Šta je novo?

Sunnyville Višnjička Banja [stambeni kompleks]

Opa, Opa, neka neka :D
Neki novi momenti. Mislio sam da je nemoguce unositi namestaj dok ne krene primopredaja.
 
Ja Vam se divim opustenosti. I to stvarno. Ovde neki neznaju sta je tehnicki prijem, upotrebna dozvola i uknjizba stana. To sto je na osnovu predugovora uneta zabelezba na predmetni stan nije uknjizba vlasnistva vec zastita da se stan ne proda duplo. Uknjizba na zemlju nije moguca nikad pa ni kad se uknjizite na stan. Uknjizba na parking nije moguca a na garazno mesto moguca u dva oblika, pravo svoine ili pravo koriscenja.Dok se investitor uknjizi na zgradu pa vi na stan bice puno godina. Onima koji su u kreditu i onima koji ce se useliti i ziveti tu , to nije ni bitno. Sve dok ne rese da prodaju ili zamene stan. E tad ce te saznati sta znaci uknjizeno vlasnistvo na stanu . Sada je bitno da udjete u posed. I to sto kasne je mozda i dobro. Da li znate kako izgledaju gletovani zidovi na sveze omalterisan zid? Ili gde ode vlaga iz betona kad zalepe plocice preko? Nek se sve lepo prosusi polako pa na jesen srecno useljenje.
To je ključ problema, mnogi ne razumeju ovo. Problematika svuda, ma ajde bre koja problematika..... ne budimo deca! ako si gradio po gradjevinskoj dozvoli i po pravilima struke i poštovao sve procedure i pravila gradnje onda imaš zeleno svetlo za odobravanje upotrebne dozvole da uknjižiš zgradu, pa da mogu stanari da knjiže kupljene stanove.
A šta ako nisi tako radio, kako misliš da možeš dobiti upotrebnu dozvolu ili ako ne želiš da pokreneš proceduru za dobijanje, to znači u prevodu da nema leba od toga posla, i mi stanari možemo da živimo a da nismo ni u kakvoj mogućnosti u budućnosti da uknjižimo kupljeni stan. Koliko samo ima nelegalnih objekata u Beogradu, šta mislite zašto!
 
Opa, Opa, neka neka :D
Neki novi momenti. Mislio sam da je nemoguce unositi namestaj dok ne krene primopredaja.
@Vesnik mislim da znam na koji stan misle. To je bio stan kooperanata gde su bili inzinjeri, arhitekte ili ko vec. Mislim da je firma Brick House u pitanju. Oni su bili zaduzeni za fasadu. Uzmite ovo sa rezervom. Nisam siguran. Ali evo i linka za taj stan. https://www.halooglasi.com/nekretni...emium-lux-67-5-m2-115-000/5425639863538?kid=3
 
Drage komsije, gledam slike i divim se...malo entuzijazma za nas koji cemo ukrasnu zavrsnu ciglu videti tek za godinu-dve :) Nego, ima li nekoga ko je kupio stan u lamelama 6,7,8,9,10? Mislim na Prrmijum 1? Mi smo u premijumu 2, ali me zanima kako izgleda zgrada sa gornje strane izbliza slikano...nema ni jedne slicice da je neko slikao te lamele :-(
 
Na osnovu mojih ranijih objava koje su se nekima ucinile kao mracenje ili su protumacene kao zlonamerne dajem objasnjenje.
Oni koji su kupili srecno i brzo useljenje. Medjutim imate objave od onih koji niti su kupili, niti imaju nameru da kupe ni tu ni bilo gde . Sve sto sam napisao , bilo je sa dobrom namerom da ukaze na okolnosti na koje treba da razmislite ako ste u fazi odluke da li da kupeite ili ne. Nikom nisam rekao ni da kupi ni da odustane. Nisam izneo nijednu netacnu informaciju. Nisam osporio ni investitora. Tu sam hteo ozbiljno da kupim stan ali sve sto je MENI bilo bitno ovaj projekat ne nudi. Da su svi stanovi prodati je laz, to ovaj investitor kao i drugi koristi da napumpa cenu. Pogledajte prilog i vidite da se lazno oglasava UKNJIZEN stan? Prodavac je kao podizvodjac? A ugovor potpisujete sa investitorom? To je praksa trenutno zbog velike potrazne da svi investitori pustaju u promet stanove koje su navodno dali podizvodjacu ( mada ima poneki i stvarni stan od podizvodjaca). Neki tako stvarno prodaju skuplje stan ili samo ispipaju kupce da vide da povise cenu. Sve ovo sam video i ovde i u Woodstaru i East sideu i u Grinu i Minelu.Za sve sam " davao " kes i kad je trebalo dodje do notara povlacili su prodaju. Ja sam kupio nesto na staroj Karaburmi i zao mi je sto nesmem da cekam da se otvori prodaja BIGa. Oni koji misle da sam zlonameran izvinjavam se i molim da shvate da nisu svi ljudi losi. Ja sam samo uplaseni kupac u Srbistanu. Ako bilo kom ova objava smeta nek prijavi administratoru da je ukloni. Zelim svima sto manje stresa do uknjizenja vlasnistva nad Vasem novom domu.
 

Prilozi

  • Screenshot_20220218-201844_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220218-201844_Samsung Internet.jpg
    44,1 KB · Pregleda: 302
Ovo su bili stanovi koji su se navodno prodavali. Jedan je bio oglasen u petak a u ponedeljak , kad sam pristao na sve uslove povukli su sa obrazlozenjem da je prodat. Kad sam proverio preko notara taj stan nije evidentiran u prodaji tj. nije nista overeno kod notara. Za neke su me odbijali cim sam trazio neki podatak vise ili izmenu tipskih odredbi ugovora.
 

Prilozi

  • Screenshot_20220218-210640_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220218-210640_Samsung Internet.jpg
    55,2 KB · Pregleda: 249
  • Screenshot_20220218-210509_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220218-210509_Samsung Internet.jpg
    60,7 KB · Pregleda: 266
  • Screenshot_20220218-210106_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220218-210106_Samsung Internet.jpg
    74,7 KB · Pregleda: 293
@Medekobrada, ako se ne varam treba i malo vremena dok se dodje do dela sa notarom prilikom kupovine stana, bez obzira da li se kupuje za kes, ili preko kredita, da li je stan gotov ili u izgradnji. Mozda je dato ucesce ili tek treba da se da. Mozda je stan rezervisan.
 
@Vesnik mislim da znam na koji stan misle. To je bio stan kooperanata gde su bili inzinjeri, arhitekte ili ko vec. Mislim da je firma Brick House u pitanju. Oni su bili zaduzeni za fasadu. Uzmite ovo sa rezervom. Nisam siguran. Ali evo i linka za taj stan. https://www.halooglasi.com/nekretni...emium-lux-67-5-m2-115-000/5425639863538?kid=3
Ovaj stan znam pouzdano jer su moji prijatelji razmišljali da ga kupe. Košta 115000 evra. Nalazi se u trećoj fazi, pogled ka ulici. Prodaje ga podizvodjac.

Nama je radnik sa gradilišta rekao da je neka žena unela stvari, ali da ni taj stan nema uslova za život i nije bila primopredaja ( nema struje, kanalizacija itd).
 
I zaboravih još da pomenem da su nam rekli da su već počele pripreme za nove zgrade iznad Premiuma.

Mene ta činjenica raduje jer želim da se što pre završi sa svim zgradama.
 
Bilo bi super da prvo zavrse zapoceto,a ne da samo zapocinju novo a nisu zavrsili nista prethodno.Da, svima nam je u interesu da sto pre zavrsimo sa gradilistem,ali ovako ne ide.Ne mogu da postignu ovaj tempo ocigledno.
Hoce li te zgrade biti rasporedjene kao na onoj slici iz show room-a ili ce ipak biti nekih otstupanja?
Jer mi je logicnije da idu u ravni sa premijumovim lamelama.I po rome ispada da nece ici put od premijuma do Mirka Milojkovica,tu izgleda kao de ce put ici samo oko premijuma a do gore neka kao staza pesacka ili tako nesto.Ali vazno da oni i dalje furaju pricu o pogledu i zelenilu😞bilo bi prelepo da izmedju ne budu zgrade vec park,igraliste,neki nizi objekti...ovako cemo stvarno samo da gledamo jedni drugima u stanove.Jednostavno me ljuti sto su nam jedan plan pretstavili pred rezervisanje a onda ga promenili kompletno.
 
Nisu mi jasni ovi zidovi koje stavljaju oko celog kompleksa, da li je ovo za spoljna parking mesta, i da li će ovako visoki zidovi ostati? Takođe, na slikama koje su stavljene, bojim se da će parket upropastiti pre primopredaje.
IMG_20220218_154544.jpg
 
Drage komsije,

Temelji su u redu. Potvrđeno.

Trafostanica još uvek nije gotova, ali uskoro će i to rešiti.

Radi se punom parom! Mnogo je radnika na terenu (kamioni, bageri i sve što ide uz to).

Čeka se Direkcija da poveže sve instalacije ( investitor je sve izveo što se zgrade tice/ to smo čuli od radnika).

Za struju zaboravimo da pitamo (na bojler konkretno mislim)!

I jos nesto... nama isplaćuju penale uredno od datuma koji je definisan u ugovoru (mnogo privatnih poruka dobijam na ovu temu pa da još jednom to istaknem ovde). Postaviću i neku fotografiju.
Pogledajte prilog 127953Pogledajte prilog 127954Pogledajte prilog 127955Pogledajte prilog 127956Pogledajte prilog 127957Pogledajte prilog 127958Pogledajte prilog 127959Pogledajte prilog 127960Pogledajte prilog 127961Pogledajte prilog 127962Pogledajte prilog 127963Pogledajte prilog 127964Pogledajte prilog 127965Pogledajte prilog 127966Pogledajte prilog 127967Pogledajte prilog 127968Pogledajte prilog 127969Pogledajte prilog 127970Pogledajte prilog 127971Pogledajte prilog 127972Pogledajte prilog 127973Pogledajte prilog 127974Pogledajte prilog 127975Pogledajte prilog 127976Pogledajte prilog 127977Pogledajte prilog 127978Pogledajte prilog 127979Pogledajte prilog 127980
<slike su super.Malo me zbunjuje sto nigde ne vidim da je beton zamazan i zasticen a to bi valjda morao biti jer inace zub vremena ce brzo delovati na nezasticen beton.Sta kazu znalci,da li je moje zapazenje ispravno ili ne
 
I zaboravih još da pomenem da su nam rekli da su već počele pripreme za nove zgrade iznad Premiuma.

Mene ta činjenica raduje jer želim da se što pre završi sa svim zgradama.
Da, od pocetka nedelje su sondirali zemlju na poljani izmedju Premiuma i gornje ulice. Pretpostavka je da ce od jeseni krenuti sa kopanjem.
Uopste mi nije jasno zasto te zgrade nisu radili pre Premiuma, jer znajuci kako su upropastili ulicu Mirka Milojkovica sa buldozerima, kamionima... isto se sprema i za put koji sada pripremaju. Bila je neka prica da ce ulicu srediti kada se sve zavrsi, ali bas im verujem.
Naprave savrsenu ulicu i onda je prokopaju za kanalizaciju, grejanje... Ko sto su i dole pored Lidla i Biga isekli pesacku stazu, mesec dana nakon sto je Lidl sve sredio. Neverovatno.
Dzo, mislim da nazalost od parkova nece biti nista, a ni igralista. Doduse, u vreme kada sam jurio stan nailazio sam na stanove gde je razmak izmedju zgrada do nekih 3m, tako da ovo dodje jos i dobro.
Bitno je samo da komsije znaju da kuvaju i da ne im ne zagori hrana. Ja sam danas uzivao u miomirisima pasulja. 😀
 
Na slikama vidim da u nekim zgradama u Premium 1 ima 5 Prozora ( ili 5 Balkona ,kako hocete ) a u nekim 6.
Jel to vazi kao 4 + 1 ili 5+1 Sprat da ima(mislim da sam to negde tako video pre u postovima da su obelezili).
Da li neko zna u Lamelama 16 do 19 koliko spratova ima i da li se prvi Prozor( balkon ) koji se vidi onda obelezava kao prvi sprat ili prizemlje ?
 
Nisu mi jasni ovi zidovi koje stavljaju oko celog kompleksa, da li je ovo za spoljna parking mesta, i da li će ovako visoki zidovi ostati? Takođe, na slikama koje su stavljene, bojim se da će parket upropastiti pre primopredaje.
Pogledajte prilog 128020
Ovi zidovi su i u prezentaciji. Mislim da imaju neku funkciju u vezi parkinga.

Sto se tice tarketa, nažalost, setili smo se zaštite tek kada smo izašli iz stana. Valjda nece nista strasno da se dogodi. Ne bi trebalo ni da se radnici kreću po stanu nesto specijalno. Ostala su vrata da se postave, toalet šolja, lajsne i neke sitnice. Treba da se očisti ceo stan jer je sve prljavo.

Zanima me, da li je samo u našem stanu situacija takva da je tarket nezaštićen ili je još neko naišao na sličnu situaciju?

I da li je samo kod nas tako prljavo? Racunam da su radovi u toku i da ce sve blistati za primopredaju.
 
Na slikama vidim da u nekim zgradama u Premium 1 ima 5 Prozora ( ili 5 Balkona ,kako hocete ) a u nekim 6.
Jel to vazi kao 4 + 1 ili 5+1 Sprat da ima(mislim da sam to negde tako video pre u postovima da su obelezili).
Da li neko zna u Lamelama 16 do 19 koliko spratova ima i da li se prvi Prozor( balkon ) koji se vidi onda obelezava kao prvi sprat ili prizemlje ?
Sve lamele imaju isti broj spratova.
 
Lepo sve izgleda, osim ovih zidica. Nekako mi zatvaraju prostor i ne uklapaju se. Mozda kad ih zavrse i kad se naspe asfalt bude izgledalo lepse.
 
Pozdrav svima,

Upravo sam se registovao na forum jer sam odličio u ponedeljak da potpišem Predugovor za stan u Premium 2 zgradi i platim rezervaciju 1000 evra.
E sad, vidim da ima dosta vas koji ste prošli kroz proceduru, pa bih vas zamolio da mi kao početniku (prvi forum, prva nekretnina u životu) ulijete poverenje oko čitave procedure.

Evo ih moja pitanja/dileme:
Šta mi je činiti s tim Predugovorom? Ima li koga da mi pošalje primer koji ste vi potpisali sa Sunnyville-om? Da li ste i vi plaćali tih 1000 evra u kešu? Da li verovati priznanici?
Prethodna 2 dana pokušavam da shvatim razliku između Predugovora i Predbeležbe (ako se tako zove) čitajući vaša iskustva s prethodnih stranica foruma. Koja li je razlika?
Da li se Predbeležba radi kad i Predugovor (kod javnog beležnika takođe?)? Da li idem sa investitorom kod javnog beležnika da potpišemo Predugovor (i Predbeležbu?) pre nego što im dam novac u gotovini? Ili je ok da im dam keš, uzmem priznanicu, a naknadno dogovorim oko detalja? (na ovo pitanje mogu zamisliti reakciju nekih od vas, kako se hvatate za glavu i čupate ruse kose :)
Da li je i vama dat rok od 30 dana, od dana potpisivanja Predugovora, za plaćanje učešća od 20%?

Ako sam propustio nekakvu krucijalnu stvar oko procedure, slobodno (do)pišite.

Kao što vidite iz prve serije pitanja, pravi sam početnik, te bih jako bio zahvalan bilo kome ko mi može odgonetnuti proceduru barem pre ponedeljka, kad moram doneti konačni sud.

Pozdrav,
Vaš (možda budući) komšija
 
Kada sam zelela da udjem u stan pre nekih 10ak dana, nisam uspela zato sto moj agent nije radio u tom smeni, drugi agent mi je rekla da nikako ne sme da se udje u stan u kome je postavljen parket zato sto moze da se osteti (predlozila sam i da se izujem) ali je izricito odbila. Dosla sam drugi dan kada sam dogovorila sa svojim agentom i prilicno se iznenadila kada sam videla da je parket beo (ocigledno se nesto naknadno malterisalo, radnici su evidentno ulazili obuveni), sve u svemu nije mi to toliko zasmetalo valjda ce se to sve utegnuti kao i parket koji se naduo i krcka u vecem delu dnevne sobe ( to su mi rekli da ce kada bude kontrola sve biti reseno)
 
Vrh