Šta je novo?

Sunnyville Višnjička Banja [stambeni kompleks]

Ja zaista ne znam ko po ovim cenama kupuje, tačnije ko može to da priušti. Ne želim da ulazim ni u čiji novčanik, ali ovo mi je bukvalno da će oni koji imaju više stanova povećati taj broj, da će biti prazno kao Beograd na vodi.

Da li neko zna koliko je ovaj kompleks atraktivan za izdavanje? Kolika je potraznja? Planiramo kupovinu u Plazi, ali bi tu ziveli tek za 8-10 godina, pa bi prvo izdavali nekoliko godina.

Da li neko zna koliko je ovaj kompleks atraktivan za izdavanje? Kolika je potraznja? Planiramo kupovinu u Plazi, ali bi tu ziveli tek za 8-10 godina, pa bi prvo izdavali nekoliko godina.
Generalno se traže stanovi za rentu ovde i prazni i sređeni (mislim da se više traže sređeni). Cene rente koliko mogu da vidim padaju. Do pre godinu dana su bile oko 700,750 pa čak i 800 sto je zaista bolesno za Višnjičku Banju koliko god to bila novogradnja.
Sada je maks 600, što je opet neka baš gornja granica, ali ima i za 500, pa i za 400 što je ok cena.

Samo da javim da je Sanvil već podigao cene za Plazu, sad su između 2.850 - 3.100 evra po kvadratu 😂 Bila mi drugarica pre nekoliko dana i šokirana.
Oni će izgleda stvarno dogurati ovde do 4.000 😂😂😂
Koliko se oni sprdaju sa svima nama pa ovo nema nigde 😂 Ili prosto moraju neke baš velike pare da operu ili su provalili da će ljudi ovde kupovati stanove koju god cenu oni lupili 🙄😒
Nek probaju i na 5000 da stave, mozda ima kupaca, ko zna. Ali zaista me nasmeja 🤣😂🤣, naselje bez dozvola, skole, infrastrukture koja moze da podrzi neke cene, pa to je za smejanje... Nista drugo.
Big krece drugu fazu, kod njih je cena 3200-3400, nerealni su i oni u odnosu na okruzenje, nego bar ima trzni centar odmah i nekoliko vrtica, osnovnih i srednjih skola koje mogu da se odaberu.

Plaza ti je zapravo Big - tržni centar iznad kojeg su stanovi.
Biće... da li reče oko 3000 kvadrata poslovnog prostora ako ne i više. Pogledajte onaj ceo prazan plac, prepolovite ga na pola i podignite ga na sprat, to će sve biti lokali.
Onaj nacrt pri ulasku u naselje nema veze sa vezom jer ce lokali biti gotovo u ceo krug (ne i stanovi).

Ali slažem se preteruju ga baš i jedni i drugi, generalno tržište u Beogradu je baš otišlo u tri lepe.

Generalno se traže stanovi za rentu ovde i prazni i sređeni (mislim da se više traže sređeni). Cene rente koliko mogu da vidim padaju. Do pre godinu dana su bile oko 700,750 pa čak i 800 sto je zaista bolesno za Višnjičku Banju koliko god to bila novogradnja.
Sada je maks 600, što je opet neka baš gornja granica, ali ima i za 500, pa i za 400 što je ok cena.

Nema šanse da ide za 700-800 čak i sređen stan. 400-500 je maks šta može da se dobije. Oglase zanemariti, to su fantazije 95%...

Nema šanse da ide za 700-800 čak i sređen stan. 400-500 je maks šta može da se dobije. Oglase zanemariti, to su fantazije 95%...

Prošle godine su išli do 750-800. Krajem godine se to spustilo do 700 i retko ko je hteo da spušta (agenti).
600 je tada bio minimum, a sada je to maksimum. Ali da, realno je oko 400-500, mada za Višnjičku banju i to je previše

Ove cene sto pominjete, to su sa PDV ?

Ne, na te cene za kupovinu stana dodaj još i PDV 😃

Poslednja izmena:
Prošle godine su išli do 750-800. Krajem godine se to spustilo do 700 i retko ko je hteo da spušta (agenti).
600 je tada bio minimum, a sada je to maksimum. Ali da, realno je oko 400-500, mada za Višnjičku banju i to je previše

Ne, na te cene za kupovinu stana dodaj još i PDV 😃
Ma nemoguce da su to cene bez PDV 🤯

Pa kako im ide prodaja :) ?
A ko će ga to znati. Ja kapiram da su sad pustili samo deo stanova u prodaju dok ne krene gradnja. Onda ce i sajt verovatno i još veća reklama, ali i cena.

Procentualno se diže cena nakon što se proda određeni procecnat stanova. Ako ne grešim ovo je treće povećanje. Možda je bila neka predprodaja pre bilo kakve reklame, ne znam, ali mislim da je zvanično ovo treće povećanje. To nam može reći da je deo stanova zasigurno prodat. Prosto ne verujem da je ostalo samo tih 10ak ili koliko još stanova što sad nude i da neće naknadno ubaciti još neke.

Deo je sigurno otišao na vlasnike parcela. Moguće da su se sa njima najteže dogovorili jer su se baš skoro iselili pa da imaju više stanova. Moguće da su neki stanovi otišli na kompenzacije sa majstorima.

Generalno ko će ga znati. Poenta je da je sve manje vlasničkih stanova, sve više za rentu, pa čak i praznih. Ko kupuje i kako, zašto... neka svako zaključi sam.

A da mi kao kupci krenemo da udaramo kontru, pa da ih svaki dan zovemo i nudimo 1500-1600 sa PDV-om. Pa tako nekoliko meseci, čisto da vidimo reakciju alave gospode.

To bi bil dobro 😃
Ok, sve je to super, nego jel može to sve za 130.000 u kesu? hahhaaaha
I tako svaki dan kao ono Lajanje na zvezde kad zovu direktora 😂😂😂
I tako kampanja mesec dana 😂

Bez pitanja može li, nego konkretno - ja ti dajem toliko, a ti uzmi ili ostavi.

1000005617-jpg.239035

Sunnyville faza 3... Evo ideje 🤭
Ovo mu dođe ideal za teritoriju celog Beograda.

Samo je jedan lek za to, a to je da ljudi ne kupuju.

Izgleda da je to ipak nemoguće zamisliti u Beogradu da se desi, zbog čega cena svega stalno raste.
Pa kad je mnogima u Srbiji ideal uspeha u životu da žive u Beogradu.

Zivim u ovom naselju od pocetka gradnje kada je kvadrat bio 1200e sa pdv-om pre nekih 5, 6 godina. Gledam za tu Plazu ili kako se vec zove i ne mogu da verujem da je cena otisla na 3000e (o garazama da ne pisem), a posebno mi je zanimljivo pravljenje shoping centra ispred kojeg nekoliko puta godisnje cure fekalije Slanackim putem.
Evo vec 5 dana vozimo po njima, deca idu u skolu... ma milina.
Zvali smo sve moguce komunalne sluzbe i stanari i upravnici, ali niko nista. Treba to povecati na 4000e ipak je poseban ugodjaj. 😬

Ta voda koja curi Slanački putem curi već 30 godina, tako da prosto se treba navići 😃

Najzanimljivije su mi scene kada zgrade prekoputa Sanvila, relativno nove, prodaju za oko 2100 po kvadratu, a ovi 3100 pre prvog bagera 😂

Kupac sam jednog od većih stanova u bloku 6. Uz cenjkanje, cena kvadrata je bila nešto malo manje od 2200 eura sa PDV-om, a cena garažnog 20800 sa PDV-om. Realno i to nam je bilo mnogo, ali u tom trenutku, kada se sve sagleda, budući da smo tražili stan ili kuću skoro 3 godine, ovo nam je najviše odgovaralo u odnosu na do tada viđeno i cenjeno.

Prednosti:
* Blizina grada
* Novogradnja (useljenje bez nekih većih prepravki i renoviranja)
* Cena (ipak je kad se sve sabere to bilo najpovoljnije a da je "čista" i sigurna gradnja)
* Blizina prodavnica, apoteka, tržnog centra itd
* Zgrade su na iznesenom mestu, van smoga koji se sa brda može videti
itd...

Nedostaci:
* infrastruktura, konkretno mislim na Slanački put i na glavni vod kanalizacione mreže koji zajedno treba da se proširuju i bez toga je jako upitno uknjiženje objekta, ali kontam i to će doći na red, navodno rade ekspoprijaciju zemljišta (mada to može potrajati i godinama)
* Upitan kvalitet izvedenih unutrašnjih radova (ali po zapisniku o primopredaji i to se mora ispeglati nekako)
* haos sa parkiranjem i uzurpiranjem ulica (ali realno takav je i ceo grad, ne očekujem da će tu stanje biti bolje, može samo biti gore)
* nenajavljene promene planova prilikom izgradnje objekata i nemogućnost dogovora sa izvođačima o kompezacionim ustupcima
itd...

Sve kad se sabere i oduzme, tu kvadraturu novogradnje, sa generalno uređenom infrastrukturom i grejanjem, nismo mogli naći za taj novac (iako se ne radi o malom novcu).
Apsolutno se slažem da je cena previsoka, pogotovu za garažna mesta, mi smo kupili 2, da sam mogao kupio bih i treće (još uvek razmišljam o tome ali neće da spuste cenu)., ali gledano u budućnost, nekako smo našli svoje mesto sa obezbeđenim garažnim mestima u ovom potpunom haosu od građevine. Ako se pogledaju cene i po drugim delovima grada, ali realno i temeljno ako se sve uzme u obzir, ni tamo nije bolje ili je u nekom segmentu možda bolje ali mnogo skuplje. Treba imati u vidu da nije mala razlika ako je negde cena "samo 300-500 eura veća" ali na broj kvadrata ipak to dođe dosta veća. Iskreno ako je sada na Banji 3000 eura to znači da je i u gradu ili NBGD skočilo. Pa jeste li videli koje su cene sada i na NBGD? Dokle će ovo ovako ići, sam Bog zna.... Treba imati u vidu da nam inflacija galopira hteli mi to da priznamo ili ne.

Zaključak: "Mnogo je, ali u odnosu na ostalo i nije". Tu kvadraturu i dva obezbeđena garažna mesta smo ovde mogli da priuštimo, ostale delove grada a da ne bude neka baš periferija nismo. Svesni smo i prednosti i mana, ali kad se sve sabere i oduzme završismo na Banji :)

Vrh