Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

A ja ima drugi info, licenca je vezana za vozaca, nesto slicno kao kod nas, moras da polozis nesto i da ispunis neke uslove da bi je dobio, i da nije ogranicen broj taxista, takodje mozes da otvoris svoju firmu, gde ces da zaposlis ljude da rade, naravno ti koji zele da rade u tvojoj firmi moraju da imaju licencu, a mozes da vozis i samostalno. Kao sto si i sam rekao prodao je firmu, sto je cest slucaj tamo, kad hocu da idu u penziju prodaju celu firmu koja ima x broj zaposlenih i x broj auta. Proveri to jos jednom da li je prodao firmu ili svoju licencu za vrsenje taxi usluge.

Imao je firmu sa jednim zaposlenim tj.samim sobom. Zasto bi neko kupovao firmu ako nije broj ograničenih. Nije ni bitno,poenta je da je jako dobro zradjivao uvek vozio novog Mercedesa e klase kog je na 5godina menjao(kupovao bez poreza) i Jos gomilu pogodnosti,Kaze da je bio gospodin.

Pa kupuju zbog zaposlenih koji rade u toj firmi i razradjenog posla, nekad je tesko sastaviti dobar tim i onda je lakse da se kupi neka firma nego da pravis svoj tim ili kupis konkurenciju.
Pa jeste bitno, ako vec poredis dve zemlje moras da uzmes i ostale faktore, tamo doktori zaradjuju duplo vise od tog taxiste, dok ovde taxista zaradjuje duplo vise od doktora, ovde je limitiran broj taxista tamo nije, zasticeni ste mnogo a samo kukate i branite svoju struku kao da ste od dar od Boga, koliko u Beogradu ima taxista a da su zenskog pola?

Ovo za broj zaposlenih u firmi lupetas(kao i obično) u njegovoj firmi je zaposlen bio samo on i vrv nema mogućnost Jos zaposlenja.
Sad je problem kog su pola taksisti u Beogradu 😭😭😭😭
Potpuno je isti proces dobijanja dozvole za oba pola...
Platu taksiste od 5.000e je imao i doktor u nemackoj kad sam ja pricao sa njim...

Cim mu nadjes i u ukazes problem, dobijes njegov standardni odgovor da neko lupa, izmislja, laze i... ko da je prvi presednikov rodjak.
Zna covek tacno ko koliku platu ima, kako se sta radi, ko koliko radi, sve, jedino sto ne zna da cita, al valjda ce i to nauciti...

@srdjanprpa
Ja sam dobio info iz prve ruke od dvojice kolega koji rade ili radili u Nemackoj i Francuskoj. Ti imas info sa interneta,ogromna je razlika. Nisam hteo grublju Rec od lupetanja da napišem..

Da da, samo sto si ovde napisao kako si razumeo, a ne da je tako i da je prodao svoju firmu a ne licencu.
@srdjanprpa
Skoro sam pricao sa nasim ljudima taksistima iz Nemačke i Francuke,kako sam razumeo imao je svoju firmu slično nasim preduzetničkim,zradjivao je po 5.000e mesecno,kad je otisao u penziju "izdao je svoju firmu" za 1.000e mesecno i ima penziju 1.300e. Posle nekog vremena je prodao svoju firmu za 80.000e i vratio se u Požarevac po tome je logično da je broj taksista ograničen.
Slično je u francuskoj sem sto ta licenca ne moze da se proda
A moj info nije sa interneta, pa znam i ja neke ljude koji rade tamo, al dobro bitno je da ti znas kako jeste jer je tvoj info iz prve ruke i da si ih razumeo kako si zeleo.

@srdjanprpa
Koji deo ti nije jasan?
Ti znas ljude koji rade za neke ljude,a ja sam pricao sa ljudima koji rade za sebe u sopstvenoj firmi(kao ja ovde).

@srdjanprpa
Koji deo ti nije jasan?
Ti znas ljude koji rade za neke ljude,a ja sam pricao sa ljudima koji rade za sebe u sopstvenoj firmi(kao ja ovde).

Evo ovaj deo mi nije jasna
@srdjanprpa
Skoro sam pricao sa nasim ljudima taksistima iz Nemačke i Francuke,kako sam razumeo imao je svoju firmu slično nasim preduzetničkim,zradjivao je po 5.000e mesecno,kad je otisao u penziju "izdao je svoju firmu" za 1.000e mesecno i ima penziju 1.300e. Posle nekog vremena je prodao svoju firmu za 80.000e i vratio se u Požarevac po tome je logično da je broj taksista ograničen.
Slično je u francuskoj sem sto ta licenca ne moze da se proda
Tvoja je logika da se licence prodaju, sto nije tacno.
Takodje tvoja logika da je broj taxista ogranicen, sto opet nije tacno.

Bolje pitaj opet tog coveka za ove informacije, posto ocito da ili nisi dobro razumeo ili volis da cujes drugacije kako tebi odgovara.

Naravno, vozio je nekog doktora u taksiju, pa i to zna.

Zaposliti nekog da radi na tvojim kolima zvuci mi odmah na propalo.
Jedno je prica a drugo je stvarnost i realnost.
Cime da ga zaduzis na odgovornost??

@Pule
Ja nemam hrabrosti na to ni da pomislim,ali je par penzionera to uradilo i dobro im dodje.

@srdjanprpa
Tebi definitivno nije mesto na ovoj temi,svaki tvoj post pises tako da taxi delatnosti uporedjujes sa drugim poslom.

Pogresno si protumacio, ja samo govorim kako taxi delatnost nije nista posebna i da moze da je obavlja bar 90% vozaca i da nema potrebe da je limitiran.
Sad ces ti da spomenes kako ne mogu svi da poloze ispit za taxistu, i ja cu ti reci da si u pravu, ne mogu samo oni koji su nepismeni i oni koji ne znaju da citaju i pisu.

20231014_131427.jpg

Vrh