Šta je novo?

Svetska politika

Tako je Zuma, Rusi su nadmudrili Poljake a Poljaci su ispali glupi i paranoični jer su lansirali rakete na kamikaze eksplodirajuće dronove umesto da čekaju da padnu i pogode još kuća, pa da onda vide jesu li naoružani, trenažni, mamci ili prosto pokvareni.

Nek si ti meni živ i zdrav još sto godina tako bistar i mudar.

Zuma da je bio na mestu Poljaka, on ne bi čak ni palio radare i dizao avione. On bi telepatijom video i pregledao svaki dron u letu i uvideo da su trenažni, te da nema potrebe da se obaraju. A onda bi ih pustio da padnu po kućama civila, jer realno, ko ih šljivi. Nema eksploziva, samo šper ploča jelte...

AFUWg2As

Eh, ludi, paranoični i neiskusni Poljaci...
Kakvi nubovi...

Poslednja izmena:
Lako je iz Srbije smejati se Poljacima što su zabrinuti i na ivici kad im preko granice preleti više dronova kamikaza.

Samo što nisu kamikaze nego mamci. Isto kao što onomad ono dvoje nesrećnih ljudi u Poljskoj nije ubila ruska nego ukrajinska raketa.

Ne smejem se ja Poljacima, nego opštoj histeriji kod zapadnih zvaničnika i medija zbog ove situacije. Ne sumnjam da je poljska protivvazdušna odbrana reagovala adekvatno situaciji u skladu sa svojim mogućnostima.

Da li je ovo oštećenje kuće posledica pada oborenog drona ili se prosto dron tu srušio sam od sebe?

Ma p..ke zapadnjačke, nisu oni kao Srbi pa da još u letu znaju da je trenažni.

A i oko štete i opaasnosti od tih trenažnih mnogo drame.

AFUWg2As

Šta je ovo, ništa realno... Pusi smouk...

Uprpile se zapadnjačke kukavice od jedne šperploče...

Lako je iz Srbije smejati se Poljacima što su zabrinuti i na ivici kad im preko granice preleti više dronova kamikaza.

Pa kad su Poljaci ustvari učesnici rata. Tamo su sve zaista važne vojne baze, tamo se Ukrajinci obučavaju, tamo su jedina kontrolna mesta sigurna od napada, zapadni komandanti i koordinatori, elektronski centri nadgledanja, tamo su stvarni proizvodni pogoni pošto u Ukrajini nemaju ni dovoljno nafte ni struje, iz Poljske idu plaćanja, šalju im struju iz svojih centrala i naftu iz svojih naftovoda, šalju im sirovine, tamo su bolnice za njihove vojnike, tamo se opravlja oštećena Ukrajinska vojna oprema, tamo su jedini vojni radari koji su sigurni od Ruskih napada, vojni i civilni komunikacioni centri, sve za taj rat ide iz Poljske. Poljska je bukvalni učesnik rata po svemu sem po svojim vojnicima, a i njih imaju puno u Ukrajini, samo ih zovu najamnici i plaćenici. Ako je jedino što im se zbog svega toga dešava povremeno neutralisanje zalutalih dronova, pa, to je vrlo neobičan rat. Jedino što je u celoj ovoj priči ozbiljno jeste pitanje dokle je moguće voditi rat tako da se jedna strana pravi da nije u ratu, a druga se pravi da veruje u to. Nisam siguran dokle to tako može da ide.

Auh...

Čestitam, Zuma. Prevazišao si sam sebe.

Mislio sam da je sektašenje oko Ilona Maska tvoj vrhunac ali očigledno si oborio sve rekorde i pomerio sve granice.

Čekam da krene neki sledeći rat pa da nam i tu daš svoje insajderske vojnoakademske profesorske ekspertske informacije iz prve ruke i sa terena naravno. I naravno, neutralne i objektivne, kao i uvek do sad.

jel mi vise ne znamo sta znace reci i samo izmisljamo nasumicno? kakva histerija?

jeste, ovakve stvari se tamo po baltiku cesto desavaju, provociraju jedni druge. avionima, brodovima i evo sad dronovima. u tome prednjace rusi jer su najveci igrac, ali reci da su to letece sperploce ili da je zapad u nekoj histeriji je stvarno neozbiljno.

jasno je zasto se ovakve stvari desavaju i isto tako razumljivo da su, pre svega poljaci, zabrinuti jer vinovnici ove provokacije vec tri ipo godine vode rat protiv susedne zemlje.

Kad smo kod ovih dronova koji su završili na teritoriji Poljske, kako se završila priča o onoj raketi (ili šta je već bilo) koja je pala u Zagrebu (duboko u NATO teritoriji) početkom rata?

Inače mislim da su i Bender i Zuma u pravu u odredjenom procentu. Verujem da je istina negde izmedju, niti je poljacima svejedno što su im preleteli dronovi (makar bilo i nenamerni i usled verovatnoće) niti su ovi na zapadu naivni oa da neće ovo iskoristiti marketinški za ono za šta im je potrebno.

Prvo, nema šta nekome da se "otkači" dron i ode u susednu zemlju, po kućama civila. Pogotovu ako je u regionu rat. I čak i ako je trenažni. To je u rangu dopuštanja da se u zgradi skupštine opali metak tek tako, a i posle kad se utvrdi šta se desilo, da se sve banalizuje i ublažava jer "pa šta, niko nije poginuo".

Uostalom, ovo i jeste jedna "pa šta?" zemlja. Tako da kod nas je to normalno. Ali u razvijenom i naprednijem svetu nije.

A drugo, moj stav o svim stranama i svim blokovima je već poznat, a to je da sam, za razliku od Zume, neutralan. Jer iskreno mislim da su svi imbecili i g..na, svako na svoj način. EU, NATO, RF, Kina, SA, Izrael... Dobro, neke mrzim više nego druge, ali na kraju dana su mi svi ološ i ne navijam ni za koga osim za neki balans.

Ali mi je presmešno kada Srbi iz komfora fotelja svojih, naklonjeni naravno Rusima a kivni na Poljake, se ponašaju i izjašnjavaju kao da je Poljska uradila nešto nečuveno i kao da bi oni znali koji je dron još dok je u letu, bez da uopšte upale radare i podignu avione.

Na kraju dana, briga me i za Ruse i za Poljake i za NATO. Bitno mi je samo da imbecili ne pokrenu Treći svetski rat. I, ako je moguće, da se što više ratova okonča i uspostavi neki balans snaga. Ali i pored toga, ne mogu da se ne smejem opičenoj Balkanskoj navici i tradiciji da ljudi iz fotelja, bez ikakve struke ili informisanosti o temi, znaju odma da popuju i sole pamet šta je bilo, šta je trebalo i šta bi oni uradili da su bili akteri.

Podseća me na one situacije posle utakmica, svi Srbi (koji prate imbecilni fudbal i košarku) su tada generali i sekektori i svi oni znaju šta je treballo uraditi. I svi oni bi, sa svojim stomacima, podvaljcima i dijabetesom, igrali i skakali bolje nego svi ovi na terenu.

Presmešno je što se uopšte došlo dotle da se preispituje i debatuje jel normalno da po Poljskim kućama padaju dronovi, a onda još na sve to srpski Miroljubi Petrovići se podsmevaju i pričaju kako bi oni sve bolje odradili ili unapred znali ishod i svaku promenljivu. Tipična Balkanska posla.

Нацисти у акцији.

После овога, треба стати за врат воук агенди. Више не милом, него силом.

jel mi vise ne znamo sta znace reci i samo izmisljamo nasumicno? kakva histerija?

jeste, ovakve stvari se tamo po baltiku cesto desavaju, provociraju jedni druge. avionima, brodovima i evo sad dronovima. u tome prednjace rusi jer su najveci igrac, ali reci da su to letece sperploce ili da je zapad u nekoj histeriji je stvarno neozbiljno.

jasno je zasto se ovakve stvari desavaju i isto tako razumljivo da su, pre svega poljaci, zabrinuti jer vinovnici ove provokacije vec tri ipo godine vode rat protiv susedne zemlje.

Ova kolektivna logika koji svi horski ponavljaju sledeći zapadne medije je nestvarno iracionalna. Rusi tobože ratuju samo protiv Ukrajine, a sa druge strane čitav Zapad sa svim svojim ekonomskim i vojnim resursima ratuje protiv Rusije, zajedno sa Ukrajinom.

I sada po vašoj logici je užasno što tobože "nevini" Poljaci (jer kao nisu deo rata) moraju da budu zabrinuti zbog nekoliko zalutalih dronova, a Rusi ne smeju da budu zabrinuti što se bukvalno ceo zapad udružio pa ih sasvim bukvalno ubija već tri godine, ali na način da Rusi NJIMA ne smeju da odgovore jer tobože nisu u ratu!?

Tobože, sasvim je normalo da jedini otvoreno ratuju protiv drugih, a tim drugima se zamera i kad im nekoliko dronova zaluta!? Opšta moralna indignacija po Internertu. Kako se Rusi usuđuju da im dronovi podlegnu zapadnim naporima da ti isti dronovi više ne znaju gde su? To je nedopustivo! A sve što zapad radi Rusima veći broj decenije unazad, a pogotovo u ratu "kome zapad tobože ne učestvuje", to je kao sasvim normalno i očekivano?

Ovo je bukvalno teatar apsurda.

Poslednja izmena:
^^^ To je ta čuvena Zumovska neutralnost.
A i stručnost...

Naravno, sve iz fotelje u Beogradu.
Sigurno neće da ide tamo u Ukrajinu da se zapravo bori ili logistički podrži te jadne, napaćene Ruse... Ne, može sve, samo dok je iz fotelje i sa daljine.

Почетак краја Украјине. А само су славили дан победе у 2. светском рату, као и сваког 9. маја до тад.

Sećam se, ne tako davno, da je srbska ratoborna masa htela raketama po Tirani i Prištini da odgovori letenju drona na utakmici okićenog mrskom nam zastavom usred hrama našega fudbala.
Država urgirala za kaznene mere kod svih medjunarodnih institucija, digla vojsku, biju i žandarmeriju te pokrenula (neuspešan) lov na počinioce

Ne znam što ovi Poljaci histerišu zbog par dronova, nenaoružanih a kojih je bilo dvadesetak , tj samo par a samo neke kuće porušiše
Mi smo gori pakao prošli

Ova kolektivna logika koji svi horski ponavljaju sledeći zapadne medije je nestvarno iracionalna. Rusi tobože ratuju samo protiv Ukrajine, a sa druge strane čitav Zapad sa svim svojim ekonomskim i vojnim resursima ratuje protiv Rusije, zajedno sa Ukrajinom.

I sada po vašoj logici je užasno što tobože "nevini" Poljaci (jer kao nisu deo rata) moraju da budu zabrinuti zbog nekoliko zalutalih dronova, a Rusi ne smeju da budu zabrinuti što se bukvalno ceo zapad udružio pa ih sasvim bukvalno ubija već tri godine, ali na način da Rusi NJIMA ne smeju da odgovore jer tobože nisu u ratu!?

Tobože, sasvim je normalo da jedini otvoreno ratuju protiv drugih, a tim drugima se zamera i kad im nekoliko dronova zaluta!? Opšta moralna indignacija po Internertu. Kako se Rusi usuđuju da im dronovi podlegnu zapadnim naporima da ti isti dronovi više ne znaju gde su? To je nedopustivo! A sve što zapad radi Rusima veći broj decenije unazad, a pogotovo u ratu "kome zapad tobože ne učestvuje", to je kao sasvim normalno i očekivano?

Ovo je bukvalno teatar apsurda.

Koliko strasti oko strane politike, kao da je u pitanju fpn ili večera kod nekog domaćina pa samo čekam da neko kaže da je od silne rasprave izlapeo špricer u međuvremenu...

Šalu na stranu, interesantna vremena su pred nama.

Čuj, pred nama...

Ceo svet živi u interesantno vreme evo već tačno 24 godine na sutrašnji dan.

Ili 17 godina ako računamo od 2008. Samo se gura svet iz jedne krize i kretenizma u drugu. Ne može 5 godina da prođe bez neke pi...rije. Niti 10 godina bez svetskog ekonomskog kraha.

A mogu ljudi da misle da spoljna dešavanja nemaju veze sa njima, ali u globalističkom svetu sa ekonomijom feleričnom i krhkijom od stakla, sve je povezano i sve ima uticaja jedno na drugo.

Vrh