Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Naxi ima opciju da se odlučiš da li ćeš da platiš gotovinom ili karticom vozaču, ne i da platiš preko aplikacije. Za Pink nisam siguran (imaju vizuelno identičnu aplikaciju, nudili su neke popuste ako sačuvaš i platiš Visom, ali nisam probao). Danas sam baš instalirao Yandex aplikaciju i video da može da se plati Apple Pay-om. Ako radi, to je već 22. vek

Meni bi značilo plaćanje kroz aplikaciju u svim situacijama. Prvo što neka udruženja poput Pinka su ranije zahtevali da se naglasi prilikom poziva da li ćeš da plaćaš karticom ili kešom. Ako se desi da dispečerka to ne prenese vozaču, bude jako neprijatna scena gde on negoduje jer mora da vadi aparat, a nije znao. Da ne pominjem gomilu situacija gde taksista oživljava POS aparat, traži signal, gde transakcija biva odbijena prvi put kao da plaćam u tundri na Grenlandu. a ne u centru grada. Ne kažem da su ti ljudi bili neljubazni ili drski prema meni, ali je nedopustivo da stranka doživljava bilo kakvu neprijatnost zbog plaćanja karticom, koje uzgred sve te kompanije ponosno ističu da nude. Ovako ti lepo skine sa kartice na kraju vožnje, sam odlučiš da li ćeš da daš bakšiš, oceniš vožnju kao u razvijenijim zemljama
Da pink je "sredio" aplikaciju i imas mogućnost plaćanja kroz aplikaciju.

Kazu da je mr.D(anilo)
Ana Brnabić. Od kad je Aleksandar Vučić (ne taj) izašao iz car goa se to u principu zna. Tj. tad sam ja saznao, a to je period kad je prodat snsovcima, a koji se gore pominje. Nije mi to toliko bilo problem, jer kao rade na tržištu ne šalju državi fakture, pa neka ih.

Mr.D je zato što je ekipa koja je napravila mr.D zapravo ekipa koja je godinama vodila donesi. Kada je donesi prodat, i ugašen, oni su napravili donesi.

Kao što rekoh, ne koristim više car go, pa sam noćaš 3x koristio taksi, 2x puta pink, ovaj treći jandeks ne znam koji je. Uglavnom ili sam baš toliki srećnik da sam oba puta nahvatao taksistu koji je išao u NS po studente (ovaj jedan je rekao da sad već danas ide i u Kg), ili su taksisti preponosni na akciju da dovezu studente pa se svi hvale haha.

Koliko sam pratio temu mnogi ste hvalili,podržavali,dizali u nebesa iste.
Taksisti su oduvek govorili da su u sprezi sa ovima na vlasti,niste verovali.
Jeste prva postava prodala ali onima koji su bili glavni finansijer od početka.

Zanimljivo na kom mestu je taxi stanica.
Svaka čast Sekretarijatu za saobraćaj,inovativno nema šta.

Mislim da je naziv taxi stanice "DUNAV STANICA"
1000011402.jpg

A i ova """bašta""" je prejadna. Samo debilni i aljkavi narodi poput našeg, Avganistanaca, Indusa i sličnih bi mogli da plaćaju da sede u ovakvoj """bašti""".

Обавештење о белој боји

У складу са Одлуком о изменама и допунама Одлуке о такси превозу (''Службени лист града Београда'', број 162/24), која је ступила на снагу 07.01.2025. године, у делу који се односи на боју такси возила, обавештавамо Вас како следи:​
  • Од 11. марта 2025. године, такси возило мора бити у целости беле боје (осим на пластичне и стаклене делове фабрички произведеног возила), без налепница и било којих других ознака;​
  • За возило за које је издата такси дозвола за возило (потврда о погодности и класификацији такси возила), а код којег су поједини делови возила (кров, браници, ретровизори...) у другој боји у односу на основну белу боју возила (фабрички произведено возило, односно на возилу није вршена преправка) истим возилом се може обављати такси превоз до замене возила;​
  • За возило за које је издата такси дозвола за возило (потврда о погодности и класификацији такси возила), а код којег су поједини делови возила (кров, браници, ретровизори...) у другој боји у односу на основну белу боју возила, а на коме су вршене преправке (промењена боја возила, лепљена фолија...), потребно је да се возило усклади са Одлуком, односно да такси возило буде у целости беле боје, без налепница и било којих других ознака, најкасније до 10. марта 2025. године.​

Додатна појашњења ће бити дефинисана Правилником о испитивању погодности и класификацији такси возила који је у припреми.

Da li ovo znači zabranu isticanja Taxi udruženja na vozilima?

Koliko razumem, taksi vozila nece smeti da budu ovako "isarana" vec sva jednoobrazno bela.

yandex-go-696x406.jpg

@Pule
A tabla na krovu? Da li će ona smeti da ima istaknut naziv firme? Meni taj deo nije najjasniji.

Vrh