Šta je novo?

Stari Beograd (Stare fotografije Beograda)

Evo malo slicica, dok se uhodam ima da vas zatrpavam ,sam da ispitni rok prodje :)

КалЕмегдан (како га ми знамо и како је правилно) или КалИмегдан (како пише на слици)? :)

Direktore,stavi slobodne slike u jedan post,ovako previse ima postova bez potrebe.U guzvi sam,nek ti neko objasni kako se to radi.

01-03-200421_45_071.jpg

via Politikin Zabavnik

Sa foruma "Politikinog zabavnika"

Staro1.jpg

ko bi drugi, nego Rista Marjanović. Kako je počelo, biće još ovakvih fotografija.

Fantasticno !!! Potpuni drugaciji utisci o Beogradu i tog vremena. Crno-bele fotke su super, ali ovo je nesto posebno, bas docarava grad u potpunosti :)

Relja, jel imate mozda jos neke fotografije u koloru od Riste Marjanovica ? Konkretno mislim da sam video Staro sajmiste u koloru (centralnu kulu) negde, ali je format bio dosta umanjen.

Ja nemam, ovo je sa foruma "Politikinog Zabavnika".
Ako mislimo na istu, tu u koloru sa kulom na Sajmištu u prvom planu, nju nije napravio Rista Marjanović već neki nemački fotoreporter na početku okupacije, pre pretvaranja Sajmišta u logor.
Sad ne mogu da je nađem na disku, a siguran sam da sam sačuvao i link ka online arhivi...Potražiću.
Koliko sam shvatio, Rista je tokom okupacije i oslobođenja Beograda napravio dosta snimaka u koloru, ali je posle morao da ih preda "novim vlastima".

I da, nema potreba za persiranjem :)

Hvala ti Relja puno :)

Nazalost tu fotografiju kule na Sajmistu sam video nakon izrade diplomskog . Bas bih voleo da je vidim u "punom izdanju" :)

Ziveo nam Rista ! :)

Relja PUNO HVALA ! :kk:

Prosto neverovatna fotografija ! :) Kao Back to the future ! :)

I strasno koliko je dvor bio unisten ! Ovde u koloru se bas nazalost dobro vidi, kao da je nedavno bilo...

Vrh