Šta je novo?

Taksi (Taxi) prevoz

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=709769#p709769:2gqkfj65 je napisao(la):
Marko975 » Uto Feb 18, 2020 6:52 pm[/url]":2gqkfj65]
Petak i subota noc je sat preko 2000 din, a ti se i dalje iscudjavaj.

Waau 12hX2000d pa to ispada 400e za dve noci :shock:
Namece se pitanje koliko tek zaradjujes na svom pravom poslu kada ga ne napustas pored takve mogucnosti za bogacenje u Cargou...

Osim toga tek treba da naucis sta je amortizacija vozila, kao i mnogi drugi troskovi i maleri, i koliko puno moze da utice na realnu neto zaradu.
Da je tako kao sto tvrdis ne bi se menjali vozaci na svaka dva-tri meseca, a to je nesto sto i ja primecujem jer sam na ulici svaki dan. Zanimljivo mi je da vam pravim psiholoski profil na semaforu :)
O zdravlju, kako tvom tako i drugih ucesnika u saobracaju sa kojima si tako umoran u kontaktu sam vec pisao

Mislim da je dosao sudnji dan kad taksista prica o brizi za druge ucesnike u saobracaju.

:blah:

A sada je vreme za posao, pa ko pozove Yandex mozda mozemo nastaviti sa diskusijom
Mada predlazem neke zanimljivije teme :sesir:

Prilozi

• Screenshot_20200218_222350.jpg
    Screenshot_20200218_222350.jpg
    148 KB · Pregleda: 1.959
Jedan sudar iz 2012, jedan iz 2016, jedan iz 2017 i jedan 2018
Stim što taksista ima 6500...

Dok cargo bar jednom mesečno ima teži sudar,
Nek ih ima hiljadu, a nema
Mrzi me da kačim video zapise o sudarima na YouTube pa ovde link.. ALI
dobro, taksisti su najgori vozači

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4513782447

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=709758#p709758:3rhsbb7v je napisao(la):
Marko975 » Uto Feb 18, 2020 6:34 pm[/url]":3rhsbb7v]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=709705#p709705:3rhsbb7v je napisao(la):
BATICA » Uto Feb 18, 2020 4:21 pm[/url]":3rhsbb7v]A još su i loše....samo tako baguju

A što se tiče plaćanja karticim, u svakom vozilu Pink,Beogradski,Naxis,Lux možeš platiti u vozilu preko pos terminala.
I taj pos terminal plaćamo oko 15e mesečno
Ne plaća se ako imaš promet preko 150.000din mesečno (nemoguća misija)
Ne mozes platiti jer kad hoces da platis karticom "pokvaren je terminal za placanje"

A zasto je nemoguca misija promet od 150.000 mesecno? Na CarGo u eko klasi je to dvonedeljni promet koji pravim, a uz to radim kao dodatno zanimanje.
Tuzno je ako imas 45 godina i presrecan si ovim poslom,gde Vas vlasnici automobila u zargonu zovu robovi.
Licno sam bio prisutan kad se "covek" hvalio koliko ima automobila i koliko robova...
Tesko da radis svojim autom 2015+ god jer ne bi imao matematiku,zato priznaj sebi da si rob i da ti je ovo za 45 godina 25 posao.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=709877#p709877:ur1c1wyl je napisao(la):
mareska » Sre Feb 19, 2020 6:05 am[/url]":ur1c1wyl]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=709758#p709758:ur1c1wyl je napisao(la):
Marko975 » Uto Feb 18, 2020 6:34 pm[/url]":ur1c1wyl]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=709705#p709705:ur1c1wyl je napisao(la):
BATICA » Uto Feb 18, 2020 4:21 pm[/url]":ur1c1wyl]A još su i loše....samo tako baguju

A što se tiče plaćanja karticim, u svakom vozilu Pink,Beogradski,Naxis,Lux možeš platiti u vozilu preko pos terminala.
I taj pos terminal plaćamo oko 15e mesečno
Ne plaća se ako imaš promet preko 150.000din mesečno (nemoguća misija)
Ne mozes platiti jer kad hoces da platis karticom "pokvaren je terminal za placanje"

A zasto je nemoguca misija promet od 150.000 mesecno? Na CarGo u eko klasi je to dvonedeljni promet koji pravim, a uz to radim kao dodatno zanimanje.
Tuzno je ako imas 45 godina i presrecan si ovim poslom,gde Vas vlasnici automobila u zargonu zovu robovi.
Licno sam bio prisutan kad se "covek" hvalio koliko ima automobila i koliko robova...
Tesko da radis svojim autom 2015+ god jer ne bi imao matematiku,zato priznaj sebi da si rob i da ti je ovo za 45 godina 25 posao.
24 godine staza na primarnom poslu, ovo drugo poceo cisto iz znatizelje, svoj auto, posto vidim da nisi pazljivo citao.
Nikakva ogranicenja, posto mogu da radim kad i koliko hocu.
Eto, necu se vise javljati, ovo je bilo cisto da vam srusim Sneska za vase taxi price jer ste navikli na monopol.
A vi nastavite da izucavate pravo i slusate razne price u pauzama od po par sati dok cekate voznju sa vasim Dacijama, Citroenima C5 i slicno. I dok gledate poreska resenja gde dugujete po par miliona dinara za porez.
Jednostavno je, nece narod da ga neko krade za svoje pare.
Pozdrav svima.

@batica

Jel ste hteli još malo da pljunete po taksisti pa ste napisali i ovo......
Napišite kako su u cargo svi uvek zdravi i nemaju grip dok voze

Ne razumem sta je tu pljuvanje? Da me je tako bolestan vozac Cargo vozio isto bih napisao. Mozda sam imao srece sa vozacima Cargo.
Uostalom, ako si bolestan sedi kuci i izleci se. Ovako, em si opasan za saobracaj, em siris klice.

To je i posledica aplikacija,većina taksista nema više radio(motorolu) jer se koristi aplikacija.Takođe ako taksista pozove u obavezi je da sačeka dok ne dođe taj koga je pozvao jer masu puta stranka uđe u prvi taksi koji naiđe.
A da li bi htela stranka da čeka sa taksistom koji je Vama pozvao taksi...o tome niste razmišljali kao i pto niste znali za pravilo da mora da čeka kolegu kojeg je pozvao.

Nisam razmisljao niti je moje da o tome uopste mislim. Ako su vasa pravila glupa, menjajte ih. A i mogao je da nam kaze, znate neki mnogo pametan lik nam je postavio ova retardirana pravila pa vas molim da pozovete taksi udruzenje licno. Zasto bi taksista morao da saceka? Koju garanciju imas da ce te musterija sacekati ako te centrala posalje po telefonskom pozivu? Cista glupost.

A nekada i skuplja...

99% jeftinija, po mom iskustvu

Gde to još na svetu se koristi auto od 40k + da bi prevozio putnike za prosečnu vožnju od 7-8e

Nije moje da brinem koliko je vozilo placeno. Ja zelim sto bolju uslugu za sto manje para, isto kao sto i ti zelis sto vecu zaradu za sto manje rada.

Na kraju krajeva volim uslugu gde ne moram da vadim novcanik iz dzepa, pogotovo kesarinu. Dobar dan, dovidjenja prijatno. Em se ja ne cimam, em vozac ne brine dal ce neko da ga opljacka. Nisam neko ko je dosao da pljuje po taksistima, al jednostavno kad uporedim usluge, Cargo je za MENE mnogo bolja opcija i za sad mu uvek dajem prednost u odnosu na taksi (razloge sam vec napisao), a kada se se taksi udruzenje malo uozbilji i odluci da prati savremene tehnologije vrlo rado cu mu dati sansu opet.

@Marko975

Ma super,eto neko sa primarnim poslom resi iz znatizejle da svojim autom 2015 prevozi putnike,tj. nekom daje 30 % svog auta
Pa za 8 dana zaradi 800 evrica.
Pa onda sledi prica o monopolu,neplacenom porezu
Ispricana prica Gubavog....u tvom tekstu
Samo nemoj da zaboravis zvaku da poneses

Od kako postoji cargo nisam koristio taksi, niti nameravam, al mora se priznati da vrlo cesto dobijem neiskusnog vozaca, pogotovo u mini klasi tako da taj argument zaista stoji.

Ma koga briga za iskustvo cena je presudna,pa neces valjda da jedes burek kod trpkovica kad ima i za 30% povoljnije kod ovih sto nemaju sanitarnu,nisi lud da uzimas mesne proizvode iz vitrine kad na pijaci prodaju iz madjarske..itd..

Vise mi je da ne moram svaki put da razmisljam da li ima sitno da mi vrati, da li imam kes pri ruci, da li je ukljucio turbinu, da li cu da zovem je*eni kol centar da mi kazu ima li slobodnih vozila. Pritom, jednom sam se taksijem vracao iz grada pijan, i u kneza milosa kazem ja taksisti e pazi ovog ispred deluje mi pijan i taksista kao ma da, i lik naglo skrene i sudarimo se. Al realno sa kargoom sam 5x doziveo da bas primetim da je lik neiskusan vozac, mozda neko drugi to ne bi zapazio al eto ja smatram za sebe da imam neko iskustvo u voznji pa mogu to da kazem.

Al zato u eko klasi mi se cini da su ipak normalniji vozaci pa zato sad uglavnom to biram a tu je cena ista kao taksi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=709836#p709836:2bxz643o je napisao(la):
BATICA » Uto Feb 18, 2020 11:02 pm[/url]":2bxz643o]Jedan sudar iz 2012, jedan iz 2016, jedan iz 2017 i jedan 2018
Stim što taksista ima 6500...

Zar ti ne rece da si imao udes 2019te?

A to sto ih ima malo u novinama ne znaci da ih nema, jer u 90% slucajeva kad taxista izazove udes otisla bi mu licence zato lepo platite odmah na mestu.

Jesam imao udes 2019 ne mojim krivicom

Ajde molim te nauci me,kako to..
"kad taksista izazove udes otisla bi mu licenca zato lepo
platite na mestu"
Kakva bre licenca bi otisla i sta platimo na mestu

Kada sam pisao o udesim,mislio sam na teze udese,sa povredjenima,velike stete
Ne kazem ja da taksisti ne prave udese,prave ali ne tako teske kao cargo u Visnjickoj i Vojvode Micka,ili Millentja Popovica, ili onaj u Savskoj kontra smer itd. itd

Da sumiramo.
Problem Taxista nisu aplikacije, već previše članova.
BATICA kaže da uglavnom imaju dovoljno posla u špicevima, ostalo vreme zevaju po stanicama
Proputujte svetom i pogledajte da li ima još negde gomila taksista koji čekaju mušterije. a da to nije ispred ključnih tačaka - stanice, aerodromi, centralne lokacije.
Tamo ima onoliko taksista koliko je potrebno da imaju ispunjeno radno vreme.
Tako da imaju para za sve troškove - licencu, lizing, kasko, poreze, gorivo...
Pre mesec dana sam se vozio u Budimpešti, taksista tvrdi da hrani petoro dece, vožnju od 7 km mi je u predvečernjim satima naplatio 7500 HUF što je 2600 din. Novija Octavia oko 2011. to je najlošiji auto na taksiju tamo - uglavnom su Mondeo, novije Oktavije, Superbi, Insignije, dakle veća vozila nego ovde i novija...
Nisam video Taxi na gomili, ni tamo niti u bilo kom drugom gradu napolju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=709953#p709953:24mdk8zp je napisao(la):
ftj » Sre Feb 19, 2020 12:01 pm[/url]":24mdk8zp]Vise mi je da ne moram svaki put da razmisljam da li ima sitno da mi vrati, da li imam kes pri ruci, da li je ukljucio turbinu, da li cu da zovem je*eni kol centar da mi kazu ima li slobodnih vozila. Pritom, jednom sam se taksijem vracao iz grada pijan, i u kneza milosa kazem ja taksisti e pazi ovog ispred deluje mi pijan i taksista kao ma da, i lik naglo skrene i sudarimo se. Al realno sa kargoom sam 5x doziveo da bas primetim da je lik neiskusan vozac, mozda neko drugi to ne bi zapazio al eto ja smatram za sebe da imam neko iskustvo u voznji pa mogu to da kazem.

Al zato u eko klasi mi se cini da su ipak normalniji vozaci pa zato sad uglavnom to biram a tu je cena ista kao taksi.
Instaliraj naxi aplikaciju SVAKO vozilo ima citac za kartice ili instaliraj ipay placanje. Pri porudzbini ako ti je trip naglasi brendirano vozilo. Nema kradje svako vozilo cisto i uredno.

Ima naxis aplikacija i placanje sto se toga tice. Iako koristim cargo od pocetka misljenje mi se uglavnom promijenilo o njima na negativno, al ono, ipak je to biznis a i sa taksijem imam negativnih iskustva takodje pa mi na isto dodje. Svakako, koristicu ih dok god budu jeftiniji i dostupni.

N_L":2avwys0x je napisao(la):
Ima naxis aplikacija i placanje sto se toga tice. Iako koristim cargo od pocetka misljenje mi se uglavnom promijenilo o njima na negativno, al ono, ipak je to biznis a i sa taksijem imam negativnih iskustva takodje pa mi na isto dodje. Svakako, koristicu ih dok god budu jeftiniji i dostupni.
Da narod nema toliko problema sa taksistima ne bi Cargo ni uz svu podršku mafijaške države ovoliko pustio korenje, to stoji.

Imidž su nam medijski dodatno pokvarili i sa besmislenim mantrama koje se svako malo čuju oko poreza, monopola i "blokiranja grada čim im se digne". Toliko da nikoga više ne zanima kako je to rešeno u jednoj Francuskoj ili Nemačkoj, Belgiji. Ni kako sam Cargo radi u tim zemljama, a kako ovde.
Ljude to ne zanima jer samo žele da ne razmisljaju da li će biti opljačkani, i pristojne automobile.

Biće teško povratiti poverenje...

Štrajk taksista oko 1930
Svi crni
A mi uskoro beli

Prilozi

• Screenshot_20200219_161226.jpg
    Screenshot_20200219_161226.jpg
    88,4 KB · Pregleda: 1.764
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=710026#p710026:3589iocf je napisao(la):
sinisav » 19 Феб 2020 03:57 pm[/url]":3589iocf]Biće teško povratiti poverenje...
Cak bi rekao prakticno nemoguce bez nekog kompletnog rasformiranja i transformisanja postojeceg stanja taksi usluge.

Nisu samo problem nacin na koji se vrsi usluga koji pruza bezbroj mugucnosti zloupotrebe, vec i sami taksisti (cast izuzecima) koji trenutno obavljaju taj posao koji su se savrseno adaptirali na takav ekosistem iz kojeg ih je tesko sada prevesti u nesto savremenije i gde je veca kontrola.

A i te aplikacije koje "sva taksi udruzenja imaju" su beskorisne jer i dalje taksimetar i vozac odredjuju cenu na kraju voznje i placanje se vrsi U VOZILU. Ceo sistem treba izmestiti IZ vozila, vozac treba samo da vozi od tacke A do tacke B rutom koja mu je predlozena od aplikacije ili rutom koju trazi klijent.

wexy":2aursand je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=710026#p710026 je napisao(la):
sinisav » 19 Феб 2020 03:57 pm[/url]":2aursand]Biće teško povratiti poverenje...

A i te aplikacije koje "sva taksi udruzenja imaju" su beskorisne jer i dalje taksimetar i vozac odredjuju cenu na kraju voznje i placanje se vrsi U VOZILU. Ceo sistem treba izmestiti IZ vozila, vozac treba samo da vozi od tacke A do tacke B rutom koja mu je predlozena od aplikacije ili rutom koju trazi klijent.

Ono prvo ok ali ovaj drugi deo me stvarno više mrzi da objašnjavam koliko je netačan. Aj još jednom.

Da si ti živ i zdrav osim već pomenutog Yandexa, koji sve to ima što si pomenuo, pa i malo više jer je vrlo skupa i ispeglana aplikacija, postoji još i Bolt koji je pod drugim imenom Taxify radio još nešto malo pre fakin Cargoa. Tada je Imao app plaćanje, ali i povremene kodove za popuste, kao i besplatne ne sećam se svake koje po redu vožnje, dakle nekakav loyalty. Radio je odlično dok ga nije zgazio pre svega Yandex sa svojim bonusima za vozače i za stranke. Uber sistem istovari pare i udavi konkurenciju jbg.
Ja sam čak i pre svih njih radio za jednu koja se doduše brzo ugasila, i zvala se Pintaxi.

Eto ljudi koji vise na društvenim mrežama i smatraju sebe tehnološki obrazovanim za razliku od nas pećinskih ljudi, nemaju pojma da Cargo nije ni prvi ni inovativan...
Osim po nalaženju rupa u zakonu sto reče Kesić legenda.

CarGO je daleko od prvog i inovativnog (cak sta vise meni se sama aplikacija ne svidja, vec koncept), ali ti mesas stvari, ja pricam o aplikacijama udruzenja ne o third-party aplikacijama.

Kad je Yandex poceo prilicno sam siguran da nije imao mogucnost placanja kroz aplikaciju.

Vrh