Šta je novo?

Svetska politika

запад преко украјине напада мађарску и словачку због суверене политике, једва чекам да почне операција турул⏳

Držim palčeve da flamingosi dolepršaju do turskog toka.

Mi matoriji smo u proteklim vremenima već imali prilike da slušamo o američko-ruskim očijukanjima oko NATO-a,
kao sigurnoj kući za sve. Iz toga je nastala i ona priča 'od Lisabona do Vladivostoka', na žalost neostvarena.

Poslednjih nedelja bistrim teme u i oko Rusije, možda će nekog zanimati:

Solidarity under Repression: Comprehensive Study of the Russian Civil Society in 2024
The fraught complexities of ‘Decolonising Russia’
De-colonising an Evil Empire: Is it for the best if the Russian Federation falls apart?

Ово им је репост старијег снимка јер сам сигуран да сам ово одгледао одавно и то баш њихов аплоуд.

Иначе RFE и RFA су врв два најглупља пропаганда гласила икад. Ту негде у нивоу са РТ су.
Ово не значи да је овај снимак део те пропаганде и да се није десио. Него да су овако јако лоша орг.

Има толико снимака из Буче да вређа мозак да се сумња у то.
А овде Лавров који прича о том "потезу добре воље", јер баш су се због тога повукли, не јер им је логистичка ситуација била у ку***. Ма изреченом може да верује само и*** да му верује.

Иначе ово вам је океј канал око Укр, уколико вас занима логистика и војска:

све треба преиспитивати, баци поглед на први линк, превише је сумњивих ствари. Уосталом Руси ратују изузетно чисто, цивилне жртве су на минимуму и запад не зна шта да каже против Русије па морају да измишљају гомилу ствари.

Rusija se uvek samo brani i nikad nikog u istoriji nije napala. Ovo i moj ćale koristi

Najveća država na svetu su eto tek tako 😂 Bukvalno milioni pobijenih i proteranih.

Čime se u suštini svi ti koji govore da Rusija nikad nikog nije napala, okupirala... ponašaju kao u stvari klasični zapadnjaci i vidi se koliko nemaju pojma o istoriji tamo nekog istoka i tih tamo divljačkih prostora i vukoje*******ina.

Poslednja izmena:
све треба преиспитивати, баци поглед на први линк, превише је сумњивих ствари. Уосталом Руси ратују изузетно чисто, цивилне жртве су на минимуму и запад не зна шта да каже против Русије па морају да измишљају гомилу ствари.
Чист рат и квадрат од 800е...

Čime se u suštini svi ti koji govore da Rusija nikad nikog nije napala, okupirala ponašaju kao u stvari klasični zapadnjaci i vidi se koliko nemaju pojma o istoriji tamo nekog istoka i tih tamo divljačkih prostora i vukoje*******ina.
Просечан лик у свему, па и у историји, има нешто што воли и све што сазна подели на "ово не подржава моје мишљење == гнусна лаж" и "као што сам и мислио, очигледна истина". По неко је контраш свима и "enlightened centrist". Ретко кога занима да уради икакву анализу.

Rusiju treba poraziti tako da im više nikada ne padne na pamet da napadnu bilo kog. Mogu međusobno da se kolju u onom brlogu koji im je Jeljcin ostavio i to je to.

Ukrajincima se mora čestitati na hrabrosti. Da ostatak Evrope ima delić njihove petlje, Putin bi odavno popio olovo u nekom bunkeru.

Stvar je što ovde i stvarno ne znaju, znači nije da odbija da poveruje nego bukvalno nikad čuli, ali znaju imena svih indijanskih plemena i šta su im zapadnjaci uradili. Mada, bezobrazluk je u tome što im ne pada ni na pamet da nauče pa bi videli da su Rusi u top 3 ubica u istoriji uz Kineze i Mongole pa tek onda slede zapadnjaci.

Rusija se uvek samo brani i nikad nikog u istoriji nije napala. Ovo i moj ćale koristi
нисам још чуо да неко прича овакве ствари. Запад вековима покушава да освоји Русију због ресурса и освајања целог света тако да су они на исправној страни. Погледај уназад: Наполеон, Хитлер, Јељцин и сада нови покушај да се сломи Русија је у току, све је ово од запада да не идем раније. Додао бих да је запад избрисао неколико цивилизација а Русија ниједну.

Stvar je što ovde i stvarno ne znaju, znači nije da odbija da poveruje nego bukvalno nikad čuli, ali znaju imena svih indijanskih plemena i šta su im zapadnjaci uradili. Mada, bezobrazluk je u tome što im ne pada ni na pamet da nauče pa bi videli da su Rusi u top 3 ubica u istoriji uz Kineze i Mongole pa tek onda slede zapadnjaci.
Руси у Азији су имали модел као Шпанци у Америци, те су стога оба народа и заиста мање убијали домородце, плус има мнг мање људи по беспућима Сибира. Из истог разлога днс постоје Саха република и Вишенационална Држава Боливија као такве. Сад зависно од тога која волиш одаврао део реченице ћеш запамтити.

За Монголе ко не зна нек погледа шта се догодило граду Мерв, који је некад био међу најбитнији на свету, а сад постоји колико и Виминацијум.
А Кинези са њиховим грађанским ратовима су тек изненађење за лаика.

Едит: сиг им ниси ти први рекао за разне покоље козака док су истраживали Сибир, само нису слушали претходних 1389 пута.

Poslednja izmena:
@еу_активиста I opet je Rusija ubila više ljudi iako nije zbrisala nikog do kraja. Dok ono što je ključno, svi to pamte, osuđuju i niko se ne diči brisanjem civilizacija ili negira da se desilo.

Niti to, bar tako otvoreno i brutalno radi i sada. Putin je bukvalno rekao da Ukrajinci nisu narod i krenuo u punu invaziju i direktno na Kijev.

Zapad recimo podržava Izrael u takvim stvarima, ali to su političari, narod se aktivno bori protiv toga i osuđuje.

Руси у Азији су имали модел као Шпанци у Америци, те су стога оба народа и заиста мање убијали домородце, плус има мнг мање људи по беспућима Сибира. Из истог разлога днс постоје Саха република и Вишенационална Држава Боливија као такве. Сад зависно од тога која волиш одаврао део реченице ћеш запамтити.

За Монголе ко не зна нек погледа шта се догодило граду Мерв, који је некад био међу најбитнији на свету, а сад постоји колико и Виминацијум.
А Кинези са њиховим грађанским ратовима су тек изненађење за лаика.

Едит: сиг им ниси ти први рекао за разне покоље козака док су истраживали Сибир, само нису слушали претходних 1389
A onda tek sledi deo da se nisu uopšte ogradili od SSSR-a i Putin Sovjetski Savez smatra delom ruskog državnog kontinuiteta.

То му је изузетно паметно. Може да ложи будале како је Русија дозволила гејеве, право гласа свима, разводе, мањинске језике, и сличне слободе пре јаче од 100 година. Све то док води државу где је насиље у породици скоро па дозвољено, где су гејеви прогоњени и која негира постојање једног народа.

А још може и да покаже на мапи велику државу коју наравно заслужује.

И дa Пролетарии Олигархии всех странах, соединяйтесь!

Још једна рунда "запад је најјачи и најпоштенији версус руска крволочна азијска хорда". Милина за читати. Срби народ најјачи.

I opet je Rusija ubila više ljudi iako nije zbrisala nikog do kraja.
Може извор? Нема шансе да запад није испред њих. Не знам који је критеријум за то? Апсолутно све жртве са свих страна из 2. светског рата бих приписао западу јер они стоје иза финансирања Хитлера и бар 80% ратова у задњих 500 година, да будем прецизнији приписао бих дубокој држави.
Putin je bukvalno rekao da Ukrajinci nisu narod i krenuo u punu invaziju i direktno na Kijev.
Разумем га, ја гледам на тај рат као цивилни рат где запад подржава једну страну, народ је исти. Запад нема боље војнике од Украјинаца зато што су то заправо Руси😉

Znam da ga razumeš. Zapadu dodati i zločine SSSR-a jer je i to njihova podmetačina. Mada Putin kaže da su ponosni, ali naši ispred dragstora kažu da je to zapad podmetnuo, ne znam kako sad to.

Mora Putin da organizuje neki okrugli sto sa gledačima Hepija da se usaglase, ovo ovako ne liči ni na šta 😂

Разумем га, ја гледам на тај рат као цивилни рат где запад подржава једну страну, народ је исти. Запад нема боље војнике од Украјинаца зато што су то заправо Руси😉
То мжд можеш да разумеш неког лика у причи да каже, али не државника. Неки лик мжд само прости не зна, види сличан језик и вишевековни суживот, неког Украјинца Осколокова и Руса Онищенка*, а државник цепа пропаганду само.
Ово ме подсети на начин на који је мој омиљени бенџоз зависник, Џордан Петерсон, бранио Холокауст. Хитлер је имао ОКП и волео је све чисто, а Јевреји су га подсећали на прљавштину, па се баш зачистио од 1933-1945.

*Украјинца са руским и Руса да Украјинским презименом. И моје колеге које су тако "супротне" националност. Срећом живе у Лондону 20+ лета већ.

Vrh