Šta je novo?

Svemirska istraživanja

Jedno je nepovezano sa drugim. Dovoljno puta sam napisao da je političko obrazovanje, slobodno informisanje, organizovanje i aktivizam jedini put da se stvari promene. Da Mask ne troši pare nekih investitora i one koje je sam zaradio projektima tipa Starlink, zar misliš da bi tako "ušteđeni" novac bio upotrebljen da dobrobit običnih ljudi? Otišao bi u neki rat, vojnoindustrijskom kompleksu, ili na totalne budalaštine koje samo prave đubre. Znači, kad on ne bi radio to što radi, ništa se korisno ne bi desilo UMESTO TOGA, a ovako bar nešto korisno MOŽE da se desi. Jasno je šta je bolje.

Mask je isti kao i ostala plutokratska gamad. Čak je i gori, jer je Aspergerovac i ima razne opsesije, pa je samim tim i tvrdoglaviji i paranoičniji nego ostali tipa Peter Thiel, Sam Altman, Bezos...

Na sve to, lik ima opsesiju ka besmrtnosti i grandiozne mesijanske deluzije. Plaši se života i njegove konačnosti i krhkosti, pa pokušava parama da nadomesti sve to.

To što ne želimo da budemo "obrisani" nekim asteroidom koji udari u Zemlju, kao dinosaurusi, to je "slab razlog"? Meni liči na "jak razlog". . .
Da, to je prilično jak razlog, uopšte nema jačeg.

Pošto se već spominju malo previše brojni asteroidi koji prolaze malo previše blizu Zemlje, jedna vizuelna ilustracija. Pravi, moderni Ruski film katastrofe nalik na Holivudske uzore. Scenario i dijalozi nisu baš nešto specijalno, a u samom početku me iritira i engleska sinhronizacija, ali je zato produkcija vizuelnog dela vrhunska. Nešto što treba videti. Pa zato film dobro funkcioniše kao akciona "razglednica" sa slikama, popularna ilustracija jednog od mnogih razloga zašto pare utrošene na razvoj svemirske tehnologije nisu bačene.

Mira, 2022, 1h 56m

MV5BOTk3MWJkZmItZWM4Yy00NDJlLWFlYmQtMGQ5OTkyNDUzNGExXkEyXkFqcGc@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

A baš sam se i pitao pre neki dan kako to da se Šarlatan na ketaminima i Narandžasti klovn razilaze tako mirno i uljudno i kako to da ovaj prvi nije počeo da histeriše.

I evo, par dan kasnije... kreće. 🤣

joker-the-dark-knight.gif

simpsons-monkey-fight.gif

Ugasi svoj i daj privatniku svemirski program

Pogledajte prilog 240742
Jel problem bar da se nauce osnovne cinjenice, ko je ko i sta je sta? Ili je to skroz nebitno, bitna je plavo-crvena sveta borba...

Mislim, ja kapiram da wokisti zive od histerisanja po internetu, ali jel bar malo blama nema, da se ne pisu totalne budalastine?

Au, pa jesi se uvredio nečime, šta te toliko povredilo daj da ti pošaljemo ketamina

Ti bukvalno cak ni ne pokusavas inteligentno da razgovaras. Sve je kulturalni rat. Sve je zla, zatucana desnica. Svaki bot na ovom forumu ima veci doprinos od tebe.

Ne lupetaj. Ja ne znam šta si tačno video u Maskovom tvitu da te je toliko iznerviralo. Nikakvu desnicu levicu nisam ni ja pominjao
Jednostavno postoje likovi koji na svaki pomen Elonov u nekom kontekstu koji nije bogojavljenje reaguju histerijom kao uvredjene sline i kukaju na druge da ih nečim prozivaju bokte
A sami se natrte

Nexe, treba mi padobran da se spustim na tvoj nivo i jetpack da se iz istog podignem. Za 100 tvojih poruka koje sam video nije bila nijedna koja icim doprinosi ijednoj diskusiji. Jedino jadnije od tvojih woke prepisivki je tvoje neumece da komuniciras sa ljudima.
Ignore je jedino resenje za tebe.

U pravu je Nex za dosta toga oko Maska.

Mask je em bolestan, em maliciozan.
Kakvog Maska druze, pricamo o kompanijama koje postoje 100 godina i americkoj strategiji istrazivanja svemira koja postoji 70, ali ne moze da se dise od likova koji zive na reditu i kopiraju americku woke propagandu i kroz prizmu toga lupetaju gluposti, truju svaku temu.

Ja volim i poštujem svemirska istraživanja i svemirsku trku iz 20. veka, imam brdo materijala, komada umetnosti i znanja na tu temu. Ali ovo što sada rade baš i ne.

Ali na stranu šta ja volim, to je nebitno, nego je poenta da se mnogo resursa - uključujući i državnih - arče zarad svemira sada u vreme kad je ceo svet globalno ekonomski osakaćen i opterećen.

Na sve to, Maskova i motivacija njegove kompanije su izopačene jer Mask ovo prvenstveno radi zato što želi da nađe način da živi večno i zato što je sebe ubedio da je on neki mesija kome je namenjeno da spasi čovečanstvo od nekog asteroida ili da bar povede čovečanstvo u nove pohode i selidbe po svemiru.

I ne mislim da se Mask smučio samo Woke publici i levo orijentisanim ljudima. Uzduž i popreko vidim kritike na račun njega i njegovog rada od raznih ljudi, čak i od desničara. Kažem, lik je poremećen i uz to je maliciozan, grozna osoba. Umislio je da je moderni faraon. A jedini što ga drži u vazduhu je oblak od hajpa i propagande. Koji je još uvek jak, ali je ipak to samo gomila magle i neodrživih uverenja.

Eksplodirao Starship. Ovaj put na Zemlji, tokom testiranja.

Poslednja izmena:
Upecatljiva eksplozija. Nadajmo se da ce biti jos ovakvih snimaka u buducnosti.

Tipican hejterski komentar koji je sasvim ok kao komentar za youtube, ali ovako nesto ostaviti na forumu u delu svemirskih istrazivanja... Evo, ne znam.
Pa previse novca odlazi na to.
Covecantvo treba da se folukira na probleme na zemlji.
Primecujes li da ih bas ovih dana ima mnogo.

Ali ovo nije tema o priorotetima covecanstva niti opravdanosti kolicine novca koja odlazi na sta god...

Zamisli ti voliš cveće npr. i odeš na forum o tome da vidiš šta ima novo i razmeniš mišljenje o nekoj temi o baštovanstvu sa ljudima koje to takođe zanima i tamo naletiš na nekoga ko piše kako je to uzaludna aktivnost i zašto se uopšte time baviš kad ima prečih stvari. Šta bi mislio o takvoj osobi?

Vrh