SunnyJ
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 13.03.2020.
- Pohvaljen
- 1.533
@KomsinicaP2 bar ja, kada govorim o problemima u naselju, ne radim to da bi širii negativu, već kao neko ko živi tu već 2 godine, vidim sve sadašnje, a i buduće probleme, tako da, ne bih da vas uvredim, ali mnogo sam upućeniji od vas, a to vidim prema tome šta ste naveli u vašem postu iznad.
Jedno se slažem sa vama, a to je da ne treba potencirati prolazak Gsp-a kroz naselje, to bi doprinelo i zagađenju i dodatnom zagušenju ovih naših uličica. Bolje je prošetati do stanice na Slanačkom, koga treba proširiti i eventualno ucesti liniju kroz tu novu saobraćajnicu koja nas spaja sa Mirijevskim, ako ta saobraćajnica bude "sposobna".
Za ovo vas razumem, tako je bilo i nama jedino to bitno dok se nismo uselili. Bože zdravlja, uselićete se svi, Premium 1 jako brzo, ali to ne znači da ostali problemi ne postoje i kasnije će biti teže i praktično nemoguće uticati na bilo šta, kada nastane potpuni kolaps. Tada ćete biti useljeni, proći će euforija usled opremanja novog stana (tako je i nama bilo), to je lep period, jer se otpočinje nova faza u životu ali nakon nekog vremena počnete da uviđate probleme kojih zaista ima i biće tek, nažalost.Meni je, na primer, jedini realan problem kasnjenje i zanimaju me informacije SAMO o tome, useljenju i ugovorima.
Nažalost, ako se kod nas bude menjao plan, to će pre zavisiti od potreba investitora, nego građana. Ovo se već desilo, prilikom izmene prethodnog PDR, o čemu sam već pisao, tako da nije ničije mračenje, već realnost.Planovi se menjaju, gradski i opstinski planovi se menjaju stalno, i zavise izmedju ostalog od potreba gradjana.
Ovde se vidi, koliko vi, uz svo poštovanje, nemate dodira sa realnom situacijom u naselju i ne znate pravo stanje. Za sada je useljeno 3 Energoprojektove zgade i ove 4 naše, tu ukupno ima stanova manje nego u samo jednoj Premium zgradi. A niste svesni koliki je procenat useljenih mladih sa decom predškolskog uzrasta i malim bebama (hvala Bogu da je tako), plus svaki dan vidimo po neku novu trudnicu u naselju. Već sad sve vrvi od malecke dece, tako da ja moje dete koje uskoro kreće u vrtić moram da upišem privatno jer u državnom više nema mesta. Dakle, već ima tih 400 dece u naselju, a nije ni petina useljena, dok vi kažete "možda bude 30 dece, nema potrebe za školom".Takodje, struktura stanara se ne zna, pa samim tim ni realna potreba za novom skolom i vrticem. U bloku moze da bude 30, a moze da bude i 400 dece
Jedno se slažem sa vama, a to je da ne treba potencirati prolazak Gsp-a kroz naselje, to bi doprinelo i zagađenju i dodatnom zagušenju ovih naših uličica. Bolje je prošetati do stanice na Slanačkom, koga treba proširiti i eventualno ucesti liniju kroz tu novu saobraćajnicu koja nas spaja sa Mirijevskim, ako ta saobraćajnica bude "sposobna".