Zato što sam i sam nekad bio rusofil pa umem da ih prepoznam.
A i pored toga, ja i dalje (naivno) verujem da neko može da bude rusofil a da bude umeren, poučen svojim iskustvom. Odnosno verujem da i dalje postoje i zadrti i umereni rusofili. Doduše umereni rusofili su retkost od 2022. Ili su sa početkom rata prestali da budu rusofili (ja sam prestao mnogo pre toga), ili su otišli u zadrtost i postali proruski ekstremisti. Ali ima ih umerenih još ponekad, nađe se neki.
To ne mora uvek da bude loše i ružno, zavisi od toga koliki je stepen te naklonjenosti, i za šta se osoba zalaže i u šta veruje. Ako neko kaže da je rusofil u smislu da voli njihovu muziku i kinematografiju, i stvarno se bavi i zanima time, to je okej. Politika je jedno, a ostalo je druga stvar.
A Zuma jeste sinofil, to je pokazao još pre 5 godina kad je branio Kinu koja je svetu podarila Kovid a onda odbila da snosi bilo kakvu odgovornost za to. Pratim odnosno pamtim ja Zumine nastupe i tvrdnje odavno. Neke sam i zabeležio. Svašta je taj čovek ovde pisao i tvrdio. I mnoge izvodio iz takta. Mislim da nije na tebi da se petljaš u taj naš odnos i spor ako nisi upoznat sa istorijom naših prepiski, ali i istorijom njegovih pisanja i tvrdnji generalno. Šire je i starije to od ove teme i od njegovog kačenja snimaka i hvalospeva sa kineske parade.
Pa i meni isto. U slučaju Poljske - u susednoj zemlji rat, na granici pored potencijalni sukob, stiže vest da preleće nekoliko dronova, zemlja reaguje i obori neke, i Srbi odma kreću da se smeju i rugaju takvoj akciji. To me onda navelo na zaključak da Srbi znaju nešto što drugi ne znaju, i da bi drukčije i pametnije postupili, čim se tako rugaju...
A nije prvi put da se Srbi masovno postavljaju kao da su najpametniji i najiskusniji u nečemu na svetu.