operateru,poziv i dva sms koji ne ulaze u besplatne min i sms
Plus ugovori sa mob operaterima...
Mašta može svšta

Ps
Misliš da tehnologija može sve,da ti si čovek iz budućnosti a ja iz 90-ih uh ne izvini iz doba Jure
😆
 
Poslednja izmena:
🤣🤣🤣🤣
Auuu jbt..,poziv stranka,mts,sms. potvrda..ugovori..

Pogledaj koliko mob. operateri naplate poziv taksija..... sve to što kažeš bilo 220 taksisti i 150 operateru,poziv i dva sms koji ne ulaze u besplatne min i sms
Plus ugovori sa mob operaterima...
Mašta može svšta

Ps
Misliš da tehnologija može sve,da ti si čovek iz budućnosti a ja iz 90-ih uh ne izvini iz doba Jure
😆
Ne, meni je najjace sto se ti i dalje smejes 🙂

Jesi padao u nesvest od smeha kad vam rekli da uvode aplikacije? Pa playstore, download, pa otvori app, pravi nalog, uloguj se, prihvati uslove, dodaj karticu. Kuku i lele kakva peripetija batice moj.
 
Ma šta ti je to ,
ja sam iz doba Jure
Kako da se ne smejem na nečije maštarije.
Da si napisao da im se blokiraju tel pri pozivanju taksija na 2 meseca.. ako se ne pojave to bi mogao da razumem ali tvoja maštanja su više nego smešna a pogotovu što ti veruješ u njih
Normalno sve je to lako rešivo preko app ali tel. poziv. . ...samo u tvojoj mašti. .

Ne mogu da Vas razumem kako Vi sve znate o taksiju kako,šta....jer zato što ste Vi iz budućnosti a taksisti iz doba Jure

Aj laku noć,mora sutra da se radi,ustajem rano....ako se nepredomislim,možda bude da mi se spava...😉
 
Poslednja izmena:
Ajde, ionako si mi dosadan postao s papagajskim ponavljanjem u svakom postu.
 
Pinkova aplikacija ima opciju da unese broj kartice kao na Car:go ali te pare idu Pinku i tek na kraju mesec ih Pink prosledi vozačima. Hteo sam da probam tu opciju ali nije bilo slobodnih vozača /ili niko nije hteo da privati takvu naplatu.
Iskreno meni i bolje da prinesem karticu na terminal.
 
@Сенке Kada se desila situacija o kojoj sam pricao PR taxi udruzenja je rekao da kada se karticom plati u vozilu novac ide na racun taxiste jer je sa njim povezan pos terminal u vozilu a isto udruzenje kao pink koristi netinformatika aplikaciju i rekao je da voza mora da mu preda sredstva ili se od tada promenila naplata. Mogla bi gospoda Batica i Mare da nam opisu proces naplate kada se u aplikaciji udruzenja odabere kartica i kako ide dalje valjda imaju tih par trenutaka da izdvoje verujem da ne samo mene to zanima a mogu i da postave link ako je to neko udruzenje napisalo na sajtu ako su vec udruzenja objasnila svoj nacin rada.
 
Poslednja izmena:
@ksander
I preko aplikacije i preko kartice novac ide na moj racun, kartica legne za 2,3dana, a i pay ume nekada da se ceka malo vise do 7 dana.
 
Ako se karticom placa u taxi-u, POS terminal je od tog taxiste i vezan je za njegovu racun i firmu.
Taxista ne moze da da svoj POS terminal drugom taxisti da taj izvrsi uplatu jer ce novac ici na racun firme od taxiste ciji je POS terminal.

Ako se placa preko app-a tu ne moze direktno da ide na racun taxiste i njegovu firmu, taj novac ide na firmu udruzenja ili firmu cija je aplikacija pa ta firma uplati novac taxisti koji je izvrsio voznju, ne moze preko app-a da se odradi uplata gde se izabere kome novac ide tacnije kojoj taxi firmi, vec uvek ide na jedan racun pa sa tog racuna se novac prebacuje na taxi firme.

@Mare81 pogeldaj svoje uplate na racun koje su izvrsene preko aplikacije videces da je uplata uvek sa istog racuna ili od iste firme.
 
@srdjanprpa A zasto taxisti onda rucno unose iznos za naplatu a taj iznos nije povezan sa app i taximetrom deluje mi da ovde ima prostora za (ne)namernu gresku. Mozda su sada popravili app ali od desavanja koje sam imao taxistima samo placam kes jer ne mogu da finansiram 48h+ nekoga za nepruzenu uslugu.
 
Sa aplikacijom ne mogu da povežu jer ona daje samo procenu cene, a taksimetar i POS definitivno mogu i trebalo bi da se povežu ako već nisu.
 
Za ručni unos cene vožnje prilikom plaćanja preko POS terminala je kriva Asseco mpos aplikacija koja nije dovoljno pametna da preuzme iznos od taksimetra. Zašto je to tako je pitanje za njih a ne za taksiste. Takođe prilikom ukucavanja cene problem pravi to što se za iznos od recimo 750din kuca 75000 jer im je decimala tako debilno postavljena. Otuda i ta greška reda veličine 10 puta.
 
@srdjanprpa A zasto taxisti onda rucno unose iznos za naplatu a taj iznos nije povezan sa app i taximetrom deluje mi da ovde ima prostora za (ne)namernu gresku. Mozda su sada popravili app ali od desavanja koje sam imao taxistima samo placam kes jer ne mogu da finansiram 48h+ nekoga za nepruzenu uslugu.
Aplikacija ti da pribliznu cenu, taximetar tacnu cenu.
Posto je u Srbiji takav zakon da je jedino taximetar tacan onda mora da unese tu cenu sa taximetra.

Da bi aplikacija davala tacnu cenu, morala bi da bude povezana sa taximetrom, nisam siguran da ovi taximetri sto se koriste u Srbiji imaju tu mogucnost, takodje nisam siguran ni sa POS terminalom da li imaju tu mogucnost povezivanja.

Ja bih vise voleo da se cena odredjuje i preko taximetra i preko app-a, pa ako uhvatis taxi na kvaku onda preko taximetra ako zovnes taxi preko app-a onda ide cena preko app-a.
 
A ako zoveš sa fiksnog onda naplata da ide preko Telekoma Srbija, a isto tako i sa mobilnog u zavisnosti od operatera. A oni će cenu da izračunavaju triangulacijom.
 
Samo moras da im javis kad stignes do krajne tacke da ti ne naplate vise.
 
A zašto u call centru ne mogu da se označe brojevi telefona koji ispaljuju vožnju? tri žuta kartona i 4ti put ne dobijaš vožnju...ko zove sa skrivenog nema vožnje isto...

eto glup sam zašto to barem ne može da se uradi?

ovo bije sf čak ni za vas...postoji od 95te
 
Vrh