Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

• Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

Glasovi: 199 35,5%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

Glasovi: 74 13,2%
  • Neka druga gradska lokacija

Glasovi: 33 5,9%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

Glasovi: 173 30,8%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

Glasovi: 55 9,8%
  • Ne znam

Glasovi: 27 4,8%

• Ukupno glasača
    561
Београдско-наводном дивљом градњом уз осу моста смо доведени пред свршен чин. Сад вероватно ни логистички/технички није могуће радити мост из три засебне конструкције јер грађевинске машине немају куд да маневришу од изграђених зграда.

С тим у вези, по ослобођену Београда једна од првих тачака треба бити студија одрживости београда на води која би за закључак требала имати научно, техничко образложење по ком ће се то насеље у наредним деценијама редуковати а купци станова (уз претходну проверу порекла новца) обештети из прихода наводног београда (проверити и те токове новца пошто је БЊ само проточни бојлер домаћем и страном олошу, махом из оријента),

Nema bre sanse da je stari savski sirok 30 metara. Kako da bude kad ima 1+1 traku+jednu pesacku stazu? Pre ce biti da ima 10 metara
Biće da si u pravu... Ja sam naveo izvore za tu dimenziju, ali kad se pogleda kolovoz i dva metarska tramvajska koloseka - da, u pravu si. Ne razumem zašto se navodi pogrešna širina.

A ovo implicira da će novi most biti širi od tri širine sadašnjeg pa će i biti mnogo bliži zgradama nego što sam mislio.... Ma neću ni da im trubim, odvrnuću Disciplinu kičme na maksimum, pa lagana vožnja....

Evo ko mi ne veruje cak i google kaze da je ss most sirok 10.5 metara, kakva 30 metara Reljo..........
aaa.jpg

Evo kako izgleda sirina 38 metara kolko ce nov navodno biti........moguce da su nas slatko slagali
aaad.jpg

Poslednja izmena:
U dokumentaciji lepo piše

"Укупна ширина моста је B=38,1 m (На местима видиковаца за пешаке B=42,1 m)."

I to izgleda ovako.

Elitno naselje? Kao što sam rekao, kad se oljušti farba i prestanu da plaćaju privatne čistače i zelenilo, već će i samo gustina pakovanja ljudi sve ovo vrlo brzo prekvalifikovati u klasični geto. To je spontana i stabilna organizacija ljudskog mravinjaka ovog tipa.

Rastojanje novog Savskog mosta od okolnih zgrada.jpg

Poslednja izmena:
Evo ko mi ne veruje cak i google kaze da je ss most sirok 10.5 metara, kakva 30 metara Reljo..........
Pogledajte prilog 221358

Evo kako izgleda sirina 38 metara kolko ce nov navodno biti........moguce da su nas slatko slagali
Pogledajte prilog 221359
Ma meni prikazivalo u stopama... kad može NASA na misiji na Mars, onda mogu i ja :rolleyes:

Ali da ne bude da sam lupio, evo šta je na Vikipediji: 40m.
Screenshot (75).png

Ili je neko omašio na numeričkoj tasturi pa kucao 4 umesto 1 ili se kao taj gabarit računa maksimalna širina prilaznih nasipa na obalama.

Kad smo ranije pričali o tom razmaku između budućeg mosta i zgrada išao sam da ga slikam da bih stekao pravi osećaj kako će to izgledati. OVAKAV nivo pohlepe da se "iskoristi" i proda svaki mogući delić priobalja Beograda je upravo ovde dostigao svoj vrhunac. Toliko da je to već postalo smešno, bar onima koji tu neće stanovati. Pogledajte. Na ovu poziciju zelene ograde dodajte bar još jednu polovinu sadašnje širine mosta u smeru ka spavaćoj sobi stanara.
Je l' treba da im zalijem cveće s mosta? Nema problema. Biće lako.🤣

U dokumentaciji lepo piše

"Укупна ширина моста је B=38,1 m (На местима видиковаца за пешаке B=42,1 m)."

I to izgleda ovako.

Elitno naselje? Kao što sam rekao, kad se oljušti farba i prestanu da plaćaju privatne čistače i zelenilo, već će i samo gustina pakovanja ljudi sve ovo vrlo brzo prekvalifikovati u klasični geto. To je spontana i stabilna organizacija ljudskog mravinjaka ovog tipa.

Pogledajte prilog 221363
Mislim da je na pristupnim saobraćajnicama nešto uže jer nema posebnog prostora za konstrukciju mosta. Ali je još uvek dosta blizu

Nije mi nista jasno sad, gledam prilog na tvu i rendere kako ce izgledati pesacki most. Jel oni ovaj izmestaju i modernizuju i gde?

Posto se ovde u temi vide renderi novog drumskog koji ce biti na istom mestu

Mislim da je na pristupnim saobraćajnicama nešto uže jer nema posebnog prostora za konstrukciju mosta. Ali je još uvek dosta blizu

Sužava se tek neznatno i ne tako brzo. Uradio sam precizno merenje kombinujući podatke iz katastra i plan. Pa evo tačne razdaljine od pešačke staze uz most do obližnjih prozora: 8,5 metara.

Rastojanje novog Savskog mosta od okolnih zgrada, na planu.jpg

A ako se pogleda šira slika, sa više okolnih zgrada, onda odnos mosta i objekata "elitnog" naselja kroz koje je most provučen izgleda ovako. Koliko su prozori daleko od mosta u odnosu na njegovu širinu? Eto zašto most nije mogao da ima 3+3 saobraćajne trake kao svi ostali Beogradski mostovi. Neki rađeni kad automobila u gradu jedva da je i bilo.

Rastojanje novog Savskog mosta od okolnih zgrada, na planu, konture zgrada.jpg

Koja je ovo prevara, čovek stvarno ostaje bez reči. Znate li kako će sve ovo izgledati posle nekih 10 godina? Neverovatna je razlika između propagandom stvorenih očekivanja kupaca stanova i stvarnog budućeg izgleda, odnosno urbanističkih standarda, što se posle svodi na kvalitet života na ovom mestu. Koliko kvadratnih metara zemlje ovde ide po čoveku? Kako će deca da rastu OVDE? Gde će da izađu? Da trče? Da se druže? Čime će se tinejdžeri zanimati? Krvavim tučama za životni prostor? I šta će od njih na kraju ispasti kad porastu u ovakvom okruženju? Način na koji je ovde provučen most, "kroz iglene uši", najbolje govori o prirodi "dizajna" i pravim namerama čitavog BNV-a. Iako su posle izmeštanja železničke stanice imali gigatsko prazno polje da sa njim rade šta god žele. Da i mostove i zgrade postavljaju bilo gde.

img_4914-jpg.198041

img_4919-jpg.198042

img_4920-jpg.198043

img_4922-jpg.198045

Poslednja izmena:
Nije mi nista jasno sad, gledam prilog na tvu i rendere kako ce izgledati pesacki most. Jel oni ovaj izmestaju i modernizuju i gde?

Posto se ovde u temi vide renderi novog drumskog koji ce biti na istom mestu
Nema ovaj most veze sa pešačkim. Ovaj uklanjaju (demontiraju) i prave novi drumsko/tramvajsko/pešački na istom mestu.

Stari Železnički most pretvaraju u pešački. Pogledaj ovde:

A ovaj stari (tramvajski/savski) gde će da premeste ne zna se tačno. Poslednja informacija (mediji i političari) je VRO, al nema zvanične potvrde da će tako i biti.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Nex
Sve vise sam uveren da nece biti nikakvog novog mosta.
Ne mogu da ga provuku.
Mogu da peovuku ali mislim da ce ga smanjiti. Tj. izbaciti da tramvaj ima sine za sebe pa nece biti 3+3 nego 2+2 a tramvaj ce ici na jednoj od tih. Nije nemoguce da nece ni biti novog mosta dosuse. To kazem jer sta ako je kupcima tih stanova tu zapravo receno "ne brinite, kupite vi stan a mi kroz nekoliko godina rusimo most i nece biti drugog-bice drugde"

.....
Koja je ovo prevara, čovek stvarno ostaje bez reči. Znate li kako će sve ovo izgledati posle nekih 10 godina? Neverovatna je razlika između propagandom stvorenih očekivanja kupaca stanova i stvarnog budućeg izgleda, odnosno urbanističkih standarda, što se posle svodi na kvalitet života na ovom mestu. Koliko kvadratnih metara zemlje ovde ide po čoveku? Kako će deca da rastu OVDE? Gde će da izađu? Da trče? Da se druže? Čime će se tinejdžeri zanimati? Krvavim tučama za životni prostor? I šta će od njih na kraju ispasti kad porastu u ovakvom okruženju? Način na koji je ovde provučen most, "kroz iglene uši", najbolje govori o prirodi "dizajna" i pravim namerama čitavog BNV-a. Iako su posle izmeštanja železničke stanice imali gigatsko prazno polje da sa njim rade šta god žele. Da i mostove i zgrade postavljaju bilo gde.

Planiraju da otruju reke u zemlji u kojoj su rođeni, grade društvo u kojem je nesnosno živeti... pa naravno da će da sagrade naselje iz kojeg će se bežati - drugačije i ne umeju.

Vrh