Šta je novo?

Svetska politika

Sjajan Trampov potez.
Evropa ce morati da plati vise za rat koji zeli.
neka odrese kesu!

Zacas ce iz kafica preci u kasarne. Kao 1914. Wokizam stvara iskljucive i poslusne pojedince isto kao i militarizam.
I ja isto mislim da ne. Ipak oni žive i komforu, nije im do ratovanja, imaju probleme da popunjavaju jedinice...
A i šta bi dobili u eventualnom ratu? Uništavanje Rusije ili koga već. To mi ne pije vodu. Ili strah od Rusije, da će ih napasti. Ni to mi nije blisko pameti, osim neke teške provokacije, nema šanse za to.
Mislim da blefiraju. Tačno je da značajno pomažu Ukrajini i da na jednom, dovoljno dalekom terenu na kome ne moraju da učestvuju, vide sve odlike savremenog ratovanja iz fotelje, jer su prosto našli ko će da gine. A opet kažem njima se ne gine nikako. Tako da...
Videćemo uostalom (možda i nećemo ko zna)

I ja isto mislim da ne. Ipak oni žive i komforu, nije im do ratovanja, imaju probleme da popunjavaju jedinice...
A i šta bi dobili u eventualnom ratu? Uništavanje Rusije ili koga već. To mi ne pije vodu. Ili strah od Rusije, da će ih napasti. Ni to mi nije blisko pameti, osim neke teške provokacije, nema šanse za to.
Mislim da blefiraju. Tačno je da značajno pomažu Ukrajini i da na jednom, dovoljno dalekom terenu na kome ne moraju da učestvuju, vide sve odlike savremenog ratovanja iz fotelje, jer su prosto našli ko će da gine. A opet kažem njima se ne gine nikako. Tako da...
Videćemo uostalom (možda i nećemo ko zna)
Sve politicke odluke Evrope su u smeru rata.
Pogootovo protestanti ne trose pare olako.

• Prvi je počeo razvoj zaista lako upotrebljivih baterija...
  • Prvi je krenuo da pravi velike, ponovo upotrebljive rakete...
  • ...izgleda da će prvi da napravi relativno jeftine humanoidne robote...
  • ...Zato je počeo da razvija i Neura-link (neuralnu vezu čovek - račnar)....

Itd, itd, ovo je samo deo onoga što on radi....

Ništa od toga ne pravi on već gomila inženjera, koji su ovakvim gledanjem na stvari sve više i više marginalizovani. On je dovoljno lud i bogat da ispljune gomilu ideja od kojih su mnoge gluposti, poput one gde je "smislio" nešto što danas zovemo metro, pa da nešto od toga i uspe.

Jako me iritira ovakav narativ napravio, razvija, pravi... Podseća me na nekoga.

Ništa od toga ne pravi on već gomila inženjera, koji su ovakvim gledanjem na stvari sve više i više marginalizovani. On je dovoljno lud i bogat da ispljune gomilu ideja od kojih su mnoge gluposti, poput one gde je "smislio" nešto što danas zovemo metro, pa da nešto od toga i uspe.

Jako me iritira ovakav narativ napravio, razvija, pravi... Podseća me na nekoga.
Inzenjeri koje on bira, organizuje i placa da rade na njegovim 'ludim idejama'. Neuporedivo sa politicarima.

Svašta. Pa isti ti inženjeri su postojali i pre njega. Nije ih on izmislio. Zašto to nisu uradili i bez njega? Zašto ih neko drugi nije nije okupio? Svaki zaista novi proizvod tako viskog nivoa je rezultat kolektivnog rada mnogo takvih inženjera, tokom puno godina, gde se praktično svaki dan moraju donositi pravi izbori između mnogo alternativnih pristupa, od kojih su obično svi sem jednog pogrešni. Značaj čoveka koji vodi firmu i već decenijama uglavnom ispravno odlučuje o tako disruptivnim i teškim razvojnim izborima je ogroman i nezamenljiv. Nisu radikalno novi proizvodi ovog tipa i ranije postojali gotovi u glavama tih inženjera, pa ih je neki pokvareni CEO samo "ukrao" od njih. To apsurdno i karikaturalno viđenje dugog procesa radikalno novog tehnološkog razvoja. A pri svemu tome on nije samo običan CEO koji mora još i da privuče ogroman kapital u rizični poduhvat, da ga drži vezanog godinama da bi akcionari bili i ostali srećni, da privlači najbolje umove koji bi na tome radili, da održava opštu atmosferu zainteresovanosti u društvu, koje i samo kroz razne normative treba da podržava tako dugotrajne napore koji traju po čitavu deceniju, već je i on sam inženjer. Diplomirao je i fiziku i ekonomiju na univerzitetu Pensilvanija, pa direktno rukovodi stručnim sastancima razvojnih timova i donosi TEHNIČKE odluke, a to malo koji CEO radi, ili uopšte zna da radi. I zatim uspeva da sve to radi, i da uspešno vodi, šest različitih kompanija istovremeno od kojih svaka razvija radikalno nove tehnologije i još nijedna nije propala. Priča kako to ne pravi on "već gomila inženjera" je na nivou prizemne političke propagande. Upoznajte se sa stvarima pre nego što poverujete u ono što vam mediji serviraju.

Teslu su i osnovali inženjeri a ne Mask.
I da, Mask im jeste ukrao firmu. Ali se kada venture kapitalisti to urade naziva "takeover" jelte...

Nisam znao da moja firma nije moja nego firma mojih zaposlenih. I da to sto sam smislio biznis, pokrenuo, ulozio, napravio proizvod, nasao klijente, prodao proizvod, nasao radnike, platio ih svaki mesec, znaci da sam apsolutno nebitan. je*******ote sta vi ljudi pisete.

Ali ovo da treba biti dovoljno lud i bogat da osnujes firmu i da postane uspesna, to si dobro pogodio. Kao i da, kada je osnivas, tvoji drugovi te gledaju belo i tvoje ideje su za njih gluposti.

Teslu su i osnovali inženjeri a ne Mask.
I da, Mask im jeste ukrao firmu. Ali se kada venture kapitalisti to urade naziva "takeover" jelte...

Znači od svega što je Tesla do sada postigla pod njegovim rukovodstvom ti si kao najvažnije izabrao da Teslu nije on osnovao?

Imaš li predstavu kako drugima zvuči ovaj "argument"?

Mask je dosta toga smislio, organizovao, omogućio da uspe. Naravno da su inženjeri i dizajneri kreirari ili sproveli njegove vizije i planove u delo. ali on je na čelu i zasluge su njegove. To ne može i ne treba da se osporava.
Ali jbg, prešao je na tamnu stranu. Ljudi se menjaju.

Mask je samo novi Stiv Džobs.

Kao što je Vučić naučio da bude novi, bolji Sloba posle originalnog, tako se i Mask ugledao na Džobsa, učio na njegovik greškama i postao mu zamena kad je ovaj crko. Lukavija i moćnija zamena.

Znači od svega što je Tesla do sada postigla pod njegovim rukovodstvom ti si kao najvažnije izabrao da Teslu nije on osnovao?

Imaš li predstavu kako drugima zvuči ovaj "argument"?

On je jedinu prednost imao zato što je imao 20+ miliona dolara u tom momentu
Njegovo nazovi rukovodstvo je samo donosilo probleme kompaniji, čak su ga i smenili zbog njegovih ispada a on je onda postavio svoje fikuse na čelo kompanije. Istinski njegov projekat je cybertruck, možda i najgori automobliski produkt u istoriji. Jedino što je vredno tu jeste ono što su inženjeri bili primorani da urade kako bi spakovali sve u tu njegovu viziju, a sada jasno vidimo koliko je ta vizija bila uspešna.
Antagonizovao je glavnu bazu teslinih kupaca, prigrlio naftni lobi, počeo da relativizuje klimatske promene, kupio izbore za ekipu čiji je program bio protiv subvencionisanja EV vozila da bi se sada (navodno) uvredio predlogom zakona u kom se ukidaju subvencije za EV vozila. Hvali se kupovinom predsedničkih izbora, a pokušao je i sa izborom za sud u Filadelfiji isto da uradi.

Publici kojoj se okrenuo poslednjih godina treba da proda robote kojima će ih zameniti u fabrikama, čipove u glavama, EV vozila sa autopilotom, karte za Mars - bukv publici koja ima paranoju od svega toga i milijardera koji vode politiku iz senke a za koje nisu glasali.

Lik je kancer za kompaniju, i taj uspeh koji je tesla postigla bio je uprkos njemu. Ovim trendom ako nastavi, BYD će ih pojesti na tržištu za god dana maks.

Poslednja izmena:
On je jedinu prednost imao zato što je imao 20+ miliona dolara u tom momentu
Njegovo nazovi rukovodstvo je samo donosilo probleme kompaniji, čak su ga i smenili zbog njegovih ispada a on je onda postavio svoje fikuse na čelo kompanije. Istinski njegov projekat je cybertruck, možda i najgori automobliski produkt u istoriji. Jedino što je vredno tu jeste ono što su inženjeri bili primorani da urade kako bi spakovali sve u tu njegovu viziju, a sada jasno vidimo koliko je ta vizija bila uspešna.
Antagonizovao je glavnu bazu teslinih kupaca, prigrlio naftni lobi, počeo da relativizuje klimatske promene, kupio izbore za ekipu čiji je program bio protiv subvencionisanja EV vozila da bi se sada (navodno) uvredio predlogom zakona u kom se ukidaju subvencije za EV vozila. Hvali se kupovinom predsedničkih izbora, a pokušao je i sa izborom za sud u Filadelfiji isto da uradi.

Publici kojoj se okrenuo poslednjih godina treba da proda robote kojima će ih zameniti u fabrikama, čipove u glavama, EV vozila sa autopilotom - bukv publici koja ima paranoju od svega toga i milijardera koji vode politiku iz senke a za koje nisu glasali.

Lik je kancer za kompaniju, i taj uspeh koji je tesla postigla bio je uprkos njemu. Ovim trendom ako nastavi, BYD će ih pojesti na tržištu za god dana maks.

Ma daj, to je apsurdan i smešan zaključak. Mask je po tebi samo "smetao", ali su jadni inženjeri uprkos njemu uspeli sve što je Tesla danas uspeo i što predstavlja u automobilskoj industriji sveta? To su gluposti.

A što se tiče njegovih političkih stavova. Ni meni se ne dopada njegova izrazito desna orjentacija. Ustvari, pogotovo se meni to ne dopada uzevši u obzir moje političke stavove. Ali mogu da razumem zašto on tako razmišlja.

Mask smatra da ima "misiju". Čovečanstvo po njemu ide ka propasti, pa je najmanje što on može da uradi da bar pokuša da iskoristi one stvari u kojima je dobar da bi što više pomogao da se to ne desi. Pošto je sasvim očigledno da niko DRUGI o tako važnim stvarima čak ni ne namerava da se bavi. To po njemu znači napuštanje fosilnih goriva kao energetskog izvora kroz opštu elektrifikaciju, otvaranje svemirske industrije i Sunčevog sistema da bi se tako smanjile političke i ekonomske napetosti u svetu, i kreranje sekundarnih centara civilizacije na drugim planetama da se izbeglo uništenje u slučaj udara asteroida u Zemlju, smrtonosnih virusnih infekcija ili nukleranih ratova.

Zbog ovoga su njegovi prioriteti pragmatizam i produktivnost po svaku cenu. Nije nam ostalo puno vremena da se sve to postigne, pa se, po njemu, mora uraditi sve da se što manje gubi vreme i da razvoj bude što brži. Zbog toga je orjentisan krajnje desno, tj da se ukloni sve što ometa vrhunsku produktivnost svih sposobnih preduzetnika. Što se podrške Trampu tiče, to je bio čisti pragmatizam. Pre neki dan smo recimo saznali da je Bajden pričao "da Rusiju treba uništiti". Mask je na vreme video sve znake kuda Bajdenova politika konačno vodi, u opšti rat. Video je uvođenje cenzure u zapadne medije kao pripremu, i kao progresivnu eskalaciju ka otvorenoj dikaturi i opštem ratu. Zato je prvo kupio Tviter i otpustio najveći deo "woke" zaposlenih, a zatim ušao u politiku da bi pomogao Trampovu pobedu. To ne znači da se on slaže sa njegovom politikom, nego da je, u skladu sa realnošću, Tamp bio jedni preostali izbor. Što je uostalom, i iz istog razloga, bio izbor i većine ostalog sveta, uključujući i nas ovde. To ni kod nas ne znači da se mi slažemo sa Trampom, nego SAMO da je on tada bio bolji izbor od Bajdena. Prvi zadatak nove admistracije je bio smanjenje Američkog deficita, pa je i tu Mask pristao da nastavi da pomaže Trampa, ali zbog sopstvenih prioriteta. Ako zbog ludačkog deficita i drastičnih geopolitičkih prestrojavanja (rast Kine i Rusije) kolapsira Američka ekonomija, što polako postaje realna opasnost, ni Mask neće uspeti da ostvari svoje ideje o svemirskoj budućnosti čovečanstva. Zato je osnovao DOGE i nastavio da pomaže TAJ Trampov program. Međutim za već za prvi sledeći Tampov potez, novi budžetski paket koji povećava deficit, obesmišljavajući i DOGE pokušaj da se deficit smanji, koji daje silne pare glupim projektima korumpiranih kongersmena i velike poreske olakšice bogatašima kao što je on, Mask se otvoreno pobunio protiv Trampa. Iako bi baš Mask od toga imao koristi, kad bi mu samo pare bile bitne. Niko drugi nije imao hraborosti da otvoreno ustane protiv Trampa, samo on. Recimo otvoreno je tražio da se ukinu subvencije za električne automobile ako se ukinu subvencije za fosilna goriva koja je Tramp ostavio, itd. Ovo je previše obimna materija da bi se redukovala na nivo političke karikature koju crtaju mediji za one ljude koje ne znaju ništa. Zaista preporučujem da se prvo detaljno upoznate sa stvarima pre nego što do kraja progutate svu propagandu koja se rutinski servira protiv svih koji "smetaju".

Poslednja izmena:
Neke od karakteristika kultova:

1) Apsolutni totalitarizam bez ikakve odgovornosti
2) Nulta tolerancija prema kritici i preispitivanju
3) Manjak smislenog obelodanjivanja strukture, finansija i izvora prihoda
4) Nerazumni strahovi od "spoljnog sveta" koji često uključuju zle namere i zavere prema vođama kulta
5) Verovanje da su bivši članovi ili svi koji se udalje od kulta uvek u krivu ili zlonamerni, te da ne može nikad postojati racionalan i opravdan razlog za odlazak
6) Redovno kinjenje ili omalovažavanje pratioca, članova ili podređenih
7) Ubeđivanje članova ili pratioca da šta god da radili, nikad neće biti dovoljno dobri i vredni kao vođe
8) Dogmatsko uverenje da su vođe uvek u pravu, šta god radile i govorile
9) Dogmatsko uverenje da su vođe jedine koje imaju tapiju na istinu i mudrost, te da jedini znaju i razumeju "pravu istinu" i jedini imaju rešenje za neki problem i spasenje za svoje pratioce

Ma daj, to je apsurdan i smešan zaključak. Mask je po tebi samo "smetao", ali su jadni inženjeri uprkos njemu uspeli sve što je Tesla danas uspeo i što predstavlja u automobilskoj industriji sveta? To su gluposti.

Važi. Za mene su recimo gluposti verovanja da lik koji provodi full time na tviteru radi išta drugo. Što se inače jasno videlo kad je ponovo pokušao da glumi top tier gejmera, pa su ga fino isprozivali dok nije priznao a pre toga naravno prvo pokušao da sve ućutka banujući sa tvitera svakog ko ga je isprozivao zbog toga. LINK
Mask smatra da ima "misiju". Čovečanstvo po njemu ide ka propasti, pa je najmanje što on može da uradi da bar pokuša da iskoristi one stvari u kojima je dobar da bi što više pomogao da se to ne desi. Pošto je sasvim očigledno da niko DRUGI o tako važnim stvarima čak ni ne namerava da se bavi. To po njemu znači napuštanje fosilnih goriva kao energetskog izvora kroz opštu elektrifikaciju, otvaranje svemirske industrije i Sunčevog sistema da bi se tako smanjile političke i ekonomske napetosti u svetu, i kreranje sekundarnih centara civilizacije na drugim planetama da se izbeglo uništenje u slučaj udara asteroida u Zemlju, smrtonosnih virusnih infekcija ili nukleranih ratova.

Ovo je više religijska dogma. Više je konstrukt opčinjene mase negoli nešto što se da izvući iz njegovih dela.
Nijedna od tih stvari ne može da utiče na napetost u svetu, a neke su toliko daleko u budućnosti da su besmislena kao rešenja za trenutne probleme. Odbrana od asteroida se može izvesti na druge (smislenije) načine, ta fiktivna kolonija na Marsu će jednako biti zavisna od Zemlje sve dok ne nadjemo drugu naseljivu planetu a i to je fikcija. U pitanju su dekade i vekovi.
I onda dolazimo do navodne borbe za napuštanje fosilnih goriva u koju se otvoreno pokakio u gostovanju sa Trampom, gde je lepo rekao da će ljudi imati samo blagu vrtoglavicu od zagadjenja izazvanog fosilnim gorivima LINK. A otvoreno finansiravši kampanju zasnovanu na odstranjivanju EV vozila i promovisanju fosilnih goriva.

Ako ćemo da gledamo toliko u budućnost što se odlaska u svemir tiče zarad očuvanja, hoće li nas to zaštititi od recimo, Ai-ja? Koji opet zagadjuje planetu i suludo troši resurse. Za koji najavljuju da dolazi kao AGI za koju godinu, bez ikakvog znanja i strategije kako će to uticati na čovečanstvo. U BBB aktu je i član po kom se američkim državama na 10 godina zabranjuje regulacija Ai-ja. Evropi se najavljuje rat jer sprema zakone o regulaciji.

Možda je pametnije uložiti novac u fuziju recimo?

Jedino što ima smisla za njega i Bezosa je eksploatacija ruda i privatizacija svemira, stvaranje nove zavisnosti država od njihovih volja i želja. Sateliti, monopol nad izbacivanjem tereta u orbitu.

On se ponaša bukv kao vodja kulta, a i pravi decu na isti način.

Zbog ovoga su njegovi prioriteti pragmatizam i produktivnost po svaku cenu. Nije nam ostalo puno vremena da se sve to postigne, pa se, po njemu, mora uraditi sve da se što manje gubi vreme i da razvoj bude što brži. Zbog toga je orjentisan krajnje desno, tj da se ukloni sve što ometa vrhunsku produktivnost svih sposobnih preduzetnika. Što se podrške Trampu tiče, to je bio čisti pragmatizam. Pre neki dan smo recimo saznali da je Bajden pričao "da Rusiju treba uništiti". Mask je na vreme video sve znake kuda Bajdenova politika konačno vodi, u opšti rat. Video je uvođenje cenzure u zapadne medije kao pripremu, i kao progresivnu eskalaciju ka otvorenoj dikaturi i opštem ratu. Zato je prvo kupio Tviter i otpustio najveći deo "woke" zaposlenih, a zatim ušao u politiku da bi pomogao Trampovu pobedu. To ne znači da se on slaže sa njegovom politikom, nego da je, u skladu sa realnošću, Tamp bio jedni preostali izbor. Što je uostalom, i iz istog razloga, bio izbor i većine ostalog sveta, uključujući i nas ovde. To ni kod nas ne znači da se mi slažemo sa Trampom, nego SAMO da je on tada bio bolji izbor od Bajdena. Prvi zadatak nove admistracije je bio smanjenje Američkog deficita, pa je i tu Mask pristao da nastavi da pomaže Trampa, ali zbog sopstvenih prioriteta. Ako zbog ludačkog deficita i drastičnih geopolitičkih prestrojavanja (rast Kine i Rusije) kolapsira Američka ekonomija, što polako postaje realna opasnost, ni Mask neće uspeti da ostvari svoje ideje o svemirskoj budućnosti čovečanstva. Zato je osnovao DOGE i nastavio da pomaže TAJ Trampov program. Međutim za već za prvi sledeći Tampov potez, novi budžetski paket koji povećava deficit, obesmišljavajući i DOGE pokušaj da se deficit smanji, koji daje silne pare glupim projektima korumpiranih kongersmena i velike poreske olakšice bogatašima kao što je on, Mask se otvoreno pobunio protiv Trampa. Iako bi baš Mask od toga imao koristi, kad bi mu samo pare bile bitne. Niko drugi nije imao hraborosti da otvoreno ustane protiv Trampa, samo on. Recimo otvoreno je tražio da se ukinu subvencije za električne automobile ako se ukinu subvencije za fosilna goriva koja je Tramp ostavio, itd. Ovo je previše obimna materija da bi se redukovala na nivo političke karikature koju crtaju mediji za one ljude koje ne znaju ništa. Zaista preporučujem da se prvo detaljno upoznate sa stvarima pre nego što do kraja progutate svu propagandu koja se rutinski servira protiv svih koji "smetaju".

Ni ovo ne može da prodje bez pominjanja kremlja i Ukrajine izgleda. Nemam komentar, osim da je i ovo šuplje ko sito jer je, na primer, njegov starlink uveliko tamo na ratištu. Za masan novac, i od američke, a i od ukrajinske države.

DOGE je mim agencija sa neozbiljnim nazivom upravo zato jer služi da naočigled svih rasturi sve kočnice njemu i ostlom društvu koje je bilo prisutno na inauguraciji. Oni se otvoreno smeju šta je uspelo da im prodje. Rezulat je nikakav, navodne štednje prenaduvane pogrešnim brojevima i otvorenim lažima kao što su bili kondomi za hamas.
DOGE su pokušali da sakriju od aktova koji ih obavezuju na transparenciju pred kongresom i javnošću tako što su ga umuvali kao podružnicu ugašene državne agencije. LINK LINK

Trampov BIG BEATIFUL BILL je najavljivan još u predsedničkoj kampanji, sastavljen u februaru (ja sam i kačio već nešto o tome), sve za vreme dok je Mask tvitovao ovo

1749229389712.png

I blejao na partijima i u Beloj kući i Maralagu. Sve se znalo, i šta će predstavljati za 99% stanovnika i koliki dug će im nabaciti na grbaču.

I sad je kao iznenadjen, brani budžet. Hoće to, ali u fikciji koju sad očajnički pokušavate da prodajete. A momente poput onoga da je sa mim agencijom u državne službe i njihove podatke o gradjanima predao Palantiru svog drugara Pitera Tila praveći potpunu distopiju, to ništa. LINK LINK - tu nema kajanja? A već trpaju ljudima vreće na glavu i šalju ih preko mora u logore, bez ikakvih dokaza o krivici ili nelegalnom statusu u zemlji.
Penziono i socijalno osiguranje je nazvao piramidalnom šemom, empatiju kao najveći problem zapadne civilizacije. A bukv tri dana posle uplakanih očiju na tv traži empatiju jer je besna raja počela da mu uništava kola i spopada prodavnice. Zašto? Pa jer im kroz svoju mim nazovi agenciju ukida socijalna davanja, penzije i sakati agencije koje se bave time. Jer je izveo NACI POZDRAV dva puta misleći da može da se outuje a bez ikakvih posledica.

Mask jeste izjavio da je za ukidanje EV subvencija ali nigde nije pominjao ukidanje subvencija za industriju fosilnih goriva, već isključivo na EV vozila. LINK Za šta su se svi drugi proizvodjači EV automobila izjasnili da su protiv ukidanja. Fosilna goriva ostaju, a kroz čitavu kampanju je Tramp vikao DRILL BABY DRILL dok je ovaj skakutao oko njega na govornici. I sad je OPET iznenadjen? Očekivao je da politika bude samo BABY?

Njegova navodna briga za planetu i čovečanstvo je ironija i po još jednom aspektu, jer su se njegovi data centri uveliko pridružili zagadjivanju planete LINK dok se njegov Grok pridružio relativizaciji i ispiranju LINK
Dok sa druge strane, pravi politički haos u zemljama koje mu nisu po volji za šta uveliko zloupotrebljava tviter i grok. Što je bio nedavni cirkus kada su napali Južnu Afriku da sprovodi genocid.

Što se pretnji od virusa tiče, on je osakatio FDA, FEMA, USAID, vratio ebolu u modu, njegov tviter i ortaci poput Rogena su antivaks promoteri. Kenedi Junior koristi ai za falsifikovanje podataka o hroničnim bolestima kod dece dok pravi bazu autističnih ljudi u pozadini. Sve dok se Mask brine o čovečanstvu.

On jedini ustao protiv Trampa? Pa cela Trampova prva administracija je protiv Trampa. On se sada samo pridružio toj ekipi.

Poslednja izmena:
Praktično sve što je gore nabrojano je ili netačno ili je interpretacija totalno iskrivljena. Da li bi ja sad trebalo da pišem čitave eseje da bi uz silni gubitak vremena redom objašnjavao desetine i destine ovakvih medijskih konstrukcija? Već sam rekao i ostajem pri tome. Za sada, naša situacija u Srbiji nimalo ne zavisi od toga šta vi mislite o Masku, pa što se mene tiče možete i da nastavite da mislite šta god želite. Mogu da napišem osnove informacije o tome šta on radi, kad je to od nekog šireg značaja, ali nemam nemaru da bilo koga ubeđujem. Tip nečije ličnosti i njegovo deo su dve sasvim različite stvari. Praksa će vam najbolje pokazati šta iza koga ostaje, šta je tu istina, i koliki je značaj onoga što su razni ljudi postigli.

Lik ima samo strasan instinkt za biznis(samo to toliko jel) i tu je kraj bajke.

Kakav crni inzenjer, fizicar ili vizionar. Svaki treci dan napad histerije. On i Donny sve ukupno 10 godina emotivnog razvoja.

A to što ima napade histerije, ako ih ima, po tebi mora da znači da je loš inženjer, fizičar ili vizionar?
Izvini ali to mi liči na praćenje estrade. Ne gleda se ko kako peva, nego ko je sa kim spavao i ko ima silikone.

Da li je nesrećna Šinead O’Konor bila "ludača" ili nešto drugo? Šta je TU za nas ZNAČAJNO?

357057259_813664776956723_3498418039035766974_n-1690395242.jpg

Neverovatno da ljudi ni takve stvari ne uspevaju da razdvoje. Da li stvarno misliš da ono što su njegove firme do sada postigle samo pada sa neba? Neko je dobar sa parama, a sve ostalo se magično stvara samo od sebe? Iako se nikada u istoriji tehnologije to nije desilo? Počinjem da mislim da je izvor ovog nerazumevanja izrazito nizak prosečan nivo tehničkog znanja, pošto upravo zbog toga narod sve u toj sferi posmatra kao neku vrstu iste i nedokučive magije. Bez razumevanja gigantskog nivoa teškoća koje treba savladati. Pa pošto ne razume interno funkcionisanje radikalno novih izuma, kao i ambijenta koje za njihov razvoj treba stvoriti i decenijama održavati, sve mu je jednako. Onda je logično pojedostavljivanje tipa "neko je dobar manipulator, sa parama, pa samo iz šešira izvlači zečeve"

Poslednja izmena:

RT: Most Ukrainians will tolerate conflict ‘as long as necessary’ – survey​

Support for continuing to fight has reportedly risen to 60%, despite earlier signs of fatigue, according to pollsters

Rusija ce dakle ili morati da izgubi rat ili ce morati da unisti Ukrajinu i izvrsi genocid.

Ukrajina je odbila da primi svojih 6000 mrtvih koji se cuvaju u Rusiji.
Nivo ukrajinskig fanatizma je na nivou evrotalibana.

Poslednja izmena:
Amb. M.K Bhadrakumar made many important points during his recent interview with Glenn Diesen. Bhadrakumar maintains that the US/NATO have the initiative in the war and the attack on the Russian strategic nuclear bomber force, deep inside Russia, sends the message that the West can hit Russia any time and place it chooses from now on. The US/NATO have become convinced that they can cross any Russian red line with impunity, as Putin has failed to made good on his previous threats to hit Western decision-making centers, etc. etc.
Bhadrakumar, who lived many years in Russia, says this situation in Russia reflects a failure in the Russian political system. He says the only way to reverse this situation is for Russia to use its Oreshnik missiles in a devastating response to NATO. He asked why Russia doesn't put its Oreshnik missiles in a museum if they aren't going to be used.

Vrh