Šta je novo?

Svetska politika

Hitler je bio poznat sto je tokom pregovora sa ceskim predsednikom Janom Masarikom, da bi ga primorao na prepustanje Sudetske oblasti, urlao na istog i jurio ga oko stola. Danas u Vasingtonu Donald i nekoliko prisutnih americkih funkcionera, na izuzetno ruzan i ponizavajuci nacin javno su napali Zelenskog. Fora na nivou sukoba sibicara na Zelenom Vencu.
Ponizavali su ga i optuzivali za nezahvalnost kao da su SAD iz neke samilosti organizovale i zapocele rat u Ukrajini jos 2014.

Nisam ljubitelj Zelenskog, ali toliko je je to bilo ponizavajuce da je odvratno bilo za gledanje i N1 verovatno nece ni prikazati sunovrat svog heroja. Pominjala se i spavaca soba pedofila H. Bajdena.

Izgleda da Zelenski nije hteo ambasadu u Jerusalimu i gej prava u Burkini Faso a ni predaju teritorija agresoru

Klasicna bu****, kome su razni punili glavu. jedni su mu uzeli teritoriju drugi novac, nato videti nece, odveo je u smrt celu buducnost zemlje, a verovatno ce i da popije neki dron u narednih mesec dana, samo je pitanje dal ce operater biti u moskvi ili u londonu

Apsolutno, ne žalim ga uopšte...ko je sa ðavolom....

Zaista nerealna scena danas u Beloj kući...zaista se nadam da je iscenirana samo jer je Trump poznat po tome...ako nije svi smo naje**** ne samo Zelenski.

kao antiamerikancu, Zeleni mi se počeo dopadati, čovek ima m..a. a starac i fašio su pokazali da nemaju pojma o diplomatiji. Ovo se radi iza zatvorenih vrata. Za par meseci očekujem da zelenski tiho da ostavku i ode da živi negde daleko

Iako mi je Zelenski antipatičan i odvratan lik, bilo mi ga je žao dok sam gledao sastanak sa Trampom i Vensom gde ga napadaju i driblaju.

U tom trenutku mi je delovao kao neko dete koje nasilnici maltretiraju i ne daju mu da govori.

Naravno, nemam iluzije da je on neki dobrica i fin lik, ali je ukazao na realne probleme - Putin ne poštuje dogovore i veliko je pitanje kako diplomatijom uspostaviti mir.

Poslednja izmena:

i meni je bilo zao komedijasa. Ali daleko strasnije je da je ovo poraz diplomatije. Ovako se ne radi jos od srednjeg veka. Mi sada funkcionere najvece globalne sile i velike kapitaliste sada vidimo kakve jesu... kao primitivne nasilnike slicne Seseljevim radikalima.
Iako to nije nasa stvar deo smo tog covecanstva. Srozali smo se kao civilizacija.

Ovo se radi od kad je sveta i veka, samo je do sad bilo upakovano u kutiju i stavljena mašnica. A ovo je onako sirovo i ogoljeno, ali krajnji rezultat je isti.

Prsa na sve strane - čitav kolektivni Zapad je u fazi klinične smrti.
Mogu samo da zamislim kakav haos u glavi ovo pravi našim eurofilima i atlantistima.

Prsa na sve strane - čitav kolektivni Zapad je u fazi klinične smrti.
Mogu samo da zamislim kakav haos u glavi ovo pravi našim eurofilima i atlantistima.

Svako iz Srbije ko se raduje propasti Zapada nesvesno se raduje i sopstvenoj propasti - mi smo toliko vezani za taj isti Zapad u svakom smislu da kada Nemac ne bude imao da jede, mi Srbi nećemo postojati uopšte.

Druga stvar, zamisli da Zapad i njegov politički model nije svetski dominantan u odnosu na ostale.

Šta bismo imali ? Imali bismo totalitarne republike i apsolutne monarhije kao i privatne države lokalnih ratnih diktatora (poput onih u Africi) svuda po svetu.

Da li bi ti voleo da ti deca odrastaju i žive u takvom svetu ? Gde ljudski život vredi manje od života bubašvabe ?

Auu koliko je ovo nadrealno!!!

U sledećoj epizodi Amerika šalje F16 avione u Ukrajinu ali kao pomoć Rusiji.

Da li bi ti voleo da ti deca odrastaju i žive u takvom svetu ? Gde ljudski život vredi manje od života bubašvabe ?
A gde bi ti da ti deca odrastaju?
U sistemu gde migranti nekažnjeno divljaju i siluju žene i devojke, u sistemu koji propagira trans perverzije i tezu da postoji 36 polova?
U sistemu koji forsira promenu pola kod maloletne dece i trpanje roditelja u zatvor ako se tome usprotive?
U sistemu koji je do srži zatrovan Woke kulturom?
U sistemu koji sankcije koristi zarad imperijalne ekspanzije i eksploatacije slabijih?
U sistemu koji štampa valute i izvozi svoju inflaciju napolje?
U sistemu koji je od 2000te pokrenuo - koliko ratova? Više se i ne sećam.
U sistemu koji nas je bombardovao i koštao nas desetine hiljada mrtvih i stotine hiljada raseljenih?

Šta to tamo ima na šta mi treba da se ugledamo?
Ako je ikad i bilo (a bilo je vrlo malo, više je bila iluzija nego realnost), to odavno više ne postoji.
Nema šta da mi prizivamo ili se radujemo propasti Zapada - ona je realna i neminovna, evo odvija nam se pred očima.

Šta će iz svega toga na kraju da se izrodi, ja ne znam.
Znam da ovo što imamo sada je čisto zlo i da mora da propadne - ne što ja tako želim, nego što mu je taj kolaps upisan u gene, neminovan je.

A gde bi ti da ti deca odrastaju?
U sistemu gde migranti nekažnjeno divljaju i siluju žene i devojke, u sistemu koji propagira trans perverzije i tezu da postoji 36 polova?
U sistemu koji forsira promenu pola kod maloletne dece i trpanje roditelja u zatvor ako se tome usprotive?
U sistemu koji je do srži zatrovan Woke kulturom?
U sistemu koji sankcije koristi zarad imperijalne ekspanzije i eksploatacije slabijih?
U sistemu koji štampa valute i izvozi svoju inflaciju napolje?
U sistemu koji je od 2000te pokrenuo - koliko ratova? Više se i ne sećam.
U sistemu koji nas je bombardovao i koštao nas desetine hiljada mrtvih i stotine hiljada raseljenih?

Šta to tamo ima na šta mi treba da se ugledamo?
Ako je ikad i bilo (a bilo je vrlo malo, više je bila iluzija nego realnost), to odavno više ne postoji.
Nema šta da mi prizivamo ili se radujemo propasti Zapada - ona je realna i neminovna, evo odvija nam se pred očima.

Šta će iz svega toga na kraju da se izrodi, ja ne znam.
Znam da ovo što imamo sada je čisto zlo i da mora da propadne - ne što ja tako želim, nego što mu je taj kolaps upisan u gene, neminovan je.

Sve tačno. Opet manje zlo od onoga što može da bude zamena za njegov politički model / sistem.

Sve ono što ne valja na Zapadu je i dalje benigno u odnosu kakav bi svet postao klanica i pakao da ga nema uopšte.

Evo, sad ćeš u lajvu moći da vidiš koliko je svet bez dominacije Zapada nasilniji i destruktivniji nego tokom unipolarnog sveta.
Pa uporedi sam, pa izvuci zaključke.

Perkan (i mnogi drugi ovde) vole cvrstu ruku, jakog vodju i diktaturu. Vide zapad kao nakaradan. Nista neobicno za ljude s ovog podneblja.
"Do srzi zatrovan woke kulturom, sistem koji FORSIRA promenu pola maloletne dece" :ROFLMAO: kakve gluposti covek napisa

Vrh