Zakivci se nigde ne koriste više a ni šrafovi. Da bi se ovaj luk rekostruisao po sadašnjim normama morale bi cele ploče da se menjaju a to se ne isplati i da li će to da se radi ili ne? Ako i budu onda će ono što otpadne odmah vagonima iz Batajnice za Smederevo. To su ogromne površine izbušenih debelih metalnih tabli koje isto tako dobrim delom pojela rđa. Ne znam da li se isplati to išta popravljati i prepravljati pa da negde završi kao most.
Laik sam pa me zanima - zar izgradnja mosta sa ovim pomoćnim nije duža za 5-10 meseci nego da se radi sa modernijim metodama? 5-10 meseci zvuči malo ali kakva je situacija sada i još ako se ovaj oduži....
A goran vesic je organizovo glasanje za most u parku blokada tvoje pameti postaviće ga umjesto tvog pesacko biciklistikog mostaTa priča o "mostu u parku" je samo bila zamajavanje opozicije i blokadera, jer se SSM koristio u političkim kampanjama. Isto je i sa pričom kako će taj most povezati Zemun i Lido na VRO.(?!)
Ako hoće sa sačuvaju neku uspomenu na SSM u Beogradu, onda jedino mogu da postave luk mosta izmedju ada Cinganlije i ada Medjice. Taj rukavac nije plovni put i malo je širi od dužine luka mosta (106m).
Pogledajte prilog 251039
Мислим да није неопходно обавезно Београд. Имаш још локација по Србији где су мостови потребни. И не треба се само ограничавати на дужину лука, ипак је мост био далеко дужиTa priča o "mostu u parku" je samo bila zamajavanje opozicije i blokadera, jer se SSM koristio u političkim kampanjama. Isto je i sa pričom kako će taj most povezati Zemun i Lido na VRO.(?!)
Ako hoće sa sačuvaju neku uspomenu na SSM u Beogradu, onda jedino mogu da postave luk mosta izmedju ada Cinganlije i ada Medjice. Taj rukavac nije plovni put i malo je širi od dužine luka mosta (106m).
Pogledajte prilog 251039
Koliko se secam bila je anketa gde hocemo da se prebaci most...ali dobro laksi put da se nesto kaze da ce ici u froncle.Prvo mora da se vidi stanje delova mosta, a pošto će luk da se demontira do 2026. tek onda će se objaviti da li je uopšte isplativo da se montira na Tisu, Drinu, Moravu, . .
Pomenuo sam Beograd jer radi "nostalgičara" grad može da ga iskoristi bez obzira na cenu izgradnje luka do Medjice - ako bude upotrebljiv.
Otisle pare za ekspo nece biti tvoga mosta u naredne 3 godineVesić je svašta pričao i "organizovao" samo da umiri, anestezira blokadere. Od tih bajki nema ništa, već delovi bivšeg mosta idu na deponiju u Batajnici.
A, svi kojima nije "blokirana pamet" znaju da postoji projekat za "moj" pešačko-biciklistički most do Ade - koji je obeležen na gornjoj slici.
Kao što napisah, prvo mora da se ispita stanje delova bivšeg mosta, tj. da li su oni uopšte upotrebljivi.. . nemaju pojma sta da rade sa mostom, .
Асфалтираће све отвориће га и опет га затворити и поставити шинеDa se kladimo da neće uopšte da stave tramvajske šine dok ne završe i treću fazu.
Kako će Božana lepo da legne u kadru na otvaranju novog mosta.Асфалтираће све отвориће га и опет га затворити и поставити шине![]()