Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

• Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

Glasovi: 205 35,0%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

Glasovi: 76 13,0%
  • Neka druga gradska lokacija

Glasovi: 37 6,3%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

Glasovi: 178 30,4%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

Glasovi: 60 10,3%
  • Ne znam

Glasovi: 29 5,0%

• Ukupno glasača
    585
In the second part of the video is the Sava Bridge
IMG_3382.jpeg
IMG_3379.jpeg
IMG_3377.jpeg
IMG_3358.jpeg

Na drugoj slici iznad se vidi da je u unutrašnjost ubačeno crevo koje ispumpava vodu koja već ulazi kroz sastave talpi. Koliko će vode ulaziti kad se spuste na dubinu od 10 ili 15 metara, pa se pritisak vode za toliko poveća? Kakva pumpa je neophodna da unutrašnjost ipak i tada bude dovoljno suva? Sećam se da su naši ranije uvek imali problema sa pobijanjem talpi, pošto im se pre ili kasnije previše iskrive u stranu, pa negde moraju da imaju krpež gde su talpe preklopljene i mestimično zavarene, pa je pitanje kako "dihtuju". Ali ovo će sad biti zaista duboko u vodi. Verovatno su Kinezi bitno bolji u pobijanju uvek strogo vertikalnih i međusobno dobro povezanih talpi (sve strogo "u šlicu" i vertikalne), ali mi iz ove slike sa vodom u unutrašnjosti ne deluje da je to dovoljno dobro. Kesoni oko mostovskih stubova na Dunavu jesu bili dobri, ali mi se čini da je Dunav tamo plići od Save ovde. Moguće je ipak da to nije tačno, a sad nemam vremena da tražim i poredim dubine.

2016. godina, BNV:

IMG_2684_resize.jpg

IMG_2686c_resize.jpg

Gledamo ostatke čitave jedne raskošne i 1942. posečene hrastove šume. Sa ogromnim, visokim i pravim hrastovima starim bar sto godina.

In memoriam.

Vrh