Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

• Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

Glasovi: 201 35,3%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

Glasovi: 74 13,0%
  • Neka druga gradska lokacija

Glasovi: 35 6,2%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

Glasovi: 176 30,9%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

Glasovi: 56 9,8%
  • Ne znam

Glasovi: 27 4,7%

• Ukupno glasača
    569
Mogli bi da doniraju nekoj lokalnoj samoupravi, koliko se sećam kod Tomaševca je postojao problem što su zatvorili drumsko - železnički za drumski saobraćaj.

Sada tamo grade novi železnički, a ovaj stari savski most mogu staviti za drumski saobraćaj.

За чудо конструкција изгледа задовољавајуће. Надам се новом животу моста негде на Тиси.

Prognoza sa Savu 420cm za četvrtak 3. april. a i to možda nije maksimum. Ako ne zaštite privremene stubove uz ove betonke bolje, bojim se da će biti potopljeni a možda i ugroženi. Dovoljno je da ojačaju front i bok. Kako se granje nakuplja konstrukcija će trpeti veliku silu od udara vode. Iako su prvremeni stubovi dodatno učvršćeni za betonke nanosi to mogu sve da pokrive i počupaju.

Danas sam iz busa video da stavljaju neki geotekstil na nasuti deo uz Savu.

Djavoljak u meni se nada da ce im voda odneti dobar deo nasutog materijala.

Nisam siguran da će to da pomogne ako se dobro ne zaštite iz pravca Gazele. Ćoše je na udaru najviše:
IMG_5304.jpeg

A ispod ove čelične grede budućeg navoza za istovar nista

OK, i gde sada transportuju delove mosta?

Na neku livadu, posle neko dodje i nosi u staro gvozdje. Sve po proceduri kao i do sada.

Велико Село чини ми се.

Мени је највећа штета у овом пројекту што се понавља највећа грешка старог моста - позиција.
Nije greška pozicija ako se uradi tunel ispod Zelenjaka. Najveća greota je ona kuletina "falus" tačno na trasi mosta koji bi išao u produžetku Bulevara Z.Đinđića-

Vrh