Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

@Igor
1738505529785_4PzCT8A62h.jpeg

Sve što treba pohvaliti se pohvali, a šta god treba iskritikovati, iskritikuje se. E sad što bi neki voleli da je taj odnos pohvale i kritike drukčiji, ili misle da se ne prenosi sve što bi trebalo, to je već za neku drugu priču. Ovo se generalno odnosi na sve teme.​

A gde ste to pohvalili,kad je nešto loše eto komentara koliko hoćeš

Svaka čast BEOGRADSKIM TAKSISTIMA.
Lep gest od njih,bili su tu za medicinare vreme korone,za vreme poplava
Bravo,bravo taksisti

Da li je slučajno...
Od jutros kontrola taksista od strane komunalaca na vise taksi stanica....

Neki nikako da shvate da sve te iznenadne kontrole, zaletanja meðu ljude koji odaju počast žrtvama u Novom Sadu, ispravljanje kičme studentima, potpisivanje raznoraznih sporazuma o prekidu štrajkova, čuvanje zapislenih u javnim preduzećima od strane specijalaca tokom protesta i sl. samo izaziva kontraefekat.​

Predlazem da taksisti zalepe nalepnicu ili stave negde papir na staklo sa tekstom "Podrzavam studente", da ne sedamo u kola kod radikala.

A šta se to dešava sa njima? Nisam ni čuo ništa o njima fazon 3 godine, zaboravio sam i da postoje...

@Igor
Tvoje mišljenje vezano za nelegalnog prevoznika koji je u stecaju,a danas je vozio sendvicare na miting?

Uzgred, kakvo je stanje sa plaćanjem kroz aplikaciju taxi udruženja.
Nisam davno pokušao, radi li to (i kod koga)?

(u nekim situacijama mi mnogo znači, da ne ulazim sada kako i zašto)

Naxi ima opciju da se odlučiš da li ćeš da platiš gotovinom ili karticom vozaču, ne i da platiš preko aplikacije. Za Pink nisam siguran (imaju vizuelno identičnu aplikaciju, nudili su neke popuste ako sačuvaš i platiš Visom, ali nisam probao). Danas sam baš instalirao Yandex aplikaciju i video da može da se plati Apple Pay-om. Ako radi, to je već 22. vek

Meni bi značilo plaćanje kroz aplikaciju u svim situacijama. Prvo što neka udruženja poput Pinka su ranije zahtevali da se naglasi prilikom poziva da li ćeš da plaćaš karticom ili kešom. Ako se desi da dispečerka to ne prenese vozaču, bude jako neprijatna scena gde on negoduje jer mora da vadi aparat, a nije znao. Da ne pominjem gomilu situacija gde taksista oživljava POS aparat, traži signal, gde transakcija biva odbijena prvi put kao da plaćam u tundri na Grenlandu. a ne u centru grada. Ne kažem da su ti ljudi bili neljubazni ili drski prema meni, ali je nedopustivo da stranka doživljava bilo kakvu neprijatnost zbog plaćanja karticom, koje uzgred sve te kompanije ponosno ističu da nude. Ovako ti lepo skine sa kartice na kraju vožnje, sam odlučiš da li ćeš da daš bakšiš, oceniš vožnju kao u razvijenijim zemljama

Imao sam i ja tih problema sa karticama, ali već neko vreme se ne dešava, ako je poručeno preko aplikacije i stoji odabrano da plaćam preko kartice.
Jedno vreme je bilo problema da se uopšte dobije vozilo na kartice, mislim i da je to vremenom rešeno.

Sa nekim mi se pre par godina desilo da sam hteo da platim kroz aplikaciju, ali nešto nije išlo, pa sam morao u kešu (koji sam na sreću imao kod sebe).
Posle par sati mi je skinuto i sa kartice. Ne mislim da je vozač namerno, verovatno je bio neki bug u sistemu.

Šta je uopšte yandex (kod nas) sada, legalan taxi ili isto neki tarzanluk?

Vrh