Vau, kakav taktički domet![]()
Da to je onda jasan put ka tome da narod odgovori nasiljem ali to nema nikakve veze sa nekakvim taktičkim bravurama koje si predstavio u postu na koji sam odgovorio.Ovo je isuviše ozbiljno za cinizam. Ostavimo po strani konkretni slučaj iz videa jer je jasno da se ilegalne migracije ne smeju dozvoliti. Ostavimo sada po stani i raspravu da li je Tampov pristup ispravljanja decenija otvorenog podsticanja migracija u Ameriku zato što se kapitalu isplati jeftina radna snaga, dobar ili nije u sitauciji kad biši ilegalci sada već imaju porodice i decu koje decenijama žive kao deo Američkog društva. Sada su počeli da jure i tu decu migranata po školama... Dakle ostavimo to sada po strani jer pričam o opštem slučaju. Mirne, nenasilne demonstracije su poslednje sredstvo kada zakažu sve druge institucionalne metode rešavnja društvenih konflikta. Ali šta ako se i mirne demostracije u nekoj državi standardno, dugi niz godina, ignorišu ili čak nasilno sprečavaju? Šta ako se vlast praktično smeje na svu naivnost potlačenih zato što misle da će nekim moralnim činom, apelom na savest, što su ustvari sve mirne demostracije, išta postići tamo gde morala na nivou države uopšte nema? Apsolutno sam protiv nasilja, samo pitam ono se nameće kao logično pitanje u takvim slučajevima: Da li smatrate da dugotrajno državno nasilje pre ili kasnije neće u delu naroda proizvesti isti takav odgovor ako država ne omogući postojanje nekog drugog, boljeg načina da se društveni dogovor postigne? Šta je onda alternativa? Predaja? Ako se ostavi samo jedan izlaz, onda će uvek neko da krene jedinim putem koji je preostao. A da li se tada treba smejati metodama koje moraju da upotrebljavaju... ako im nisu ostali na raspolaganju bolji?
Da to je onda jasan put ka tome da narod odgovori nasiljem ali to nema nikakve veze sa nekakvim taktičkim bravurama koje si predstavio u postu na koji sam odgovorio.
Drzavno nasilje ce pre ili kasnije dovesti do nasilnog odhovora pitlacenog dela drustva. Naravno, ne i u Srbiji.Ovo je isuviše ozbiljno za cinizam. Ostavimo po strani konkretni slučaj iz videa jer je jasno da se ilegalne migracije ne smeju dozvoliti. Ostavimo sada po stani i raspravu da li je Tampov pristup ispravljanja decenija otvorenog podsticanja migracija u Ameriku zato što se kapitalu isplati jeftina radna snaga, dobar ili nije u sitauciji kad biši ilegalci sada već imaju porodice i decu koje decenijama žive kao deo Američkog društva. Sada su počeli da jure i tu decu migranata po školama... Dakle ostavimo to sada po strani jer pričam o opštem slučaju. Mirne, nenasilne demonstracije su poslednje sredstvo kada zakažu sve druge institucionalne metode rešavnja društvenih konflikta. Ali šta ako se i mirne demostracije u nekoj državi standardno, dugi niz godina, ignorišu ili čak nasilno sprečavaju? Šta ako se vlast praktično smeje na svu naivnost potlačenih zato što misle da će nekim moralnim činom, apelom na savest, što su ustvari sve mirne demostracije, išta postići tamo gde morala na nivou države uopšte nema? Apsolutno sam protiv nasilja, samo pitam ono se nameće kao logično pitanje u takvim slučajevima: Da li smatrate da dugotrajno državno nasilje pre ili kasnije neće u delu naroda proizvesti isti takav odgovor ako država ne omogući postojanje nekog drugog, boljeg načina da se društveni dogovor postigne? Šta je onda alternativa? Predaja? Ako se ostavi samo jedan izlaz, onda će uvek neko da krene jedinim putem koji je preostao. A da li se tada treba smejati metodama koje moraju da upotrebljavaju... ako im nisu ostali na raspolaganju bolji?
Veoma su zanimljivi naslovi u nasim i stranim medijima. Devastiranje grada i napad na policiju se naziva borbom protiv diktature. Pritom nije kao protest organizuju profesori sa jejla nego razjarena banda, kojoj je dirnut osinjak i sada pokazuju svoje pravo lice. Ni u kom univerzumu ne moze da bude bastion odbrane, onaj ko nelegalno preskoci ogradu, iscrta se, pristupi bandi i jedini cilj mu je da vrsi krivicna dela. Ako je talo onda su caciji oslobodioci beograda. Otpor medija prema svakoj trampovoj odluci (osim prema slanju naoruzania ukrajini i izraelu) je pokazatelj i dokaz duboke drzave koja je umrezena sa vojno tehnoloskim kompleksom i nastavlja da zivi kroz paralalne institucije
Sad sam na N1 video snimak ovih vozila Waymo kako gore i onog pavijana na njima. Bio si u pravu, nije AI. Izvini, ovi Gaymo me zbunili sa ovim skalamerijama gore. I još sno sad u fazi gde pojedini pravi klipovi i pojedini AI jako liče (sa onim "smooth" funkcijama) pa nekad ne znam više ni sam šta je stvarno a šta sintetisano.Fotomontaža kao što su ovde objasnjavali da je zvucni top fotomontaza ili neki drugi vid fotomontaže?
Mislio sam na šire nšeto , od nereda. Neredi ko neredi, proći će, ima bandi svuda u americi.U Los Anđelesu su uvek najgori neredi, da nisu intervenisali ovi bi spalili još mnogo toga. Mnogo je i bandi tamo, i drugog sličnog šljama.
O Trampu imam jako loše mišljenje (mislim čovek je bolid) ali dobro je što su reagovali na sve ovo, i to ovako brzo.