[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892314#p892314:320lr0zv je napisao(la):00Vlada00 » Pet Okt 22, 2021 3:30 pm[/url]":320lr0zv][url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892297#p892297:320lr0zv je napisao(la):mislelic » Pet Okt 22, 2021 3:01 pm[/url]":320lr0zv]Zdravo,
Nova sam na forumu, iznenadilo me je koliko komentara ima na ovu temu. Pa bih volela da mi neko od stanara koji je prošao proceduru pojasni kupovinu stana u izgradnji, delom plaćanje uz pomoć stambenog kredita. Obzirom da sam se informisala i da ima mali broj stanova iz Premium prve faze, ponudili su mi Premium drugu fazu koja će biti dostupna za useljenje leta 2023. Koliko ste zadovoljni i koja je neka realna cena, obzirom da pominju raspon cena koja ide i do 1.600 EUR+PDV?
Evo da probam... Morate da odete do kancelarije i sa njima porazgovarate o tome kakav stan zelite, orijentaciju stana, kvadratura, spratnost, sa garaznim mestom ili ne itd. U nasem slucaju, stan je bio ne nekih 60% izgradjenosti u trenutku kada smo se interesovali, agent nam je ponudio cetiri stana koja su bila slobodna u tom trenutku, cena se u maju mesecu ove godine za visoko prizemlje kretala oko 1300eu + pdv, kazem oko, zato sto je i tu bilo vise faktora, lamela, zatim pozicija stana u lameli, ka dvoristu ili van, zatim 1 sprat, 2 sprat i 4 sprat, negde u ranijim postovima sam napisao tacne cene u tom trenutku, tako da morate da pogledate ukoliko zelite cenu iz tog perioda, kakva je planirana za premium 2 ne znam, to vec morate sa agentima prodaje Sunnyville. Nakon odabira usledila je rezervacija u iznosu od 500eu, pravljenje predugovora, nakon toga uplata investitoru 20% od ukupne cene nekretnine, procedura kod notara, overa ugovora, sve imate na sajtovima specijalizovanim za nekretnine. Dalje, u toku je bilo apliciranje za kredit u banci, nakon odobrenog kredita, isti se pusta tj banka ga prosledjuje investitoru na racun. Procedura apliciranja za stambeni kredit je razlicita od banke do banke, uslovi su isti ali vreme realizcije kredita nije, tako da se na vreme informisite o uslovima koje banka daje. Mi smo sve zavrsili, potpisali ugovor, novac isplacen, RGZ takodje, samo cekamo da se uselimo, e na to pitanje nazalost ne mogu da dam odgovor.
Hvala na svim informacijama. Kada ste aplicirali za stan, koji stepen izgradnje je bio? Verujem da je to bitno za dobijanje stambenog kredita. Takođe, da li ste svim ostalim, papirološkim i odnosom kupac-prodavac stvarima zadovoljni? Interesuje me da li postoje odstupanja od prvobitno dogovorenog i u kojoj meri? (ovde mislim na rok za useljenje i kvalitet gradnje pre svega)