Pozdrav svima. Nov sam na ovom forumu, a interesuje me jedna bitna informacija o Sunnyville-u, Premium kopleksu. Nadam se da neko od stanara iz Premiuma 1 moze da mi odgovori, posto sam zainteresovan za kupovinu stana iznad Premium 1 zgrada, a koji se trenutno grade. Ovi stanovi se verovatno grade i prodaju po istom principu kao Pemium 1 i 2. Naima, zgrade koje se grade tj. ceo Premium kompleks je iz projektnog finansiranja banke, te su svi stanovi pod hipotekom iste dok se navodno ne isplati ceo iznos za stan. Nakon toga investitor je u obavezi da u odredjenom roku od banke dobije ispis hipoteke na stan, cime se stan moze ukniziti na ime kupca. Koliko god ovaj nacin finansiranja uliva poverenje u smislu toga da investitor nece imati problem da izgradi zapoceto, toliko me plasi cinjenica da banka ima hipoteku na stan koji isplatim u celosti. To bi moglo da znaci u praksi, da ukoliko investotor, bez obzira sto se prema njemu izmire sve obaveze oko placanja, ne izmiri svoje dugovanje prema banci, banka moze bez mog odobrenja da aktivira hipoteku (moze i posle nekoliko godina) i proda stan koji sam u potpunosti isplatio investitoru. Vidim da je velika polemika na ovom forumu upravo oko uknjizbe kupljenih nekretnina, pa bih molio nekoga iz Premium kompleksa da mi odgovori, kakva su njihova iskustva u vezi sa ispisom hipeteke banke i dobijanjem 'potvrde' da je banka skinula hipoteku sa kupljenog stana.