Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

• Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

Glasovi: 203 35,1%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

Glasovi: 75 13,0%
  • Neka druga gradska lokacija

Glasovi: 37 6,4%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

Glasovi: 176 30,4%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

Glasovi: 59 10,2%
  • Ne znam

Glasovi: 28 4,8%

• Ukupno glasača
    578
Mislim da najvise tuguju za savski most ljudi koji ga nisu ni koristili ili su ga retko koristili. Kolima je bila nocna prelaziti ga pogotovu nocu, pesaka ok osim gromoglasne buke kad ti prodje tramvaj bukvalno pored uveta i uvijanja cele konstrukcije koju osetis u nogama kad prodje kamion
Bukvalno.

Lepo ga je gledati kao deo grada i razmišljati o kulturnom i istorijskom značaju, sve dok ne moraš da ga koristiš na dnevnom nivou…

20250516_142709.jpg

20250516_142703.jpg

Bilo je umereno vetrovito ali uz nalete vetra tako da je verovatno zbog toga pomereno.

Имали смо већ искуство са рушењем стубова привременог моста у Новом Саду.

Biće neverovatan prizor kad samo lučni deo ostane na sred Save... to je prilika za neke neverovatno dobre fotografije.

Simbolično, kulturološki...Ja sam želeo da se Stari savski most sačuva, alis a druge strane, svetstan sam da je nepraktičan i malo upotrebljiv za danasnje potrebe mosta na tom mestu. Čak i da se napravi most blizanac pored i da jedan bude za jedan smer, a drugi za drugi, bile bi po dve uske trake, kroz po jednu morao bi tramvaj,...Ulozile bi se uzalud pare, a u odnosu na to, vrlo malo bi se dobilo. Tako da je rušenje i izgradnja novog bio jedini praktično-razumljiv potez, mada i 3 trake po smeru su možda trebale, jer je levak-sistem sa obe strane.

Biće tu gužva, pa će se potreba za novim mostom, čija bi jedna strana bila na slici koju je kolega postavio, a druga direktno na Bulevar Zorana Đinđica, pojaviti veoma brzo. Kolega se možda šalio, ali tu će biti sve manje šale.

Možda je vreme i da se razmišlja o tunelskoj vezi NBG sa starim delom grada...
Pa ne moraju sve mostovi da budu...

A skupo ti je sve.... i most i rušenje okolo da bi ga progurao i učinio smislenim i funkcionalnim... i tunel je skup....
Bemliga.... jednom se to radi, dva tri tunela i to je to za BG.... dugoročno se isplati.

Ne mogu sad da tvrdim 100% ali čini mi se da je izostao najavljeni saobraćajni kolaps zbog zatvaranja mosta..
Naravno, opterećenje je veće na drugim mostovima, ali nekako... ide to... nema neke drame.

Vrh