Šta je novo?

Stari savski most - Most Miladina Zarica

Gde sa Starim savskim mostom?

• Povezati Blok 70 sa Adom Ciganlijom

Glasovi: 205 34,9%
  • Povezati Veliko ratno ostrvo sa Zemunom

Glasovi: 76 12,9%
  • Neka druga gradska lokacija

Glasovi: 38 6,5%
  • Pokloniti most drugoj opštini u Srbiji u skladu sa potrebama

Glasovi: 179 30,5%
  • Most treba da ide u staro gvožđe

Glasovi: 60 10,2%
  • Ne znam

Glasovi: 29 4,9%

• Ukupno glasača
    587
Počeli su da skidaju isečene betonske segmente drugog stuba:

Most4.jpg

Slika skinuta sa Live kamere

Deluje mi da njih muci uklanjanje stuba ispod vode,nikakav progres do sada nisam video sa onim drvenim sipovima.Lakse i brze isekose beton ,dok ih drvo muci:unsure:

Deluje mi da njih muci uklanjanje stuba ispod vode,nikakav progres do sada nisam video sa onim drvenim sipovima.Lakse i brze isekose beton ,dok ih drvo muci:unsure:
Ma to ovi sa vlasti namerno rade da bi oponentima prikazali kako su drveni šipovi bili u očajnom stanju pa je most morao da se uklanja.
Jerbo se mrve na najmanji pritisak bagera.
#sarkazam

Kao što rekoh, kad onaj nešto naumi to se gura do kraja. Kaže Siniša radi se na tome da Stari savski most poveže Zemun i Lido. I čestitam vam povratak jarbola na veliku scenu (ne onog simpa benda koji smo mnogi voleli, već zastave na stubu od 85m da se "zna gde je Srbija" :D )

Ta priča o "mostu u parku" je samo bila zamajavanje opozicije i blokadera, jer se SSM koristio u političkim kampanjama. Isto je i sa pričom kako će taj most povezati Zemun i Lido na VRO.(?!)
Već sam pisao o tome, a Mali jeste glavni savetnik za finasije, buđžet i sl., ali u ovom slučaju ne zna šta će biti sa delovima mosta u Batajnici.
Osim toga što most nije poreban na toj lokaciji, zemunci neće dozvoliti takvu izgradnju.

Poslednja izmena:
Ne zelimo most tu.
Most bi totalno uništio sve vizure sa keja, jer bi ta skalamerija bila dominanta. Osim toga VRO je zaštićeno područje gde je zabranjena gradnja. A, to je i plavno nebranjeno ostrvo i ne znam kako bi neko uopšte mogao da da Gradjevinsku dozvolu. Parcela oko plaže i 200m dalje br.2621 se vodi u Katastru kao "pašnjak 1.klase", a tu hoće da grade most?!

Poslednja izmena:
Ma ko nam je to zabrinut odjednom za ratno ostrvo mogu pontonirci da vežbaju u negde drugo tipa ada nbg a moze most i ada nbg da se postavi

Da ali ti si prvi pričao kao bg mostovi treba da budu iskorak u vremenu gradnje
Sto je brankov bio gazela isto novi Železnički i most preko ade a sad se zadovoljavamo konfekcijom

Pa dobro nemojte sad pretrerivati.
Most koji se pravi nije neviđeno čudo arhitekture ali nije ni konfekcija.
Konfekcija je Pupinov most u Zemunu...
Most ako bude odgovarao viđenim prikazima će biti veoma lep e sad što u Bratislavi ima sličan most... mada će se ovaj naš razlikovati od tog.

Da ali ti si prvi pričao kao bg mostovi treba da budu iskorak u vremenu gradnje
Sto je brankov bio gazela isto novi Železnički i most preko ade a sad se zadovoljavamo konfekcijom

Ja sam konstatovao činjenicu, nisam izražavao ni zadovoljstvo ni protivljenje.

Da se ja pitam, a ne pitam se, novi most bi bio, iz profila, što sličniji starom (oblik luka, boja mosta...) ili radikalno drugačiji - obična greda, bez luka.

Prvo rešenje - zbog kontinuteta vizure, a drugo, totalno suprotno, otvaranje pogleda od Brankovog preko Save ka Gazeli i obrnuto.

Ovo što je usvojeno me nešto i ne fascinira, drago mi je što ćemo dobiti još traka preko Save, i to je sve.

Na temi o Pancevcu se potegla prica,al bolje da priupitam ovde.
Nisam siguran,mozda se seca neko,da je Stari savski most bio zatvoren za saobracaj za sva vozila osim za JGP i taxi negde do kraja '90 ih,mozda pocetak 2000-ih?
Secam se da je na onoj raskrsnici na NBG strani uvek stajala murija i pecala za neki prekrsaj.

Na temi o Pancevcu se potegla prica,al bolje da priupitam ovde.
Nisam siguran,mozda se seca neko,da je Stari savski most bio zatvoren za saobracaj za sva vozila osim za JGP i taxi negde do kraja '90 ih,mozda pocetak 2000-ih?
Secam se da je na onoj raskrsnici na NBG strani uvek stajala murija i pecala za neki prekrsaj.
Jep. Bio je samo za vozila JGP, ne znam do koje godine.

Izgleda da su samo gornji deo ovog stuba sekli. Sada ga uz pomoć ovog bagera ruše. Ima neko neku ideju zbog čega je razlika u rušenju u odnosu na onaj prethodni bliže levoj obali?
1000004966.jpg

На тај стуб се ослањао главни, лучни распон моста и могуће да је тај стуб због више арматуре или јаче марке бетона био неподобнији за сечење у целости.

А можда су и само оценили да им је овај процес лакши/бржи/јефтинији од оног са првог стуба.

Vrh