[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892406#p892406:2wewphpq je napisao(la):
playerr » Pet Okt 22, 2021 9:26 pm[/url]":2wewphpq]Pozdrav ljudi,
čitao sam ovu temu 4,5 strana unazad i nisam video da se skorije pominje taxi prevoz sa i do aerodroma.
Elem, devojka i ja smo pre par nedelja sleteteli u BG oko 1 posle ponoći i tražili taxi do 45og bloka (to je oko 9.5km preko Ledina). U tom trenutku nikakvog saobraćaja nije bilo i samo smo se stali na 1 semafor. Ne znam koliko goriva je za takvu vožnju potrebno (litar?)
Nije bilo puno taxista dole na dolascima, ali kako smo izašli tako su nas savatali gde i kako idemo. Nama je svakako trebao taxi, pa rek'o da pitam koliko je. Odmah na prvu smo dobili iznos od 2500din, što mi je bilo neverovatno, iako je bila noć. Posle skoro 10ak minuta razgovaranja (uglavnom taxiste sa sobom) i njegovog objašnjavanja zašto je to tako, spustio je cenu na 1500 (bilo je kasno i trebao nam je prevoz) i prosledio nas kolegi koji je na jedvite jade upalio kola i odvezao nas. Kao da meni treba da bude žao što su oni tu u 1 posle ponoći i što rade svoj posao. :bash: Taksimetar nije bio upaljen, vozili smo se na fiksnu cenu. Zaboravio sam koje je udruženje bilo - znači divlje preko regularnog taxija.
Šta mislite o tome i kakva je situacija u skorije vreme na aerodromu vezano za taxi? Da li će Grad/Vinci nešto regulisati uskoro vezano za taxi prevoz na aerodromu?
P.S. Ne vozim se često taxijem i ne nameravam nikog da uvredim, ali ceo taj osećaj na aerodromu i tzv. "cenkanjem" oko cene podseća na neki Bangladeš.