Šta je novo?

Sunnyville Višnjička Banja [stambeni kompleks]

Već sam to rekao ranije na temi, ali ceo kompleks je jedna velika propuštena prilika. Imali su, što se kaže, prazno platno. Umesto da se projektuje humano, nagužvali su zgrade bez ikakvih drugih sadržaja. Nema zelenila, šetališta, parkova, sportskih terena. Čak je i trotoar "pojeden" od strane vozila jer zgrade nemaju dovoljno parking mesta za sve stanare. 100 lamela, a dve ljuljaške za decu nema u celom kompleksu. Depresivno.
Projekat za humano naselje je usvojen, ali onda se shvatilo da može da se podigne još jedan sprat, da se ugura još jedna zgrada/lamela...
Zašto bi se svaka ulica imala lepo parking mesta kao ona na raskrscnici sa Banjom? Zašto ta ulica ne bi bila sa po dve trake pa da jednog dana tu prođe i autobus kada je već divlja gradnja upropastila taj plan za Banju?
Imali su svo prostranstvo, a oni su na kraju digli ogradu kako neko ne bi pao u provaliju i kako parna strana Mirak Milojkovića uopšte ne može da izađe fizički na tu ulicu 😂

Apsolutno se slažem da je propuštena veliak prilika nadomak centra grada za jedno humano naselje.

U Lazarevcu kada su iseljavali sela zbog Koluare, jedno brdo su isparcelisali, napravili puteve, sproveli vodu, struju, interneta ma save su doveli do svakog placa i tek onda su počeli da ih prodaju. Ti kao kupac odmah si iamo sve priključka i inastalijce, nisi morao ništa da bušiš.

E da su to ovde odmah uradili bilo bi mngoo humanije.

Višnjička banja je poslednje humano naselje koje je pravljeno pored Ceraka, znači kraj '80. Sve posle toga trava je gotovo misaona imenica.
Nađi mi u Beogradu zgradu, ili celo naselje, gde se ne zida zgrada do zgrade i gde ima parkova (izuzev Stepe).
Čini mi se da nisi baš u pravu i da ova mapa zelenila bolje prikazuje situaciju.

1746735758374.png

Čini mi se da nisi baš u pravu i da ova mapa zelenila bolje prikazuje situaciju.

Pogledajte prilog 237604
A kada su ta naselja pravljena?
Sve su to stara naselja gde se još uvek vodilo računa o nekim standardima.

Ima onaj grafikon kako se nekada zidalo sa, lupicu, 60% zelenila, a danas sa 7% samo, ako ne i manje.

Nažalost živimo u takvom svetu gde više nije bitan čovek već kvadrati.

Mene niko ne može da ubedi da ova lokacija može da vredi 3000e za kvadrat, ma kakva da je gradnja.

Sve su to stara naselja gde se još uvek vodilo računa o nekim standardima.
Ni jedno novo naselje ne može da se poredi na naseljima koja su ranije pravljena. Stepa je poslednje nasalje gde zgrade nisu zbijene i gde postoje slobodne površine, igrališta...
Mene niko ne može da ubedi da ova lokacija može da vredi 3000e za kvadrat, ma kakva da je gradnja.
Naravno da ne vredi, al ako uspeju da prodaju stanove po toj ceni, kao i garažna mesta za 23000e, svaka njima čast :)

Ni jedno novo naselje ne može da se poredi na naseljima koja su ranije pravljena. Stepa je poslednje nasalje gde zgrade nisu zbijene i gde postoje slobodne površine, igrališta...
To ti kažem, to sam odmah i rekao, da se više ne prave naselja sa dušom. Bukvalno da čovek poželi pre stanogradnju.

Neko ovde lepo napisao da su dobili savršenstvo za svakog investitora, ogromna, prazan prostor na kojem su mogli da rade šta god su hteli, a evo šta su uradili od Plaze:

Sanvil Plaza

Svi znamo da je po prvobitnom planuo naselje trebalo da ima mali, otvoreni tržni centar i da su na tom mestu nikle nove zgrade. E pa sa velikim zadovoljstvom mogu da vam kažem da će naselje dobiti tržni centar do kraja 2027., sa početkom izgradnje leto 2025.

Dobra vest za sve koji već žive u Sanvilu, ali za one koji planiraju da kupe stan u Plazi, a vole mir moraću da ih razočaram. Investitor je došao do genijalne ideje kako da spoji sve u jedna projekat tako da će nakon 4 nivoa garaže ispod zemlje podići 2 nivoa tržnog centra, a na to još 5 spratova stambenih zgrada.

E sad, prvo sam pomislio ovo je kul kao i Big, međutim nije, barem meni, a na slici ćete videti i zašto.

Naravno da je investitor promenio plan koji je predstavio na bilbordima na ulasku u naselje gde je u sklopu prve zgrade koja je kod autobuske stanice za Lešće bio planiran plato sa parkićem. Sad je tu tržni centar, koji doduše ima zelenila, drveća i to na dva nivoa. I sa spoljne i unutrašnje strane zgrade nalaze se lokali.

Od dve planirane zgrade, prva, niža je Sanvilova, druga je prodata nekom drugom i oni (za sad) nemaju veze sa tim, niti znaju kako će izgledati, kako će se i kad prodavati, kad će krenuti izgradnja, ništa.

Što se Plaze tiče kažu da su za manje od nedelju dana, tokom uskršnjih praznika prodali između 30-50 stanova, samo u ta 4 dana. Ukupno ima 250 stanova, većinski dvosobnih (jedna spavaća, dnevna, kuhinja, kupatilo, neki imaju i ostavu). Potražnja kažu da je pretežno za manje stanove bila do sad pa su se odlučili za to, iako su nazvali Plaza, biće kao pristupačnije ljudima, pa nije kao do sad građeno recimo 50-50 trosobni-dvosobni. Nema ni penthausa ni većih od nekih 70 i nešto kvadrata. Bilo je bukvalno 1,2 koji su odmah otišli. Generalno stanovi su slični kao i dosadašnjoj gradnji i svi će imati smart home sistem.

Nema parkinga na ulicama, samo garaža, od čega je 3 sprata za stanare, jedan za posetioce TC. Ove zgrade će imati stepenice do garaže, jer kako kažu ove nisu imale jer nisu ukopane, ali imaju prozore.

Generalno ostaje misterija šta će biti iznad, koliko blizu, da li će biti put za pešake barem ako ne i za vozila od Mirka Milojkovića na dole, a evo jedna fotka kako to izgleda (ako nekoga zanima neka mi privatno piše imam još nekoliko fotografija).

*fotografija je pogled sa raskrsnice Slanačkog puta za Banju i Sanvil ka Lešću. Sama ulica nije predstavljan na projektu, ali jeste ova donja prekoputa koje je kladionica. Tu ce biti i glavni ulaz u unutrašnjost kompleksa i u radnje. Crno u sredini je lift za posetioce koji vodi samo do njihovog nivoa garaže, dok sa strane možete da vidite lift za stanare koji ih vodi do njihovih nivoa. Pored tog zgrade će imati po još jedan lift (ukupno 3 zgrade)

Prilozi

• Sanvil Plaza.jpg
    Sanvil Plaza.jpg
    243 KB · Pregleda: 406
Poslednja izmena:
Da li neko zna koja je cena tacno i provereno, sad za ovu Plazu sto je u planu? Jel bio neko na razgovoru? Hvala

Da li neko zna koja je cena tacno i provereno, sad za ovu Plazu sto je u planu? Jel bio neko na razgovoru? Hvala
2900e kvadrat 🙄
Gotovo svi stanovi su oko 50-70 kvadrata.
U ovoj fazi nije ostalo još puno stanova i što je najgore verovatno, gotovo sigurno, će ta cena rasti 🤦🏻 (ima ona fora da mora da se proda određeni broj stanova pre početka gradnje, pre nego što banka odobri, pa je ovo kao ''promo period'').
Garažno mesto da li reče 23 ili 25 hiljada 🙄😑

2900e kvadrat 🙄
Gotovo svi stanovi su oko 50-70 kvadrata.
U ovoj fazi nije ostalo još puno stanova i što je najgore verovatno, gotovo sigurno, će ta cena rasti 🤦🏻 (ima ona fora da mora da se proda određeni broj stanova pre početka gradnje, pre nego što banka odobri, pa je ovo kao ''promo period'').
Garažno mesto da li reče 23 ili 25 hiljada 🙄😑
Da, pitala sam da li imaju vece stanove, nema. Tako da nismo stigli do cene. Hvala za replay 🙏

Da, pitala sam da li imaju vece stanove, nema. Tako da nismo stigli do cene. Hvala za replay 🙏
Bilo je možda svega 2, 3 i to od 90ak, mislim da nista preko 100. mada pazi, oni svi prvo puštaju male stanove u prodaju da bi namakli neki novac sa kojim ili mogu da počnu gradnju ili da ispune uslove banke da bi im ona dala dozvolu za to. Tako da cenim da ce se u sledecoj fazi pojaviti neki stanovi na poslednjem spratu. Prosto ne mogu da verujem da su gore svi mali. Mada možda i grešim jer gledam ponudu koju su mi dali i na kojem piše da je na 5. spratu (poslednjem) stan od 76 kvadrata.

I moram da se ispravim - 2950e je kvadrat na višim spratovima, a na nižim je 2600e i to BEZ PDV-a 🤯🤦🏻😂. (I - 2600, II - 2600, III - 2750, IV - 2750 (veliki) i 2600 (mali), V sprat - 2950 (sve bez pdv-a=)

Bilo je možda svega 2, 3 i to od 90ak, mislim da nista preko 100. mada pazi, oni svi prvo puštaju male stanove u prodaju da bi namakli neki novac sa kojim ili mogu da počnu gradnju ili da ispune uslove banke da bi im ona dala dozvolu za to. Tako da cenim da ce se u sledecoj fazi pojaviti neki stanovi na poslednjem spratu. Prosto ne mogu da verujem da su gore svi mali. Mada možda i grešim jer gledam ponudu koju su mi dali i na kojem piše da je na 5. spratu (poslednjem) stan od 76 kvadrata.

I moram da se ispravim - 2950e je kvadrat na višim spratovima, a na nižim je 2600e i to BEZ PDV-a 🤯🤦🏻😂. (I - 2600, II - 2600, III - 2750, IV - 2750 (veliki) i 2600 (mali), V sprat - 2950 (sve bez pdv-a=)
Bukvalno 🤯😦. Umislili da su Novi Beograd. Zaista bez ikakve infrastrukture koja podrzava ovu cenu. Prodaja za 2600 je bila preskupa za to mesto.

Svi oni imaju priču da je to najtraženija lokacija, najbolja trenutno u Beogradu jer je blizu centra, a nije Vračar, da je nasaelje celo, a ne samo pojedinačna zgrade, pogled... Ali cene kao da smo na Vračaru

Veliki stanovi skuplji od manjih? A što se cene tiče samo bih se slatko nasmejao, nije mi cilj da uvredim postojeće stanare, ali niti je ovo kvalitetna ili humana gradnja, niti je lokacija nešto posebno poželjna. Baš su postali alavi, a za parking mesta da ih je sramota, napravili naselje bez javnog parkinga pa sad ucenjuju ljude sa nebuloznim cenama.Cena parkinga kao novogradnja na NBG.

Veliki stanovi skuplji od manjih? A što se cene tiče samo bih se slatko nasmejao, nije mi cilj da uvredim postojeće stanare, ali niti je ovo kvalitetna ili humana gradnja, niti je lokacija nešto posebno poželjna. Baš su postali alavi, a za parking mesta da ih je sramota, napravili naselje bez javnog parkinga pa sad ucenjuju ljude sa nebuloznim cenama.Cena parkinga kao novogradnja na NBG.
Bravo, istina. 👌 Svaka ti je na mestu 👍

Pa pazi, stan od 70 kvadrata na 2. spratu je 2600, a na 3. je 2750 evra kvadrat dok je stan od 64 kvadrata na 4. spratu 2600 evra 😃 baš vole da naplajuću pogled 😂mada ovaj stan od 60 kvadrata konkretno gleda u Maksi hahahahah
Prvi sprat je najveći stan od 78 kvadrata i on je 2600, tako da si upravu veći su skuplji. E sad da li oni gledaju sprat, na šta gleda... ko zna šta sve stavljaju u cenu.

Ono što su nam naglasili da će ovde svak istan imati inverter klime i smart home sisteme 😃

Za priking imaju priču kako su to kola od radnika i kada se sve završi nece više biti parkiranih po ulici. Kada sam rekao da je nocu sve puno i dalje tu onda je drsko odgovorila da je to tako dok se ulica ne uknjiži a onda ce dolaziti da naplaćuju kazne (nisam hteo da ulazim u to da je kraj već pun drukara koji svaki dan bukvalno zovu komunalce i da ni stanove, spratove pa ni zgrade nisu još uknjžili a kamoli ulice (pa se pola naselja i dalje vodi na Slanački put)).
Na moje sledece pitanje, a šta su oni uradili po pitanju da toga ne bude, da ljudi imaju gde da parkiraju, takođe drsko je odgovorila da su garažna mesta nuđena po niskim cenama, da niko nije uzimao, svi su mislili da ce lako napolju parkirati. Toliko niko nije hteo garaže da kaže da su ih u jednom trenutku nudili i za 6,7 hiljada evra (To je izgleda neka moda jer npr i Viktori Garden nema ni jedno jedno javno parking mesto 🤦🏻).

Da su bezobrazni sa cenam jesu, da je kvalitet ništa specijalno jeste, da su humani uslovi za život... kada se uzme u obzire kako se gradi u centralnim delovima gde su zgrade u zgrade ušle, sa te strane jeste humano, ali s obzirom da imaju kupljeno bukvalno pola brda i da su mogli da rade šta i kako su hteli onda nije. Npr, ne znam da li u sivm zgradam, ali u dobrom delu stepenice su strme kao da si krenuo na planinarenje. Oduzeli komfor da bi nagurali po još jednu zgradu, metar ovde, metar onde, odseci još malo brda, još malo ulice i eto ti još jedne zgrade.

Naselje jeste atraktivno jer ti nudi blizinu centra, a opet neki mir i udaljenost od gužve. Potencijal veliki postoji, pitanje je samo kada ce se to realizovati sve i da li će ga naši znalci sje*******ati kako samo oni to umeju.

Oseća se i u Sanvilu već da je to naselje gde ima ljudi, gde možeš da budeš lagani i opušten, bez saobraćaja, ali opet malo komfora nekog fali, od onih sitnica kao što su klupe, da nijednu zgradu nisu završli do kraja (tipa nedovršena garaža, potkrovlje itd.), do parking mesta i trotora sa ivičnjacima na koje se jedva popne kamion, a kamoli normalan auto (ko kupuje stan obavezno i nekog malog džipa kako bi mogao da parkira 😂).
Na srecu ima ljudi koji hoce da se cimaju i da popunjavaju rupe. Mnogo je male dece, mladih roditelja koji žele da naprave humano naselje za svoju decu i to daje život naselju i nadu da ipak može da se ispeglaju sve gluposti nastale bahaćenjem. E sad, pitanje je do kada će mladi parovi moći da kupuju ovde stanove po ovim uslovma i kada će početi oni neki biznismeni da nam dolaze. Plaza zato nudi samo ove nazovimo manje stanove što daje nadu da će i dalje dolaziti mladi.

Najgore od svega su lokali gde su im odmah došle kaldionice se nenormalnom ponudom od 25e po kvadratu (ne znam da li je toliko u Beogradu na vodi, po tržnim centrima znam da nije) i sada očekuje da svi lokali vrede skoro pa 20e po kvadratu. I to pričam sve u sivoj fazi. Da vam dočaram koliko je to bahato, rećiću vam da na Dedinju recimo lokali u sivoj fazi (goli zidovi, podovi i plafon, bez struje i ičega) iznajmljuju za po 8 -8.5 evra.

Poslednja izmena:
Mada zapravo i taj stan od 78 kvadrata zapravo ima oko 60, ostalo je terasa, pa ono nije neki komfor Bog zna koliki

Problem sa parkiranjem u Sanivilu se nikada neće rešiti. Prodaja tim pričama zaluđuje kupce, ako bi se zaista pisale kazne, morali bi da kažnjavaju svaki dan 50% naselja.

Garaže su pune i rasprodate, i pored toga, ulica je u dobrom delu naselja pretvorena u parking, a gore kod Maksija i trotoar je pretvoren u parking.

Ko god kupuje stan u ovom naselju, treba da računa da će situacija sa parkiranjem u najboljem slučaju ostati kakva je sad, ili će biti gora (verovatnije).

Istina. Pirčao sam sa komunalcem kad sam ga sreo, kaže da bukvalno svaki dan stižu prjave i da oni moraju na svaku priajvu da izađu na teren i koga zateknu jbg. Ali rekao mi je da se samo ostavi broj telefona i da oni zovu jer je njima cimanje oko papirologije dok napišu kaznu pa i posle, a i oni ljudi kapiraju, ali moraju jbg. Tako da mi reče samo broj telefona na šoferku i kao nema frke.

A u poslednjih mesec dana direktiva iz grada je da se više šalju pauci. Mene je digao u gradu sa mesta na kojem redovno parkiram na kojem mi nikada ni kazna nije stigla. Tako da broj telefona ako parkirate na trotoaru sa strane gde je vrtić, bez obzira na doba dana.

Pozdrav ljudi,
Da li je neko uspeo da spusti cenu kvadrata za Plazu? Ukoliko jeste, molim vas javite mi kako i na koju foru, svidja mi se projekat i kupio bih stan, ali je stvarno preskupo za Visnjicku Banju. Za 2440 ima nekih prvih spratova ili pogled "ka unutra". Kako da dobijem visu spratnost za minimalno vise para? :D
Kakva su vasa iskustva sa prodajnim danom i da li se uskoro planira neki, zna li ko?

Da li postoji neka grupa telegram ili bilo koja za Plazu?

Ako si keš kupac, možeš da se cenkaš, pogotovo ako imaš više od traženih 20% da im daš odmah.
Ako ideš preko kredita jedino da imaš neku ušteđevinu koju možeš da im daš kao prvu ratu pre kredita.
Njima je sad potreban novac i svako ko ima živiš keš može na kontu toga da se cenka.

Mada činimi se da su se baš obezobrazili tako da srećno svima bilo 🙌🏻

Samo da javim da je Sanvil već podigao cene za Plazu, sad su između 2.850 - 3.100 evra po kvadratu 😂 Bila mi drugarica pre nekoliko dana i šokirana.
Oni će izgleda stvarno dogurati ovde do 4.000 😂😂😂
Koliko se oni sprdaju sa svima nama pa ovo nema nigde 😂 Ili prosto moraju neke baš velike pare da operu ili su provalili da će ljudi ovde kupovati stanove koju god cenu oni lupili 🙄😒

Vrh