Naxi ima opciju da se odlučiš da li ćeš da platiš gotovinom ili karticom vozaču, ne i da platiš preko aplikacije. Za Pink nisam siguran (imaju vizuelno identičnu aplikaciju, nudili su neke popuste ako sačuvaš i platiš Visom, ali nisam probao). Danas sam baš instalirao Yandex aplikaciju i video da može da se plati Apple Pay-om. Ako radi, to je već 22. vek
Meni bi značilo plaćanje kroz aplikaciju u svim situacijama. Prvo što neka udruženja poput Pinka su ranije zahtevali da se naglasi prilikom poziva da li ćeš da plaćaš karticom ili kešom. Ako se desi da dispečerka to ne prenese vozaču, bude jako neprijatna scena gde on negoduje jer mora da vadi aparat, a nije znao. Da ne pominjem gomilu situacija gde taksista oživljava POS aparat, traži signal, gde transakcija biva odbijena prvi put kao da plaćam u tundri na Grenlandu. a ne u centru grada. Ne kažem da su ti ljudi bili neljubazni ili drski prema meni, ali je nedopustivo da stranka doživljava bilo kakvu neprijatnost zbog plaćanja karticom, koje uzgred sve te kompanije ponosno ističu da nude. Ovako ti lepo skine sa kartice na kraju vožnje, sam odlučiš da li ćeš da daš bakšiš, oceniš vožnju kao u razvijenijim zemljama