Pozdrav svima,
Upravo sam se registovao na forum jer sam odličio u ponedeljak da potpišem Predugovor za stan u Premium 2 zgradi i platim rezervaciju 1000 evra.
E sad, vidim da ima dosta vas koji ste prošli kroz proceduru, pa bih vas zamolio da mi kao početniku (prvi forum, prva nekretnina u životu) ulijete poverenje oko čitave procedure.
Evo ih moja pitanja/dileme:
Šta mi je činiti s tim Predugovorom? Ima li koga da mi pošalje primer koji ste vi potpisali sa Sunnyville-om? Da li ste i vi plaćali tih 1000 evra u kešu? Da li verovati priznanici?
Prethodna 2 dana pokušavam da shvatim razliku između Predugovora i Predbeležbe (ako se tako zove) čitajući vaša iskustva s prethodnih stranica foruma. Koja li je razlika?
Da li se Predbeležba radi kad i Predugovor (kod javnog beležnika takođe?)? Da li idem sa investitorom kod javnog beležnika da potpišemo Predugovor (i Predbeležbu?) pre nego što im dam novac u gotovini? Ili je ok da im dam keš, uzmem priznanicu, a naknadno dogovorim oko detalja? (na ovo pitanje mogu zamisliti reakciju nekih od vas, kako se hvatate za glavu i čupate ruse kose
Da li je i vama dat rok od 30 dana, od dana potpisivanja Predugovora, za plaćanje učešća od 20%?
Ako sam propustio nekakvu krucijalnu stvar oko procedure, slobodno (do)pišite.
Kao što vidite iz prve serije pitanja, pravi sam početnik, te bih jako bio zahvalan bilo kome ko mi može odgonetnuti proceduru barem pre ponedeljka, kad moram doneti konačni sud.
Pozdrav,
Vaš (možda budući) komšija