Šta je novo?

Svetska politika

Имам једну чињеницу за тебе. Бајден је из личне користи и за рачун свог сина наркомана и криминалца дао зелено светло за кинески пут свиле.
Kako je ovo u vezi sa onim sto sam ja napisao tako ti prosvetiteljstva?

Ili si citirao pogrešan post...

Edit:
Vidim da si dodao jos par redova teksta svog laičkog pogleda na stvari o kojima nemaš tri blage...

Dajte ljudi, nemojte da budete kao deca.
Trampova retorika je samo pritisak na kanadsku elitu da prilagodi svoju finansijsku i ekonomsku politiku da bude vise u interesu kapitala iz SAD, a manje ili nikako u interesu kanadskog stanovnistva. Barem mi imamo iskustva sa takvom politikom. Kanada je kao dvojezicna zamlja zgodna za destabliizaciju, a jos i blizu. Zicer.
Tramp planira neke veoma skupe projekte, ali zeli da to plate saveznici SAD, a ne same SAD. To ce uraditi i sa Meksikom i sa EU. Vazalni odnos i nasilje isplivavju na povrsinu i takav odnos prema ostatku sveta je ono sto sledbenici americkog exceptionalisma jako vole, a to je vecina tamo. Imperija igra otvoreno sto je jako dobro za mentalno zdravlje planete. Kineski filozofi smatraju da dobra vremena dolaze kada se smanji jaz izmedju stvari i njihovih imena. Drugim recima, kada se manje laze. Imperija jasno govori kakav svet ima u vidu, to je slika cizme kako gazi ljudsko lice, kako Orvel rece. Ili Gvozdena peta, kako Dzek London rece. Kapital kao sila protiv zivota, zasticen armijom Imperije.

PS Hulja je vec odresio kesu.

Poslednja izmena:
Kako je ovo u vezi sa onim sto sam ja napisao tako ti prosvetiteljstva?
У свакој вези. И даље гурате свој еврофанатизам заснован на илузији о некој геополитичкој доминацији запада на овим просторима а заправо од Бајдена САД а последично и запад више немају јединствен геополитички курс и Кинези су сопственом снагом и корупцијом западних лидера продрли директно у центар интересне сфере запада.

Да, ми окружени нато-ом и ЕУ а у том окружењу уместо Србије еу кандидата сада се налазе кинески пројекти, рудници и кинески кредитни вазал.

Poslednja izmena:
У свакој вези. И даље гурате свој еврофанатизам заснован на илузији о некој геополитичкој доминацији запада на овим просторима а заправо од Бајдена САД а последично и запад више немају јединствен геополитички курс и Кинези су сопственом снагом и корупцијом западних лидера продрли директно у центар интересне сфере запада.
Lako je tebi da se povlačiš u imaginarni svet po principu što je babi milo to joj se i snilo kad blage veze nemas o tome...

Znam ja i više i tacnije od tebe gde je sve kina ovde i šta radi i koliko - ali to opet nikako ne menja cinjenicu koju sam napisao a koja se ne uklapa u tvoj paralelni svet jbg...
Zato me i brine šta će biti ako tramp naloži da se smanji kineski uticaj u sferi uticaja u kojoj smo duboko i mi, mada u konacnici bi to moglo imati i konačan pad žvale ako ne uspe da se nekako izmigolji što verujem da u takvoj situaciji a imajući u vidu novu realnost u zemlji nece moci...

Ја ћу постанем жена у црном и истетовираћу на грудима Беки политички горостас

Јасно ти је да је остатак НАТО-а без Америке (одмах након тога отпиши или турску или грчку армију а могуће и британску) отприлике на војном плану негде на нивоу Украјине? Где бих се пре кладио на Украјину.
Могућност да та развалина стане на пут САД је равна нули.
Ali vidis kako normalno svi ustaju protiv ovakvih Trampovih budalstina. E, to je ta razlika. O tome sam pisao sto puta na forumu. I da Tramp preko Rusije crta americku zastavu i tad bi ustali. U stvari, tek tad bi ustali.

Dok putinofili klicu svome vodji. Duznost i srpskog i ruskog patriote je da bude protiv Putina.

Ako Tramp stvarno krene da ostvaruje ovo sto prica, opet ce mu u Srbiji samo putinofili klicati nasladjujuci se novim zrtvama, ratovima i raspadu zapada.

Dok izdajnicka, jelte, Druga Srbija ce Trampa mrzeti i vise nego Putina i izrazito biti protiv Amerike.

U stvari, Druga Srbija mozda i stane uz Trampa, ali postoji razlika izmedju stvarne Druge Srbije i ljudi koje razni radikali, putinofili i ostali fasisti trpaju u taj kos. E, ovi prvi su ogromna manjina. Ljudi koji se pogrdno nazivaju drugosrbijancima su samo ljudi kojima je zapad blizi po nekim vrednostima, zalazu se uredjeno drustvo, pravnu drzavu, demokratiju... ali se ne loze na zapadne diktatore i ne lepe njihove slike po kuci nego otvoreno ustaju protiv istih.

Dok su putinofili svi isti, nema tu da im je neko podmetnuo, sve je to fazon - gazi tenkovima bajo, idemo opet do Berlina.

Lako je tebi da se povlačiš u imaginarni svet po principu što je babi milo to joj se i snilo kad blage veze nemas o tome...

Znam ja i više i tacnije od tebe gde je sve kina ovde i šta radi i koliko - ali to opet nikako ne menja cinjenicu koju sam napisao a koja se ne uklapa u tvoj paralelni svet jbg...
Zato me i brine šta će biti ako trampu naloži da se smanji kineski uticaj u sferi uticaja u kojoj smo duboko i mi, mada u konacnici bi to moglo imati i konačan pad žvale ako ne uspe da se nekako izmigolji što verujem da u takvoj situaciji a imajući u vidu novu realnost u zemlji nece moci...
Hulji je svejedno kakva je konstelacija medjunarodnih odnosa jer on sluzi svima.
Evropa je idejno i ekonomski sve slabija.
Slabljenjem Evrope SAD jacaju, oni su sada otvoreno ekonomski parazit.
Rat s Rusijom je zapravo vise rat protiv Evrope. Sada sve gasovode i naftovode ka EU kontrolise SAD. Oni bi zaista mogli od Rusije i nemacke da otkupe Severni tok i nastave da EU prodaju rusku naftu. Svako ko je ikad igrao "Monopol" zna kako to ide. A zaju i oni koji su barem prelistali Marksa.

Pratite prf. masheimera i M. Hudsona.
Evo i nas poznati strucnjak Branko MIlanovic je pisao o istom:

Poslednja izmena:

Да, ми окружени нато-ом и ЕУ а у том окружењу уместо Србије еу кандидата сада се налазе кинески пројекти, рудници и кинески кредитни вазал.
Firma u kojoj sam bio pre par godina je izduvala za veliki projekat jer su Kinezi zahtevali da zemlja bude u EU.

Beki

Крајње је време да престанеш да дрвиш о путинофилима и да прихватиш реалност деградације западне политичке сцене.

У овом веку није Путин покретао ратове фалсфикатима и поубијао милионе недужних већ управо Запад. Није Путин свео ниво политичке дискусије и међународних односа на кафански ниво локалног одбора СРС већ управо запад.

Путин (на страни корупција у Русији) у тандему са Лавровим јесте био и остао господин и оличење државничког, пристојног понашања наспрам ове целе плејаде нато, америчких и западних ментола, кловнова и монструма.

А уопште нисам његов љубитељ и сматрам његову политику погрешном али ето, запад је толико срозао стандарде да су ти КГБ реликти постали недостижни стандард за њих.

Moze da se desi ali i ne mora. Usli smo u 13-tu godinu vladavine. Mnoge je vec predsednike upoznao i ispratio.

Beki

Крајње је време да престанеш да дрвиш о путинофилима и да прихватиш реалност деградације западне политичке сцене.

У овом веку није Путин покретао ратове фалсфикатима и поубијао милионе недужних већ управо Запад. Није Путин свео ниво политичке дискусије и међународних односа на кафански ниво локалног одбора СРС већ управо запад.

Путин (на страни корупција у Русији) у тандему са Лавровим јесте био и остао господин и оличење државничког, пристојног понашања наспрам ове целе плејаде нато, америчких и западних ментола, кловнова и монструма.

А уопште нисам његов љубитељ и сматрам његову политику погрешном али ето, запад је толико срозао стандарде да су ти КГБ реликти постали недостижни стандард за њих.
Bravo!
Isto kao kad uporedio npr Slobine kadrove tipa Zike Jovanovica Seljaka ili Vladislava Jovanovica sa SNS kadrovima.

Француски министар спољних послова Жан Ноел Баро: Нећемо дозволити напад на суверене границе ЕУ без обзира од кога долази

Француски министар спољних послова Жан Ноел Баро: Нећемо дозволити напад на суверене границе ЕУ без обзира од кога долази
Ахахахахахах

Па просто прелепо! Залажемо се за очување суверенитета и територијалог интегритета ЕУ и поштовање међународног права...бла бла

Гренланд за патике
Догодине у Квебеку

Ахахахахахах

Па просто прелепо! Залажемо се за очување суверенитета и територијалог интегритета ЕУ и поштовање међународног права...бла бла

Гренланд за патике
Догодине у Квебеку
"Јасно је да Европска унија не би дозволила другим државама света да нападну њене суверене границе, ко год да су... Ми смо јак континент“, рекао је Баро одговарајући на изјаве новоизабраног председника САД Доналда Трампа о Гренланду у вези са "власништвом и контролом“ огромног арктичког острва које је део Данске више од 600 година, преноси Ројтерс.

mi smo jak kontinent.......

И после Тита Тито фазон

Да наставим о политичком нивоу запада,

Ко је мало боље упознат са иторијатом њихових лидера и председника зна да од Регана па на даље они немају писменог председника а да се то поклапа са почетком преноса власти са народа на банке, корпорације и интересне групе и да је то процес који је захватио колективни запад и то нису моје приче већ преоваладавајући став то мало слободне западне интелектуалне елите што им остало.

Дакле од 80их редом имају:

Глумца, каубоја, перверзњака, сина каубоја који на души има милионе невиних, стендап комичара са такође милионским салдом, необразованог Шешеља, сенилну лутку и сад опет Шешеља.

Indonezija je postala punopravni član Briksa. Ovo je važno zato što je po procentu GDP-a (po PPP merilu) ona ima veću ekonomiju od Velike Britanije i Francuske. Tako Briks sada, po broju ljudi, ima pola čovečanstva. U svetskom GDP-u učestvuje sa 38,8 %, ako se računaju samo punopravni članovi, a 41,4 % ako se računaju i partneri. Jedan meni do sada nepoznat "detalj" govori kako se stvari u politici vraćaju, da se malo šta potpuno zaboravlja. U prethodnom hladnom ratu antikolonijalni predsednik Indonezije Sukarno je zajedno sa Titom i još tri predsednika osnovao pokret nesvrstanosti da se zemlje sveta ne bi morale opredeljivati ako to ne žele. Posle je CIA organizovala puč i na vlast dovela desničarsku vojnu huntu koja je uz pomoć Amerikanaca u Indoneziji ubila između 1 miliona i 3 miliona ljudi. Tako da možete zamisliti kako se tamo sad razmišlja ... i šta misle kad im se pomene Američko "širenje demokratije"

Sukarno je drugi zdesna (po redu: Nehru, Nekrumah, Naser, Sukarno, Tito). Od pet zemalja osnivača pokreta nesvrstanosti, sada su već tri u Briksu (Indija, Egipat, Indonezija). Fale samo dve ...

nesvrstani-1960.jpg

Despite a consensus at the highest levels of the U.S. and British governments that it would be necessary "to liquidate Sukarno", as related in a Central Intelligence Agency (CIA) memorandum from 1962,[29] and the existence of extensive contacts between anti-communist army officers and the U.S. military establishment – training of over 1,200 officers, "including senior military figures", and providing weapons and economic assistance[30][31] – the CIA denied active involvement in the killings. Declassified U.S. documents in 2017 revealed that the U.S. government had detailed knowledge of the mass killings from the beginning and was supportive of the actions of the Indonesian Army.[10][23][32] U.S. complicity in the killings, which included providing extensive lists of PKI officials to Indonesian death squads,[38] has previously been established by historians and journalists.[23][27]

A top-secret CIA report from 1968 stated that the massacres "rank as one of the worst mass murders of the 20th century, along with the Soviet purges of the 1930s, the Nazi mass murders during the Second World War, and the Maoist bloodbath of the early 1950s."[39][40] It has been referred to as the "biggest US-backed genocide" as a result of US support.[41]

Zuma, malo si se precenio moc Indonezije i njene privrede. Cinjenica je da je Indonesia 16ta najveca ekonomija na svetu, kao i ogromno potencijalno trziste od 277 miliona stanovnika. Takodje, cinjenica je da Indonesia ima GDP/capita azuriran za PPP (kao najrelevantnije merilo) daleko manji od Velike Britanije i Francuske - pa cak i od Srbije:

1736338909979.png

1736338968198.png

1736339000768.png

Daleko od toga da je Indonezija zaboravljena zabokrecina, izuzetno je napredovala sto se tice privrede, zivotnog standarda, i industrijalizacije. Ali, i dalje njen prosecan gradjanin ima slabiji standard nego ti ili ja ili prosecan forumas na Beobuild'u:

1736339114057.png

Obicna gestikulacija.
Sta oni ima da dozvole ili da ne dozvole kad imaju sve ukupno 200 tenkova, zaliha municije za 7 dana i mogu da posalju max 15000 vojnika van granica.
Navikli da se biju protiv bosonogih crnaca i tamo nekih mudza sa puskama. Nisu svesni svoje nemoci i zaboravili su sta je pravi rat jer ga nisu imali od 1945.

Ускоро на улицама Монтреала

Француска добровољачка гарда (Garde des volontaires français) наоружани тенковима Т-34 донираним од стране реболуционарних оружаних снага Кубе (Fuerzas Armadas Revolucionarias) чекају у заседи Трампове агресорске Абрамсе.
Pogledajte prilog 225449

Kvebek ulazi u BRICS.

Можда буде здружени одговор свих армија Еу.

A ako Tramp napusti NATO, a NATO postane slobodarska organizacija koja se bori protiv americkog imperijalizma?

Zanimljiva teza... Ako bi Trump izveo Ameriku iz NATO, onda bi po putionidima i partiJotama mi trebalo da uđemo u takav NATO. Sve što je protiv SAD je dobro za njih (HAMAS, Iran, huti, NATO...)

Vrh