Ni jedno novo naselje ne može da se poredi na naseljima koja su ranije pravljena. Stepa je poslednje nasalje gde zgrade nisu zbijene i gde postoje slobodne površine, igrališta...
To ti kažem, to sam odmah i rekao, da se više ne prave naselja sa dušom. Bukvalno da čovek poželi pre stanogradnju.
Neko ovde lepo napisao da su dobili savršenstvo za svakog investitora, ogromna, prazan prostor na kojem su mogli da rade šta god su hteli, a evo šta su uradili od Plaze:
Sanvil Plaza
Svi znamo da je po prvobitnom planuo naselje trebalo da ima mali, otvoreni tržni centar i da su na tom mestu nikle nove zgrade. E pa sa velikim zadovoljstvom mogu da vam kažem da će naselje dobiti tržni centar do kraja 2027., sa početkom izgradnje leto 2025.
Dobra vest za sve koji već žive u Sanvilu, ali za one koji planiraju da kupe stan u Plazi, a vole mir moraću da ih razočaram. Investitor je došao do genijalne ideje kako da spoji sve u jedna projekat tako da će nakon 4 nivoa garaže ispod zemlje podići 2 nivoa tržnog centra, a na to još 5 spratova stambenih zgrada.
E sad, prvo sam pomislio ovo je kul kao i Big, međutim nije, barem meni, a na slici ćete videti i zašto.
Naravno da je investitor promenio plan koji je predstavio na bilbordima na ulasku u naselje gde je u sklopu prve zgrade koja je kod autobuske stanice za Lešće bio planiran plato sa parkićem. Sad je tu tržni centar, koji doduše ima zelenila, drveća i to na dva nivoa. I sa spoljne i unutrašnje strane zgrade nalaze se lokali.
Od dve planirane zgrade, prva, niža je Sanvilova, druga je prodata nekom drugom i oni (za sad) nemaju veze sa tim, niti znaju kako će izgledati, kako će se i kad prodavati, kad će krenuti izgradnja, ništa.
Što se Plaze tiče kažu da su za manje od nedelju dana, tokom uskršnjih praznika prodali između 30-50 stanova, samo u ta 4 dana. Ukupno ima 250 stanova, većinski dvosobnih (jedna spavaća, dnevna, kuhinja, kupatilo, neki imaju i ostavu). Potražnja kažu da je pretežno za manje stanove bila do sad pa su se odlučili za to, iako su nazvali Plaza, biće kao pristupačnije ljudima, pa nije kao do sad građeno recimo 50-50 trosobni-dvosobni. Nema ni penthausa ni većih od nekih 70 i nešto kvadrata. Bilo je bukvalno 1,2 koji su odmah otišli. Generalno stanovi su slični kao i dosadašnjoj gradnji i svi će imati smart home sistem.
Nema parkinga na ulicama, samo garaža, od čega je 3 sprata za stanare, jedan za posetioce TC. Ove zgrade će imati stepenice do garaže, jer kako kažu ove nisu imale jer nisu ukopane, ali imaju prozore.
Generalno ostaje misterija šta će biti iznad, koliko blizu, da li će biti put za pešake barem ako ne i za vozila od Mirka Milojkovića na dole, a evo jedna fotka kako to izgleda (ako nekoga zanima neka mi privatno piše imam još nekoliko fotografija).
*fotografija je pogled sa raskrsnice Slanačkog puta za Banju i Sanvil ka Lešću. Sama ulica nije predstavljan na projektu, ali jeste ova donja prekoputa koje je kladionica. Tu ce biti i glavni ulaz u unutrašnjost kompleksa i u radnje. Crno u sredini je lift za posetioce koji vodi samo do njihovog nivoa garaže, dok sa strane možete da vidite lift za stanare koji ih vodi do njihovih nivoa. Pored tog zgrade će imati po još jedan lift (ukupno 3 zgrade)