D
Donny
Guest
Ne
I ja isto mislim da ne. Ipak oni žive i komforu, nije im do ratovanja, imaju probleme da popunjavaju jedinice...
Sjajan Trampov potez.
Evropa ce morati da plati vise za rat koji zeli.
neka odrese kesu!
Zacas ce iz kafica preci u kasarne. Kao 1914. Wokizam stvara iskljucive i poslusne pojedince isto kao i militarizam.
Sve politicke odluke Evrope su u smeru rata.I ja isto mislim da ne. Ipak oni žive i komforu, nije im do ratovanja, imaju probleme da popunjavaju jedinice...
A i šta bi dobili u eventualnom ratu? Uništavanje Rusije ili koga već. To mi ne pije vodu. Ili strah od Rusije, da će ih napasti. Ni to mi nije blisko pameti, osim neke teške provokacije, nema šanse za to.
Mislim da blefiraju. Tačno je da značajno pomažu Ukrajini i da na jednom, dovoljno dalekom terenu na kome ne moraju da učestvuju, vide sve odlike savremenog ratovanja iz fotelje, jer su prosto našli ko će da gine. A opet kažem njima se ne gine nikako. Tako da...
Videćemo uostalom (možda i nećemo ko zna)
- Prvi je počeo razvoj zaista lako upotrebljivih baterija...
- Prvi je krenuo da pravi velike, ponovo upotrebljive rakete...
- ...izgleda da će prvi da napravi relativno jeftine humanoidne robote...
- ...Zato je počeo da razvija i Neura-link (neuralnu vezu čovek - račnar)....
Itd, itd, ovo je samo deo onoga što on radi....
Inzenjeri koje on bira, organizuje i placa da rade na njegovim 'ludim idejama'. Neuporedivo sa politicarima.Ništa od toga ne pravi on već gomila inženjera, koji su ovakvim gledanjem na stvari sve više i više marginalizovani. On je dovoljno lud i bogat da ispljune gomilu ideja od kojih su mnoge gluposti, poput one gde je "smislio" nešto što danas zovemo metro, pa da nešto od toga i uspe.
Jako me iritira ovakav narativ napravio, razvija, pravi... Podseća me na nekoga.
Ništa od toga ne pravi on već gomila inženjera, koji su ovakvim gledanjem na stvari sve više i više marginalizovani. On je dovoljno lud i bogat da ispljune gomilu ideja od kojih su mnoge gluposti, poput one gde je "smislio" nešto što danas zovemo metro, pa da nešto od toga i uspe.
Jako me iritira ovakav narativ napravio, razvija, pravi... Podseća me na nekoga.
Nisam znao da moja firma nije moja nego firma mojih zaposlenih. I da to sto sam smislio biznis, pokrenuo, ulozio, napravio proizvod, nasao klijente, prodao proizvod, nasao radnike, platio ih svaki mesec, znaci da sam apsolutno nebitan. ***ote sta vi ljudi pisete.Ništa od toga ne pravi on već gomila inženjera, koji su ovakvim gledanjem na stvari sve više i više marginalizovani. On je dovoljno lud i bogat da ispljune gomilu ideja od kojih su mnoge gluposti, poput one gde je "smislio" nešto što danas zovemo metro, pa da nešto od toga i uspe.
Teslu su i osnovali inženjeri a ne Mask.
I da, Mask im jeste ukrao firmu. Ali se kada venture kapitalisti to urade naziva "takeover" jelte...
Znači od svega što je Tesla do sada postigla pod njegovim rukovodstvom ti si kao najvažnije izabrao da Teslu nije on osnovao?
Imaš li predstavu kako drugima zvuči ovaj "argument"?
Luk skajvoker kaži muA koja je svetla strana? Pitam za druga.
On je jedinu prednost imao zato što je imao 20+ miliona dolara u tom momentu
Njegovo nazovi rukovodstvo je samo donosilo probleme kompaniji, čak su ga i smenili zbog njegovih ispada a on je onda postavio svoje fikuse na čelo kompanije. Istinski njegov projekat je cybertruck, možda i najgori automobliski produkt u istoriji. Jedino što je vredno tu jeste ono što su inženjeri bili primorani da urade kako bi spakovali sve u tu njegovu viziju, a sada jasno vidimo koliko je ta vizija bila uspešna.
Antagonizovao je glavnu bazu teslinih kupaca, prigrlio naftni lobi, počeo da relativizuje klimatske promene, kupio izbore za ekipu čiji je program bio protiv subvencionisanja EV vozila da bi se sada (navodno) uvredio predlogom zakona u kom se ukidaju subvencije za EV vozila. Hvali se kupovinom predsedničkih izbora, a pokušao je i sa izborom za sud u Filadelfiji isto da uradi.
Publici kojoj se okrenuo poslednjih godina treba da proda robote kojima će ih zameniti u fabrikama, čipove u glavama, EV vozila sa autopilotom - bukv publici koja ima paranoju od svega toga i milijardera koji vode politiku iz senke a za koje nisu glasali.
Lik je kancer za kompaniju, i taj uspeh koji je tesla postigla bio je uprkos njemu. Ovim trendom ako nastavi, BYD će ih pojesti na tržištu za god dana maks.
Ma daj, to je apsurdan i smešan zaključak. Mask je po tebi samo "smetao", ali su jadni inženjeri uprkos njemu uspeli sve što je Tesla danas uspeo i što predstavlja u automobilskoj industriji sveta? To su gluposti.
Mask smatra da ima "misiju". Čovečanstvo po njemu ide ka propasti, pa je najmanje što on može da uradi da bar pokuša da iskoristi one stvari u kojima je dobar da bi što više pomogao da se to ne desi. Pošto je sasvim očigledno da niko DRUGI o tako važnim stvarima čak ni ne namerava da se bavi. To po njemu znači napuštanje fosilnih goriva kao energetskog izvora kroz opštu elektrifikaciju, otvaranje svemirske industrije i Sunčevog sistema da bi se tako smanjile političke i ekonomske napetosti u svetu, i kreranje sekundarnih centara civilizacije na drugim planetama da se izbeglo uništenje u slučaj udara asteroida u Zemlju, smrtonosnih virusnih infekcija ili nukleranih ratova.
Zbog ovoga su njegovi prioriteti pragmatizam i produktivnost po svaku cenu. Nije nam ostalo puno vremena da se sve to postigne, pa se, po njemu, mora uraditi sve da se što manje gubi vreme i da razvoj bude što brži. Zbog toga je orjentisan krajnje desno, tj da se ukloni sve što ometa vrhunsku produktivnost svih sposobnih preduzetnika. Što se podrške Trampu tiče, to je bio čisti pragmatizam. Pre neki dan smo recimo saznali da je Bajden pričao "da Rusiju treba uništiti". Mask je na vreme video sve znake kuda Bajdenova politika konačno vodi, u opšti rat. Video je uvođenje cenzure u zapadne medije kao pripremu, i kao progresivnu eskalaciju ka otvorenoj dikaturi i opštem ratu. Zato je prvo kupio Tviter i otpustio najveći deo "woke" zaposlenih, a zatim ušao u politiku da bi pomogao Trampovu pobedu. To ne znači da se on slaže sa njegovom politikom, nego da je, u skladu sa realnošću, Tamp bio jedni preostali izbor. Što je uostalom, i iz istog razloga, bio izbor i većine ostalog sveta, uključujući i nas ovde. To ni kod nas ne znači da se mi slažemo sa Trampom, nego SAMO da je on tada bio bolji izbor od Bajdena. Prvi zadatak nove admistracije je bio smanjenje Američkog deficita, pa je i tu Mask pristao da nastavi da pomaže Trampa, ali zbog sopstvenih prioriteta. Ako zbog ludačkog deficita i drastičnih geopolitičkih prestrojavanja (rast Kine i Rusije) kolapsira Američka ekonomija, što polako postaje realna opasnost, ni Mask neće uspeti da ostvari svoje ideje o svemirskoj budućnosti čovečanstva. Zato je osnovao DOGE i nastavio da pomaže TAJ Trampov program. Međutim za već za prvi sledeći Tampov potez, novi budžetski paket koji povećava deficit, obesmišljavajući i DOGE pokušaj da se deficit smanji, koji daje silne pare glupim projektima korumpiranih kongersmena i velike poreske olakšice bogatašima kao što je on, Mask se otvoreno pobunio protiv Trampa. Iako bi baš Mask od toga imao koristi, kad bi mu samo pare bile bitne. Niko drugi nije imao hraborosti da otvoreno ustane protiv Trampa, samo on. Recimo otvoreno je tražio da se ukinu subvencije za električne automobile ako se ukinu subvencije za fosilna goriva koja je Tramp ostavio, itd. Ovo je previše obimna materija da bi se redukovala na nivo političke karikature koju crtaju mediji za one ljude koje ne znaju ništa. Zaista preporučujem da se prvo detaljno upoznate sa stvarima pre nego što do kraja progutate svu propagandu koja se rutinski servira protiv svih koji "smetaju".