Hlodoveh » Čet Maj 20, 2021 11:09 pm[/url]":2vnybhso]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=851704#p851704:2vnybhso je napisao(la):
Smigul » Čet Maj 20, 2021 12:47 pm[/url]":2vnybhso]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=851637#p851637:2vnybhso je napisao(la):
Hlodoveh » Čet Maj 20, 2021 11:22 am[/url]":2vnybhso]Verujte mi da od toga nema nista, ko ce da daje recimo 30€ a renta stan tu (kirije 200-250€ plus troskovi i jos 30€, malo morgen
) a vlasnik nije lud da placa 30€ za stan u kome ne zivi nego ga izdaje. Dovoljno je 20 stanova da nece i da sve to padne u vodu.
Pa ako ćemo da se vodimo time šta odgovara onima koji izdaju stanove i kupili su ih u naselju sa tom namerom usrećićemo se mi koji planiramo živeti tu. Ja sad imam stan u zgradi koja je većim delom podstanarska i zgrada je baš iz tog razloga zapuštena. Stara 10 godina a kao da ima 30. Tako da plaćanje održavanja je sasvim normalna stvar. Ovo mi liči na "daj da nahuškam većinu da ne plaća jer ja neću jer izdajem i zabole me za zgradu i naselje". A ako neće gazde da plaćaju, da li će možda da dolaze da čiste ispred stanova koje izdaju i uzimaju 200 evra za njih, a nemaju 30 za održavanje?
Da li sam ja igde pozvao nekog da ne placa to? Ili imao huskacki govor? Ne.
Da li ce ljudi hteti da placaju 30€ mesecno odrzavanje zgrade? Pa sigurno da hoce 50-60% stanova.
Da li je 50-60% dovoljno da se firma vrsi uslugu za celu zgradu? Pa sigurno da nije.
Da li ce Sunnyville da insistira na tome da se obaveze neko na 10 godina da placa tu cifru? Pa nece jer im je cilj da prodaju stan a ne “cistacicu”.
Da li sam to vec pitao u Sunnyville? Jesam. Lepo zena rekla u salonu citiram “stanari ne mogu da se usaglase oko cene zato nema cuvara i odrzavanja za ceo kompleks.
Da li ce se za koju godinu kad tu bude 5000-6000 ljudi usaglasiti oko toga? Nece. Ne moze za one cetiri zgrade da se dogovore a ne ceo kompleks.
Da li cu ja, kao neko ko hoce da izda stan sutra tu zeleti da mi neko vrti glavom jer je stan 300 + € zbog silnih troskova? Pa sigurno da necu.
Da li cu ja hteti da placam 30€ Mesecno a da ne naplatim kroz kiriju? To tek necu.
Nista licno, samo iskreno.