Ja sam napisao anti-ruski krugovi u Vašingtonu. A upravo ti krugovi upravljaju i marionetama u Berlinu, Briselu i Parizu.
A od 2014. većina Evropljana jeste protiv Rusije. A od 2022. da ne pričamo. Šetam po raznim delovima interneta i čitam razne komentare. Ako je pre 2022. i bilo nešto malo Evropljana koji su, politiku na stranu, bili zainteresovani za neki aspekt Rusije (geografija, etnologija, književnost, umetnost...) sada ih gotovo više i nema.
Ali nije to sad bitno jer sam govorio o anti-ruskom taboru u Vašingtonu. On je taj koji je uvek burgijao po okruženju Rusije i pokušavao da proširi NATO sve do same Rusije, sa svih strana. A Brisel, Berlin i Pariz krajem 2000ih i početkom 2010ih je bolelo uvo da se time bave. Ali su Ameri drndali dok se nisu desili Majdan i Krim. A onda su i Evropljani promenili stav u skladu sa time. Majdan i Krim, i Ruski potezi iz tog doba su poslužili Amerima da i EU (dodatno) okrenu protiv Rusije. Ali do tada, uglavnom su se Ameri bavili drndanjem Rusije a EU je imala ok odnos sa njima neko vreme.
Da, to je bilo na ovoj istoj temi
Da ponovim svoje pisanije od ranije - multipolarni svet je eufemizam za svet podeljen u interesne zone. A jedna interesna zona se sastoji od jedne države koja nameće svoju volju i dominira i nekoliko manjih koji su pod njenim uticajem i vlašću. Da li je takav svet bolji od unipolarnog? Nema...
forum.beobuild.rs