To što nema tablu na krovu, ne znači ništa. To bi ti bilo kao da kažeš "naravno da autobus ne radi, jer ga nema u bus plus sistemu", ili "naravno da autobus ne radi, jer nema uključen displej" a autobus prima putnike najnormalnije.
evo idem dalje...igramo se....Naravno da ne taksira ovim autom, vidis da nema tablu na krovu, a dok nema table nema ni beneficija u saobraćaju...
Dalje?
Cek jel mogu da "kupim" udeo u nekom taxi udruzenju 1% pa da osnovu toga regularno drzavi placam za bg xxx tx table?pusti ko sta vozi
Neko je to radio pre ne znam koliko godina ako se dobro sećam. Bila fora neko vreme.Cek jel mogu da "kupim" udeo u nekom taxi udruzenju 1% pa da osnovu toga regularno drzavi placam za bg xxx tx table?
Ako pricamo za Beograd ne mozes, kod nas je svaki taksista preduzetnik i na svoju "radnju" moze da dobije jedne tx tablice.Cek jel mogu da "kupim" udeo u nekom taxi udruzenju 1% pa da osnovu toga regularno drzavi placam za bg xxx tx table?
Bitno mi je da isteram istinu i branim profesiju koju posteno obavljam.Mare zvani spiner.
Tacan odgovor je NE MOZES da kupis udeo (jer nije na prodaju), a jos tacnije je da MOZES da osnujes svoje taksi udruzenje (company) pa da sve bude tvoje.Cek jel mogu da "kupim" udeo u nekom taxi udruzenju 1% ...........
NIJE, NITI CE BITI, a ni po propisima NIJE REGULARNO !!Jel aplikacija uopste povezana sa taximetrom?
Nisi bas razumeo poentu, ti preko aplikacije narucis vozilo, ja ukljucim taksimetar po zavrsenoj voznji budes zaduzen po taksimetru ne po aplikaciji.. Ne znam da li sam uspeo da pojasnim..NIJE, NITI CE BITI, a ni po propisima NIJE REGULARNO !!
Taksimetar je zakonom odredjeno sredstvo koje sluzi za merenje i odredjivanje cene usluge u taksiju. Pri tome mora biti i bazdaren i plombiran od strane ovlascenih organa.
Aplikacija je samo sredstvo koje sluzi da poveze korisnika sa pruzaocem usluge tj. taksijem.
Isto kao sto nikada tocioni aparat na benziskoj pumpi nece biti povezan za aplikaciju da ona izracunava natocene litre tako ni app ne moze da zameni taksimetar.
Postoje pokusaji kod raznih aplikatora, kojima takav nacin obracuna odgovara ali je on zakonom nelegalan.
Cak zabranjen.
I kaznjiv.
Evo ja pripadam "taxi kartelu" i nemam nista protiv uvodjenja kasa, svakako cu kao i ti i ostali preduzednici naci nacin da izvucem novac i platim sto manji porez.Znaci taxi udruzenja i taksisti koja koriste netinformatika aplikaciju treba da budu kaznenji? Mislim po androidu vidim da mnoga uraduzenja koriste istu pa zato nju pominjem. A kazna i sankcija za netacno unesen iznos kod naplate putem kartice? Resenje bi bila fiksalna kasa spojena sa terminalom za kartice i taximetrom ali to taxi kartelu ne odgovara amislim da zbog toga sto ne zele da placaju porez na sve voznje. Sada drugi par cipela je kako treba da se oporezuju taxisti ali pre svega da treba i u taxiju i kod advokata da bude fiskalnih kasa ne zbog drzave vec zbog klijenata da bi znali sta i kako i koliko su platili.
Ovde je tema taxi prevoz, a ne "pomoc" na putu.U CarGo sad u svakom automobilu ima kasa, i svi klijenti dobijaju fiskalni racun.