jocke » Uto Sep 03, 2019 12:44 am[/url]":1rldr7f3]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=656305#p656305:1rldr7f3 je napisao(la):
koledaf » Pon Sep 02, 2019 5:04 pm[/url]":1rldr7f3]Sto se tice upotrebne dozvole...
Mi smo proverili ugovor sa advokatom i zalili smo se EP da nigde nije naznaceno do kog datuma mora da je nabavi. Pristali si da upisu datum, a to je jun sledece godine. Nisu hteli da upisu koji su penali ukoliko ne nabave do tada, ali ja sam se dogovorio vec sa advokatom da ukoliko do tog datuma ne zavrse, idemo na sud. Takodje i banka je unela taj datum za pribavljanje upotrebne dozvole i ako mi nismo zaduzeno za to nego EP tako da videcemo...
Inace mi je bas fascinantno da time sto sam uzeo list nepokretnosti iz katastra imam uvid koliko je svaki stanar EP platio stan, koliki kredit je uzeo, sa kolikom provizijom banke, njegovo ime, prezime, JBMG... sve informacije sam dobio za 2000 dinara. Toliko o zastiti podataka i to vazi za svaku parcelu i gradnju u BG-u.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
Da...u pravu ste, i ja imam elektronski pristup katastru i stalno gledam u kojoj zgradi (kod privatnika) su prodati stanovi, ko ce mi biti nove komsije, cak mogu da ih nadjem i na Facebooku
Ali stvarno je katastrofa da su svi ti podaci dostupni cak i da se plati. Ono sto vidim je da je bar po maticnim brojevima najveci broj kupaca, a to je preko 90% iz unutrasnjosti Srbije, sto ne znaci naravno da ne zive i po 20 godina ili mozda ceo zivot u Beogradu, ali samo govorim o maticnim brojevima. Naravno da nemam apsolutno nista protiv odakle god ko dolazi...samo kazem ono sto stoji u papirima. Takodje u vlasnickom listu se vide samo oni stanovi koji su kupljeni na kredit, i to se vidi tacno ko je kupio koji stan, na kom spratu, u kojoj lameli, broj stana, kvadratura, ime i prezime kupca, maticni broj, trenutna adresa kupca, banka preko koje je uzeo kredit, kao i visina kredita i broj mesecnih rata. Medjutim ne vidi se koliko je ko dao ucesce, pa se ne moze tacno utvrditi ni koliko je ko platio tacno stan. Osim toga, kod privatnika se cene razlikuju bukvalno za svaki sprat, ali i po tome da li je juzna ili severna strana zgrade.Tako da niko zapravo ne moze da utvrdi koliko je ko dogovorio cenu. Bar nesto da je nedostupno. Takodje nema evidencije o ljudima koji placaju u kesu. A ima svakako i stanova koji su samo kaparisani a koji ce biti isplaceni po principu kljuc u ruke.
Svakako ste trebali da u ugovor stavite i penale za knjizenje...ako do tog i tog datuma zgrada ne bude uknjizena, da se placa mesecno toliko i toliko..