Šta je novo?

Stara šećerana

Da li ljudi žive u stambenim zgradama u okviru šećerane?
Moraju da se raščiste svi imovinski odnosi sa "Vrenjem" i drugima - ako ih ima. Dotle država ima posla oko infrastrukture, ulice i staze, struja i optika, gas, vodovod i kanalizacija, zelene površine i ostalo. Sve to mora da se uradi pre rekonstrukcije i dogradnje objekata, a po nekom projektu sa međunarodnog konkursa.

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reagovanja: ink
Jedan deo može "pravom preče kupovine", a drugi dgovornim otkupom suvlasništva nad više objekata sa firmom "Vrenje".
Eksproprijacija je opcija ako oni neće sporazumno rešenje za ono što hoće država da otkupi.

U odnosu na značaj lokacije i projekta neće biti problem obeštetiti one koji imaju zakonsko pravo da tu stanuju. Ili možda mogu i da ostanu ako to neće smetati projektu. Sve zavisi ko je vlasnik objekata gde ima nekih stanara.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno sta planiraju sa stanarima iz Radnicke 5? Nije se spominjala 5-ica u licitaciji, a dobar broj stanara (mozda cak i svi, nisam siguran) ima legalizovane i uknjizene stanove. Culi smo da su bili u Radnickoj 3 pre nepune dve godine i nudili solucije poput Belih Voda, novca ili Nbg iza bloka 72 (za NBg nisam 100% siguran). Bez uvrede, ali mislim da su date lokacije smesne u odnosu na nasu i apsolutno nikakve veze nemaju sa trenutnom lokacijom. Ako dodje do raseljavanja Radnicke 5 da li ima neko iskustva sa eksproprijacijom i koji raspon cifara traziti za datu lokaciju, ko to procenjuje?

Nije mi jasno sta planiraju sa stanarima iz Radnicke 5? Nije se spominjala 5-ica u licitaciji, a dobar broj stanara (mozda cak i svi, nisam siguran) ima legalizovane i uknjizene stanove. Culi smo da su bili u Radnickoj 3 pre nepune dve godine i nudili solucije poput Belih Voda, novca ili Nbg iza bloka 72 (za NBg nisam 100% siguran). Bez uvrede, ali mislim da su date lokacije smesne u odnosu na nasu i apsolutno nikakve veze nemaju sa trenutnom lokacijom. Ako dodje do raseljavanja Radnicke 5 da li ima neko iskustva sa eksproprijacijom i koji raspon cifara traziti za datu lokaciju, ko to procenjuje?
Nisam strucnjak ali mislim da mnogo toga zavisi da li su objekti legalni i stambene namene. Koja je tu situacija?

Procenitelj vestatak sudski možete ga i vi angazovati da vam uradi procenu vrednosti
Moze i poreska uprava u svakom slučaju angažujete advokata da vas neko ne prevesla

• Sviđa mi se
Reagovanja: rpa
Sinoć je bila reportaža "Beogradske hronike" o SŠ, ali stanari nisu hteli da daju izjave. U ovom članku ima nekih priča o statusu stanara i zakupaca.

1000026916.jpg
1000026917.jpg
1000026918.jpg
1000026919.jpg

Vrh