Šta je novo?

Stari mlin

"Stari mlin" piše novu istoriju - Otkrijte budući izgled hotela "Radisson Blue" u Beogradu (FOTO)
Petak, 20. 12. 2013.|15:11 | Izvor: eKapija
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
stari_mlin_7_181213_tw1024.jpg

Između Mostarske petlje i zgrade BIGZ-a, davnašnji beogradski Stari mlin uveliko dobija nov lik. Na njegovim temeljima niče hotel "Radisson Blue", a tik uz staro zdanje put oblaka vinula se poslovna kula od 12 spratova. "Soravia grupa" provodi kraju izgradnju kompleksa "Old mill" ("Stari mlin"). Kako saznajemo u ovoj kompaniji, završavaju se poslednji zadaci na fasadi, dok istovremeno napreduju i unutrašnji radovi u oba objekta, gde se uređuju instalacije i priprema opremanje.

Dok čekamo otvaranje, najavljeno za sledeću jesen, "eKapija" svojim čitaocima otvara vrata hotela "Radisson Blue"! U našoj galeriji pogledajte kako će izgledati spoljašnjost objekta, ali i restoran, bar, kongresna dvorana, hol...

Hotel koji će poslovati pod nazivom "Radisson Blue Old Mill Beograd", od oko 25.000 kvadrata, budućim gostima ponudiće 236 soba (uključujući i 15 apartmana), restoran, bar, konferencijsku dvoranu od oko 500 mesta. Na rapolaganju će im biti i parking.

Poslovna kula, već poznata po svojoj staklenoj fasadi, ima 12 spratova. Kompanijama je ponuđeno oko 3.400 kvadrata prostora za iznajmljivanje.

Kako je ranije objavljeno, planirano je da izgradnja, ali i ugradnja nameštaja, opreme i inventara u hotelu, bude završena sredinom naredne godine. Takozvani "soft opening" očekuje u avgustu 2014, dok se zvanično svečano otvaranje očekuje u septembru 2014.

Glavni menadžer beogradskog hotela "Radisson Blue", Thomas Swieca, koji je od 2. septembra na toj poziciji, uveliko radi na pre-opening fazi.

- Thomas Swieca je pre dolaska u Beograd bio generalni direktor hotela "Radisson Blue" u gradu Cesme, u Turskoj. On je veoma zadovoljan što je u Srbiji, Beograd mu se dopada i smatra da je ovo grad koji turistima može mnogo da ponudi – kažu za "eKapiju" Bernhard Ebner, jedan od direktora kompanije "Soravia" za Srbiju.

stari_mlin_2_181213_tw1024.jpg

"Radisson Blue Old Mill" zaposliće oko 120 ljudi, a već sada je stiglo mnogo prijava.

- Početkom 2014. krenućemo sa razgovorima sa kandidatima – pojašnjava naš sagovornik.

Inače, zgrada samog Starog mlina pripada kulturnim spomenicima naše prestonice. Zbog toga su njegova obnova i rekonstrukcija pod okom Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Sve što je od materijala sačuvano, koristi se u obnovi zdanja.

- Svi radovi odvijaju se prema planu, a u stalnom smo kontaktu sa Zavodom. "Soravia" već ima iskustva u radu sa objektima od istorijskog značaja, pa nam tako ni ovaj posao nije stvarao poteškoće. Nedavno smo u Beču otvorili "Sofiensale" - to je zgrada stara 175 godina, koja je pretvorena u hotel, restoran i izložbeni prostor. Jedan od razloga zbog kojih se odlučujemo za ovakve projekte je to što su u pitanju zgrade koje imaju svoju priču i istoriju.

Glavni projekat kompleksa "Stari mlin" izradila je kuća "U.M.A-Architekten" Beograd, koja je deo sistema "UMA Group", čiji je osnivač "U.M.A Architektur-Ziviltechniker GMBH" Beč.

Još jedan hotel i dalje u igri

Direktora Ebnera pitali smo i da li je ideja o izgradnji još jednog hotela u Beogradu, o kojoj se pre nekoliko meseci pisalo, i dalje aktuelna.

- I dalje istražujemo moguće nove investicije. U igi su različiti projekti, koje razmatramo. Među njima je i izgradnja hotela – potvrdio je Bernhard Ebner za naš portal.

M.S.

Izvor: eKapija

Синоћ пролазим пешке поред Бигза/Млина и пријатно се изненадим топлином коју је донела трансформација старог млина. Биће то једно сасвим фино место. Колико год ми се у почетку чинило да је Бигз заклоњен, више нисам сигуран да би непостојање предње куле имало позитивнији амбијентални ефекат. Јесте, Бигз би се у целости видео са Газеле, али би са тачке пешака пролазника амбијетално било много празно и суморно, будући да је цео простор између млина и Бигза и све иза њих просто грозоморно.

Из перспективе пешака однос волумена, старо ново и величина пешачког платоа испред хотела је изузетно складна и "домаћинска". Стари млин се јако фино "ушушкао" између нових здања и ово ће бити прави примерак карактера БГД-а. Старо и ново у суживоту на малом простору.

Чини ми се да је пројекат успео.

Vidoh mnogo Radisson hotela u zivotu, ali ovako cool Rasisson kao taj “Stari mlin” jos se nije rodio u svetu. Mislim da su sami sebe prevazisli, a mi se tu nasli da nam zapadne taj dar. Malo je lokacija cudna za hotel, ali valjda znaju sta rade. Mesto za izlazak sigurno moze da postane atraktivno, a pogotovu posle posete sajmu.

а јел' неко приметио да су на Е-капији погрешно назвали ланац? није Radisson Blue него Radisson Blu. а ко зна, можда и добијемо TGI Fridays ресторан (исти је власник)

Sinoć prolazio i stari mlin dobija krov.

Sutra idem u Atinu i biću u Radison Blu, ako imate neke želje oko fotografija javite :)

Danas prošao pored i pokušao da vidim dimnjak. Jedva sam našao ugao iz koga se vidi. Ne znam kakva priča ide uz dimnjak ali on ima smisla da opstane jedino ako je prvi industrijski dimnjak u Beogradu. Jednostavno ne pripada tom okruženju.

Malo prelistas u nazad i sazno bi da je dimljk od bigzove kotlarnice koja se jos koristi za grijanje bigza

Kao što obećah evo par utisaka iz Radison Blu Atina, jedna fotka, nije moja, u nastavku su moje
1369346639638.jpg

Suma sumarum:

- lokacija hotela, - solidna, blizu metro stanice, sve dostupno, mada su mi Grci rekli da to nije najbezbedniji deo grada ali ja ništa sumnjivo ne primetih.

- klopa - odlična! Doručak je prava gozba, po principu švedskog stola, pored ogromnog izbora su imali i stvari koje obično ne viđam po hotelima u toj kategoriji, kao dimljeni losos.

- usluga - odlična! Na recepciji uglavnom rade mladi, govore odlično strane jezike, uslužni, brzi, stvarno su mi podigli iskustvo na novi nivo, sve što sam pitao da mi provere ili nađu su odmah znali.

- soba - prostrana, nameštaj malo više retro, kupatilo dobro i veliko. Oko tehnike, neke sobe su bile bolje opremljene od drugih, moja koleginica je imala i mini liniju (čudno), ketler za čaj/kafu ja nisam to imao, sve su imale mini-bar (pivo 5 Eur).

dsc0205.jpg

dsc0204.jpg

dsc0207.jpg

dsc0209.jpg

dsc0211.jpg

dsc0212.jpg

dsc0220.jpg

dsc0219.jpg

Soba se otvara karticom:
dsc0216.jpg

dsc0217.jpg

Pogled kroz prozor:

dsc0225.jpg

Kad se pogleda dole, malo jezivo:
dsc0227.jpg

Jel vidite slavinu:)

dsc0226.jpg

Kod recepcije i bara, zanimljiva ideja, prijatno je za sedeti:

dsc0230.jpg

dsc0222.jpg
.

Stvari koje nisam fotkao je bar na vrhu (odličan, pogled na ceo grad ali preskup, tekila 8 Eur), bazen otvoreni koji nije radio i par sitnica.

Opšti utisak, dobar hotela sa odličnom uslugom i klopom!

Odlične fotke, kakve su cene smeštaja u poredjenju sa hotelima sa 4* u Bgd-u

milos.tro":2cn463gm je napisao(la):
Odlične fotke, kakve su cene smeštaja u poredjenju sa hotelima sa 4* u Bgd-u

Ja sam bio događaju pa nisam plaćao. Koliko sam skontao, za standard sobu cene se kreću oko 100 Eur (daju popust ako se ranije rezerviše) a luksuznije sobe/apartmani su oko 130-170, tako nešto.

Непоправљиви, укњижен плусићћћ

Упечатљив је поглед кроз прозор, поготово оно доле, а и славина ! Чему ли она служи ?

Гага":28wydis3 je napisao(la):

Упечатљив је поглед кроз прозор, поготово оно доле, а и славина ! Чему ли она служи ?

Možda da se operu papuče koje su u drugom planu :D

Гага":1or5250e je napisao(la):

Sluzi da se opere terasa.

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Ako kome trebaju slike berlinskog Radišon Blua za poređenje, javite na vreme, idem sledeće nedelje :)

Па постави их овде као и Непоправљиви оптимиста што је урадио са Атинским Радисоном. Нека стоје овде тј. уради фоторепортажу а да их имамо у документацији, зар не. :)

Za slučaj da nisu bile. Donekle nov mlin ...

zgrada-bigz-0.jpg

... i zaista nova štamparija. To je bilo dakle zamišljeno da izgleda ovako. Gordo, moderno, temeljno, a ipak usmereno ka visinama, i definitivno bez ikakve staklene konkurencije oko sebe.

brasovan22.jpg

Zuma":2mxob492 je napisao(la):
To je bilo dakle zamišljeno da izgleda ovako. bez ikakve staklene konkurencije oko sebe.
Било је замишљено да сем штампарије, около у недоглед буду уџерице?

То је исто као да си ракако за Хотел Москву на Теразијама да је замишљена да буде највиша зграда тамо да је нико никада не угрози, и да около буду приземљуше ...

Vrh