Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

Taxi... :lol:
2021.
Zamena antifriza...4.000
Registacija 35.000
Kasko.... 6000
Grad Beograd...8.500
Akumulator......11.000
Remont altenatora......9.500
Diskovi,plocice......25.000
Veliki servis......28.000
Mali servis.....11.000
Dihtung pumpe visokog pritiska......7.500
Vapouriser,grejac,ciscenje....14.000
Pranje....10.000
Gorivo...200.000 za 105 radnih dana
Sumare........18.April
A prosek 450 po voznji...najkraca 197 sa utrosenih 8km,najduza 620 sa utrosenih 15km

Kad ce kraj godine..... :violina: i budem milioner

Pa dobro sad, nabrojao si stavke koje se uglavnom rade jednom godišnje ili povremeno i nisu deo kvartalnog ciklusa.

Troškovnih u sledećem kvartalu neće imati većinu stavki i zarada će ti biti bolja. U ove vožnje verovatno računaš i pređenu kilometražu do zaustavljanja od strane putnika. Rekao bih da voziš samo danju ako su ti to rasponi cena po vožnji.

Okreni,obrni....godisnji trosak predje 1mil.
:violina:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842779#p842779:2do7kfpv je napisao(la):
BATICA » 18 Apr 2021 10:26 am[/url]":2do7kfpv]Okreni,obrni....godisnji trosak predje 1mil.
:violina:
A zarada dve milke. Znači profit milionče. Malo li je na ovu skupoću?

Tvoja masta je prevazisla bajku....

Prosecni dnevni pazar je po tebi 7.000
sledecih 300 dana...
25 radnih dana mesecno
za 3000 radnih sati godisnje
tj. 250 sati mesecno....
tj.700din po satu
ili 700din po voznji..
Ma super,ti to bolje znas....

Evo da znas,PROSECNA VOZNJA JE 500din +/-
Evo juce 12 voznji za 10h = 4.800
Od 13h -23h.....bez vecih guzvi
115km predjenih
1 lerka,tj stranka se nije pojavila.....

ps
jel budes ti nekad bolestan..
jel imas ti godisnji odmor od bar 10 dana godisnje..
jel platis ti bar jednu kaznu..godisnje
jel imas neko cukanje...
jel cekas nekad deo za kola 5 + dana
jel si racunao da se nekad ispovraca neka u autu,pa auto ne radi 3 dana...
jel cekas nekad kod majstora 2+/- dana .....
itd,itd,itd
Ma sve ti znas....vazno da su tebi milke u glavi.....jos bolje komsijine

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=842717#p842717:19m5h97b je napisao(la):
BATICA » Ned Apr 18, 2021 12:59 am[/url]":19m5h97b]Taxi... :lol:
2021.
Zamena antifriza...4.000
Registacija 35.000
Kasko.... 6000
Grad Beograd...8.500
Akumulator......11.000
Remont altenatora......9.500
Diskovi,plocice......25.000
Veliki servis......28.000
Mali servis.....11.000
Dihtung pumpe visokog pritiska......7.500
Vapouriser,grejac,ciscenje....14.000
Pranje....10.000
Gorivo...200.000 za 105 radnih dana
Sumare........18.April
A prosek 450 po voznji...najkraca 197 sa utrosenih 8km,najduza 620 sa utrosenih 15km

Kad ce kraj godine..... :violina: i budem milioner
Zaboravio si doprinose 13.700 i ko ima reprogram.

A i dalje vam je bolje da vozite taxi i da budete sam svoj gazda nego da radite negde za platu.
I dalje je podukacak red za dobijanje taxi licence, pitam se zasto kad je lova smesna?

Ne znam zasto kukate i pisete sve te troskove a necete da odustanete od taxi-a.

Eto kolega nadrlja zbog stranaka na poziv, neće raditi najmanje 5 - 6 dana...
U pritvoru, privremeno oduzeto vozilo...

@srdjanprpa
Pa zato što ti ziviš u zabludi da taksisti zaragjuju 1000e mesečno, da taksi treba biti socijalna kategorija koja treba da košta od 2 do 3 e u novom vozilu od 15.000 i da pri tome bude sve tiptop...
A što se bavim ovim poslom, pa volim ga...
Što neki kažu u krivi mi je... ..
A to što bi mnogi na taxi, pa u zabludi da se dobro zaradjuje i da je to lak posao...

Mada sad svi trče u dostavu jer pišu kako se 200.000 mesečno zarađuje...

Mene stvarno ne interesuje koliko ti zaradjujes, ja samo ne volim nepravdu.

Evo sad ce svi morati da imaju fiskalne kase sa da kazem live prenosom podataka osim taxista i advokata, zasto, sto su te dve usluge posebne od ostalih usluga?
Sad cu ti reci iz mog ugla zasto su posebne, zato sto su advokati i dobar deo taxista slozni i onda su protestovali, taxisti blokirali grad, advokati nisu radili samim time blokirali sve sudove i da bi se to izbeglo jednostavno vlast je popustila, ovo ti pricam iz moje tacke gledista, koja se sigurno ne poklapa sa tvojim misljenjem.

Ako ga volis, nema potrebe da kukas, niko ovde nije sad pisao da opises troskove, sam si ih opisao, i svaka druga delatnost ima troskove neko vise neko manje.

:oops: :violina: Bolje napiši da te ne interesuju troškovi, a živi u zabludi da taksisti dobro zarađuju..i kako je taksi skup...
Ali ja ne smem da iznesem nepravdu..

Što se tiče fiskalnih kasa, meni bi iskreno odgovarala..
Ali..
Da se auto PRIZNA KAO OSNOVNO SREDSTVO ZA RAD(što i jeste u praksi)
Da svi troškovi za osnovno stedstvo(auto) budu umanjeni za PDV....
Ali Država neće da se ODREKNE tog PDV
ZAŠTO....
ETO to je iz mog gledišta..

Ps
Zašto bi ja plato PDV za kupovinu automobila, rezervnih delova, goriva..

I ja ne kukam.. iznosim realno stanje..

Za gorivo i rezervne delove se mora platiti PDV ali odbitak bi bio sasvim logičan za samo vozilo kao osnovno sredstvo za rad.

A zašto ne može odbitak PDV za deo koji se koristi za osnovno sredstvo rada, auto...

A zasto ne moze odbitak PDV stomatolozima za stomatoloske stolice?
A zasto ne moze odbitak PDV frizerima za frizerske stolice?
A zasto ne moze odbitak PDV maserima za maserske stolove?

I zasto svi ove koje sam naveo moraju da plate PDV za svoju opremu?

I ovako mozemo do sutra, al svi ovi moraju da imaju fiskalnu kasu :)

Dva pobednička komentara (mislim, slažem se sa njima) Jedan humoristički, a jedan tragikomičan
Taxi.jpg

I ako mene pitate promašaj, pogotovu jer su bele boje kombiji i dostavna vozila. Po meni trebala taksi vozila da budu žuta ili crna, a ne da izmišljamo toplu vodu.

Pa dobro, odakle to da izmišljamo toplu vodu? Jel bila naša delegacija kod Engleza? Jeste. Jel su išli tamo da vide kako to oni rade? Jesu. Jel su naši pričali da će da implementiraju dobre ideje? Jesu. I šta smo imali prilike da vidimo / čujemo u najavama? Izmenjeni logo Londonskog metroa za potrebe DJP / SJP, Gondolu koja je trebala da povezuje Kalemegadan i TC Ušće (Londonska bila isplčativa samo za vreme OI), podzemni tunel za metro ispod Save sa dubokum ukopom, taxi u boji koja je drukčija od ostatka sveta...
Inače, osim standardne žute, mnogi imaju i dodatne trake sa crno - belim šahovnicama.

Eto sada ni to nije dobro, da su žuta bilo bi što su žuta isto kao posta, da su plava bilo podsećaju na policiju..
Ovo je odličan pomak u rešavanju problema taxi delatnosti kao i subvencija.
Živela Srbija!!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=844201#p844201:3um6f5zf je napisao(la):
Mare81 » Pet Apr 23, 2021 12:54 pm[/url]":3um6f5zf]Eto sada ni to nije dobro, da su žuta bilo bi što su žuta isto kao posta, da su plava bilo podsećaju na policiju..
Ovo je odličan pomak u rešavanju problema taxi delatnosti kao i subvencija.
Živela Srbija!!
Ajde ovako taksativno, kad već mora s vama ograničenima:

Da li podržavam inicjativu da se taksi vozila uniformišu po boji?
- Da, apsolutno.

Da li smatram da je normalno da dok 80% sveta, kada/ako uniformiše taksije, uniformiše ih u žuto... Grad Beograd odluči da svoje uniformiše u belo?
- Ne. To smatram žešćom glupošću. Pogotovu imajući u vidu šta mi je svojevremeno rekao upravo sin jednog taksiste - ''bela boja stoji fantastično skoro svakom automobilu, ali je problem što se na beloj karoseriji iz aviona vidi i najmanja ogrebotina ili ulubljenje''.

I jes jes, Živela Srbija, živeo Predsednik, za našu budućnost, yadda yadda yadda...

Moze i tako ili recimo crna onda kao da su službena..
Poenta je da će se uvek neko naći i nesto pridikovatil umesto da se vidi napredak po prvi put će na ulicama metropole biti vozila iste boje, nova vozila ili polovna minimum euro 6 norme nadamo se još nekih stvari koje će svima biti od koristi..
Eto jos jedna glupost, naprotiv bela boja je zahvalnija od recimo crne(koju preferiram 20g) lakša je za održavanje na crnoj ili tamnoj se vidi bukvalno svaki ris ili hologram.. Ali eto neko mu rekao..

Dokle god sam državljanin ove zemlje koji izmiruje svoje dugove društvu, ima da komentarišem šta god poželim koliko god poželim. I neće niko da me sprečava u tome. Pogotovu ne oni koji su do 2012. prosipali baraže uvreda i kritika na račun svega vezanog za državu i vlast... a sada kao trube o patriotizmu, jedinstvu, razumevanju, poštovanju institucija, itd itd...

Nemam ništa protiv vozila crne boje, ali ne bih želeo da gledam reke crnih vozila po svom gradu. No, to je nebitno, to je samo moj ukus. Ono što je bitnije je da zemlje sa bilo kakvim višim temperaturama duže od 3 meseca (što danas podrazumeva 2/3 planete) izbegavaju crnu boju za uniforme masovnih korpusa vozila zato što crna boja, za one koji ne znaju, upija mnogo mnogo više toplote nego bela ili žuta. Pa kad taksista sedi sat vremena na stanici na Studentskom trgu na 35 stepeni, nije mu baš isto da li mu je auto svetle ili crne boje.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=844208#p844208:1xt74mxo je napisao(la):
Mare81 » Pet Apr 23, 2021 1:10 pm[/url]":1xt74mxo]
Eto jos jedna glupost, naprotiv bela boja je zahvalnija od recimo crne(koju preferiram 20g) lakša je za održavanje na crnoj ili tamnoj se vidi bukvalno svaki ris ili hologram.. Ali eto neko mu rekao..
Rekao mi Predsednikov nekadašnji drug iz klupe. 8) Ne želiš valjda njegove reči da osporavaš?

Vrh