BATICA » Sun Oct 20, 2019 2:07 pm[/url]":arojawb7]
Misli ma da grešiš,proveri.Cargo naplaćuje vreme vožnje bez obzila da li vozilo stajalo ili ce kretalo.
Taksi vreme naplaćuje samo kada stoji.
Meni i dalje nije jasno kako mozete da ne placate porez i da dugujete i da se to tolerise. Ako neko nema racunicu da plati sve troskove zatvori firmu i to je to. NEgo je to sistem bole me patka ima da blokiramo ulicu dva puta godisnje.
Jeste Država mnogima to toleriše,mnogim preduzetnicima pa i taksi preduzetnicima.Takođe se toleriše prividno,tj puštaju te da se dug nagomilava a ti možež da obavljaš delatnost.Do sad je bilo najmanje četiri reprogramoa koje Država odobrila SVIM ali svim preduzetnicima pa i taksistima.Mnogi su ulazili u te reprograme gde se odbija kamata dok se ostatak duga plaća na rate uz plaćenje redovnog poreza.PA su onda odustajali od istog jel kako ti napisa boli ih PATAK.Napokon Država JE REKLA, pa dosta više ne može tako i preslekla ovim zadnjim reprogramom.
Naravno i sad je bilo onih koji su rekli boli me patka.Tavih je oko 700 koji su taksi preduzetnici i kji su trebali da izgube dozvolu za obavljanje taksi prevoza.
Ali gle čuda,odjednom se pojavljuju spasioci koji će da im pomognu,i to oni koji su ih do juče najviše pljuvali,CarGo.
Druga stvar, nema sanse da ce neko da kaze da se lose zaradjuje na taksiju i da je tesko. Mogu da pricaju to taksisti ali daleko je od istine.
Da li se dobro zarađuje ili ne,možda ti to bolje znaš,ok.Upućen si u celukupno problematiku,način kao i troškove obavljanje taksi prevoza,ok
Da li je to teška delatnost ili ne.Očigledno je da ti misliš da nije,Ok
Ja samo mogu da ti kažem da jedan prosečni taksista pravi dnevno oko 150km po Gradu.Pri tome u auto ulaze razni profili ljudi.Ako si vozač i provedeš jedan dan na Beogradskim ulicama i peređeš 50km,zamisli još bar dvaput tako sledećih 350 dana u godini.Da ne pominjem razne stresne situacije u Saobraćaju koje se dešavaju. Prosečan taksista napravi između 50.000-60.000 km.
Uostalom teško je sve objasniti,treba doživeti.
Ja verujem da si ti u manjini ako je zaista tako kao sto se ovde predstavljas, ali iz licnog iskustva gde sam se bas, bas cesto vozio taksijem da nema uopste mnogo cistih vozila i finih ljudi.
Što se tiče mene trudim se da taksi prevoz obavljam na način koji je najbolje moguć,poznajem mnogo kolega koji se ponašaju i obavljaju taksi prevoz kako bi to trebalo da bude.
Ne znam da li je to manjina ili većina.
Doduše znam i kolege kojima ne bih ušao u kola da me besplato voze i to je istina.
Evo jedan primer..Odem na AERODROM...na taksi stanici oko 50 vozila,nema sletanja minimum 90min,lepo vreme,otvoreni prozori vrata.Ja odlučim da protegnem noge,pozdravim neke kolege koje nisam dugo video, i normalno zapazim da u dva automobila možeš da pišeš po istrument tabli koliko prašine ima.STRAŠNO,kako je tek unutra.
Takođe hteo bih da ti objacnim kako taksista upada u problem sa porezom,neko se izvuče a neko kuburi
Eto moj primer...
U Januaru tačnije 10. u 01.00 h na raskrskici Bulevara i Tršćanseke imam težu saobraćajku.
Nisam kriv,međutim krivac beži i nepronalaze ga...On nije imao veću štetu,samo me dotako dok smo se spustali niz Bulevar iz pravca Cvetka.Ja gubim kontrolu udram u semafor bočno,ulećem u zgradu.
Na mom autu totalna šteta...
Ne radim sledeća,skoro 3 meseca,ošteta za auto nikakva,u šteku para ništa...
Obilazim Banke,ni jedna neće taksisti da da kredit za auto.Pitam,ZAŠTO...šta misliš koji je odgovor...Prolaze 2 meseca ja ni dinara prihod,porez dugujem već 28.000 din.
Najzad nalazim banku koja hoće da mi da kredit i to samo do 3000e,šta da kupim za te pare..
Odlučujemo da se i žena zaduži za 8000e.. Kupujem Ford Mondea 2014. krajem Mart.
Pčoinjem da radim 5. Aprila,veruj na ulicu izlazim sa trista dinara,jer do izlaska na ulicu je proteklo skoro 3 meseca,dug za porez DRŽAVI 38000din plus kamata,život ta tri meseca,kućne obaveze...
Mnogi će reći što nisam privremeno odjavi delatnos,duga priča...Što nisma kupio jeftiniji auto(izašao 9500)
To isto je priča duga...
I evo peglam,borim se ali,ali....jedva navučem 150.000pazara(bruto) za 30 radnih dana i 15h/dan
I onda ti dođe neko ko radi a nema nikakve obaveze prema,Državi,Gradu....
Pozdrav