mekbejn
Advanced
ko je uopšte vlasnik zgrade BIGZ-a?
Zuma":2uiqf4xn je napisao(la):Gasi se BIGZ?
MilisaV":23kcsiso je napisao(la):vidiš ja smatram da to što bolesna štenad i klubovi slični njima neće više nastupati u bigz zapravo dobra stvar.
Delija":23kcsiso je napisao(la):БИГЗ је у највећој мери давно угашен а суседни пројекат може само да му помогне да оживи кроз неку намену достојне таквог здања.
Homer Jay":21sqk3rj je napisao(la):Ček, ček, ček - hoćemo da kažemo da pošteni srpski tajkun Petar Matić želi da se odrekne prihoda od kirija u Bigzu kako bi mu zgrada zvrjala prazna dok Radisson u Starom mlinu razvija posao!?
Ne bih rekao. Pre će biti da se iza najavljenog iseljavanja zgrade kriju neki drugi motivi
MilisaV":atipu9bw je napisao(la):zuma malo si izvrnuo stvari.
po tebi ako se izgradi jedna velika zgrada kilometrima okolo ne sme ništa da se gradi?
pogledaj malo slike na temi studija visokih objekata, pa možeš videti da su visoke zgrade grupisane. pogovu obrati pažnju na ovu iz haga.
i što se mene tiče NIKO ne sme da pravi buku, a kamoli zgrada u centru grada. mogu samo da zamislim "muziku" koju sviraju bolesna štenad i bendovi slični njima.
a to koju namenu će zgradi BIGZ-a da odredi vlasnik, nije ono o čemu treba da razmišljamo ti, ja ili delija nego vlasnik. a vlasnik je u buli.....
Није могло због наших врлих урбаниста. Требали су само ове квадрате из истурене куле да пребаце на ове две иза и ето ослобођеног старог млина,платоа испред њега и бигза. Али џаба кад имамо ограничење од 12 спратова а овде су вероватно умислили да зграде не смеју бити више од БИГЗ-а али за тим не би било потребе да је све стављено иза старог Млина.laki72":3lrenuhg je napisao(la):Pa zar i u ovom slucaju nije u pitanju ono sto smo nazvali "investitorski urbanizam" ???
Shvatam ja potrebu investitora
Za povecanjem m2 , ali zar nije to moglo da se realizuje na drugaciji nacin? Zar staklena kula bar nije mogla da bude povucena nazad???
Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2
relja":1dfwjyof je napisao(la):Zuma, kapa dole za ovu šetnju kroz BIGZ!
Molim te, pebaci svoj post sa objašnjenjima i na temu o ovoj zgradi
viewtopic.php?f=23&t=830
pa da tamo nastavio priču o njoj
Delija":34ff0pe4 je napisao(la):Није могло због наших врлих урбаниста. Требали су само ове квадрате из истурене куле да пребаце на ове две иза и ето ослобођеног старог млина,платоа испред њега и бигза. Али џаба кад имамо ограничење од 12 спратова а овде су вероватно умислили да зграде не смеју бити више од БИГЗ-а али за тим не би било потребе да је све стављено иза старог Млина.
Овако можемо бити срећни што предња кула макар кубусом и делимично архитектуром прати линију бигз-а.