Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

definitivno su se u poreskom najzad dogovorili ko ce raditi ove nase predmete.
kada sam u oktobru predavala(trajna radnja) dokumenta za povracaj,setali su me od kancelarije one dve snezane-iliti vec,pa do sefice koja se iscudjavala zasto ja to donosim kod nje. onda ja stojim ispred nje i cekam da ona telefonom njima dvema i objasni kako ona ima puno posla i ne moze sve da stigne i....to je trajalo oko 5 minuta. onda mi se obratila:sidjite u pisarnicu i predajte dokumenta iako nisu iskontrolisali sta imam i da li mi jos sta treba.
nigde nisam naisla na informaciju da treba da fotokopiram uplatnicu-zato su mi to javili pre nedelju dana

Kakva je situacija sa prokišnjavanjem krova kod vas?
Kako stojite sa prozorima magle li?

Prozori magle ako je napolju jako hladno, a u sobi ne uključite grejanje.
Ljudi, kakvo vam je grejanje? U prvom redu zgrada je grejanje jako loše. Kako mogu primetiti, u II redu zgrada, a u večernjim satima, stanari šetaju u kratkim rukavima!!!!!

Komsije,
jel konacno neko iz ul.Mileve Maric Ajnstajn dobio odgovor o povracaju PDV-a? Jel su nekog makar zvali?
Takodje me interesuje, da li su svi dobili obavestenja o promeni racuna za uplatu rate, jer mi u prvom redu zgrada to nismo dobili.
Cula sam da treba da se prijavimo da placamo porez na imovinu i da ce nas rebnuti sramnim kamatama ako to ne uradimo. Ja jos nisam stigla da odem do opstine NBeograd i pitam, zna li neko nesto vise o tome?
Pa to je stvarno nova bruka i mi opet cutimo. Zivimo u zgradama u kojima je grejanje katastrofalno, bez tehnickog prijema, curi sa svih strana, i jos da placamo porez na imovinu. Na koju imovinu?
Vreme je da se ponovo aktiviramo, da se preko foruma ili na druge nacine organizujemo i trazimo od Grada da otkloni sve nedostatke i da nam smanji cenu kvadrata zbog neadekvatnog kvaliteta gradnje i ostalih propusta. Nemojte da spavate, vidite da od nas prave ovce.

Mene su zvali pre dve nedelje, da donesem original uplatnicu o placenom pdv-u (prethodno sam dostavio fotokopiju), a tada mi je covek iz sobe 103 rekao da je sada dokumentacija potpuna, da je nosi na potpis a posle po njegovom saznanju(posto on samo pomaze koleginici iz 102) salju na proveru u opstinu Novi Beograd?! Kakva je provera u pitanju nije znao da mi kaze, a kada sam mu rekao da jos nisam prijavio porez na imovinu i da se ne radi mozda o toj proveri covek mi je odgovorio da i ne prijavljujem nista dok ne dobijem resenje o povracaju pdv-a. Inace sam dokumenta predao pocetkom decembra.

MIMKA1980":2hrkn324 je napisao(la):
Prozori magle ako je napolju jako hladno, a u sobi ne uključite grejanje.
Ljudi, kakvo vam je grejanje? U prvom redu zgrada je grejanje jako loše. Kako mogu primetiti, u II redu zgrada, a u večernjim satima, stanari šetaju u kratkim rukavima!!!!!

Имате одличан поглед једни другима у станове. :D Јер сте тако у могућности. 8)

"Имате одличан поглед једни другима у станове. Јер сте тако у могућности."
PA NARAVNO DA IMAM ! AKO ŽIVITE U OVOM NASELJU, TO BISTE TREBALI DA ZNATE!

MIMKA1980":1wfq9wnv je napisao(la):
"Имате одличан поглед једни другима у станове. Јер сте тако у могућности."
PA NARAVNO DA IMAM ! AKO ŽIVITE U OVOM NASELJU, TO BISTE TREBALI DA ZNATE!

ne zivi u ovom naselju. ovde dodje samo da bi provocirao narod

ljudi, sta se uradili sa zajednickom strujom? da li je u nekoj zgradi prebacena sa investitora na skupstinu stanara i koja je procedura za to?

što bi mi razmišljali oko zajedničke struje? Pa valjda je to u interesu investitora da uradi! Obzirom da nekoliko ulaza i nema liftove, pa prema tome nema ni neku potrošnju struje, osim sijalica, to i ne bi bio neki trošak.

MIMKA1980":3ma7dxy4 je napisao(la):
što bi mi razmišljali oko zajedničke struje? Pa valjda je to u interesu investitora da uradi! Obzirom da nekoliko ulaza i nema liftove, pa prema tome nema ni neku potrošnju struje, osim sijalica, to i ne bi bio neki trošak.
kad na racunu infostana dobijete stavku "zajednicka struja" pocecete da razmisljate.

Komsije, ne znam da li je neko proveravao na sajtu JKP Infostan koliko je novi racun za januar? Duplo je veci nego za prethodni mesec jer je grejanje ogromno? Meni je za stan od 111 m2, racun 26.000 dinara?

Ako ne gresim centralno grejanje za Beograd je oko 105 dinara po kvadratu.Mada cuh da grad nece da naplacuje tokom cele godine vec samo tokom grejne sezone?

Uzmite ove informacije sa zadrskom jer bez obzira sto zivim na 2km od toplane u zgradi sa 40 stanova nemam centralno grejanje.

nama se grejanje obracunava po utrosku a ne po povrsini. na uplatinici infostana imamo stavku grejanje ali i stavku angazovana snaga.

vucko":3bocwxj4 je napisao(la):
Ako ne gresim centralno grejanje za Beograd je oko 105 dinara po kvadratu.Mada cuh da grad nece da naplacuje tokom cele godine vec samo tokom grejne sezone?

Uzmite ove informacije sa zadrskom jer bez obzira sto zivim na 2km od toplane u zgradi sa 40 stanova nemam centralno grejanje.

@vucko, nisi dobro cuo. moram da te ispravim. toplane ce naplacivati energiju 6 meseci godisnje onima koji placaju po utrosku, a angazovana snaga se naplacuje tokom cele godine.

koliko će nas koštati "angažovana snaga"? da li se to obračunava po kvadraturi ?

ne obracunava se po m2 vec po broju rebara. mislim da je broj rebara u stanu x 0.18 mada se meni angazovana snaga sa racuna infostana za decembar i sa ovog januarskog razlikuju, a nije mi se povecao broj rebara :)

na prvom racunu u kome je obracunato grejanje smo dobili i obavestenje u kome je sve detaljno objasnjeno sta se placa i koliko se placa. Nadam se da ga niste bacili. Ukratko, jedno rebro je 0.15 kW. 1kw je 3000 RSD. Dakle, ako imate 8kW angazovane snage godisnji trosak je 24 000 RSD, pa podeljeno sa 12 meseci dobijate angazovanu snagu od 2000RSD mesecno. Nama je ta angazovana snaga nesto veca, jer placamo i zaostatke od letos koje nismo placali. Mesecni racun zavisi od korektivnog faktora, odnosno koeficijenta. Konkretno za moju zgradu, taj faktor je u novembru bio 0.85, a u decembru je 1.85. Zato su racuni nekad veci, a nekad manji. Ali, ako su vam radijatori uvek ukljuceni na 4 ili 5, a temperuru regulisete otvaranjem prozora onda ce vam i racun biti preko 20 000 RSD. Oni mali meraci na radijatoriam nisu stavljeni zbog dekoracije, vec zbog racionalisanja. Svaka skola se placa :)

da, znam cemu sluze termo glave verovali ili ne :) cinjenica je da se za 26.000 dinara nismo ogrejali. Radijatori su bili hladni... Poenta je da se ovaj vid grejanja u nasem slucaju ne moze smatrati ekonomicnim jer su racuni duplo veci nego da je placanje po m2, a grejanje ni upola tako dobro. Ne znam da li su drugi zadovoljni odnosom grejanje/visina racuna...

milena1976":2lju9g0g je napisao(la):
da, znam cemu sluze termo glave verovali ili ne :) cinjenica je da se za 26.000 dinara nismo ogrejali. Radijatori su bili hladni... Poenta je da se ovaj vid grejanja u nasem slucaju ne moze smatrati ekonomicnim jer su racuni duplo veci nego da je placanje po m2, a grejanje ni upola tako dobro. Ne znam da li su drugi zadovoljni odnosom grejanje/visina racuna...

:) ne znam kako je u vasoj zgradi, ali kod nas je grejanje stvarno dobro. drzimo na 3 i temp u stanu je oko 22 stepena. takodje, treba imati u vidu da radnim danima drzimo iskljucene radijatore do 16h. izgleda da i to sve zavisi od izvodjaca. kad smo vec kod izvodjaca, mi smo imali velike probleme. 3 vertikale se bile potpuno zacepljene malterom. neko je to namerno uradio, pa su u stanovima u kojima je bilo zacepljenje sekli cevi i otklanjali kvarove. ne moram da opisujem na sta su stanovi licili nakon toga.
inace, upravo sad sam dobio racun za decembar. tek sad mi je jasno o cemu ste pricali. povecali su cenu angazovane snage sa 357 RSD na 481 RSD iako na sajtu infostana stoji da je cena sa PDV-om 251 RSD. u infostanu se svi prave blesavi i prebacuju odgovornost na Elektrane, a oni se ne javljaju na telefon. pa ovako mogu da lupaju cene kako im se prohte.

Zgrada B.1.1, nism dobio račun za grejanje i vodu? Ako su iznosi za grejanje toliki ne bi trebalo platiti. Kod mene samo na četvorci i petici stidljivo greje i niko ništa ne preduzima. Koliko budemo protestovali toliki će nam računi dolaziti recipročno). Protestovao sam za neke druge nedostatke-samo obećenje. Ništa bez masovnosti, jer pojedince lako otkače. Nije u pitanju samo grejanje već je tu daleko više nedostataka. Uveren sam da je u nama problem, jer ne mogu tako slabo grejati, a naplaćivati maksimalno. Meni se kalorimetri ne dopadaju i nemam poverenja u njih. Da su tu čiste stvari ne bi računi dolazili tek sada? Isterati stvari na jasno, ali svi. Znam da postoje i takvi stanari koji sve znaju kroz priču?, a baš oni koče da se nešto uradi po pitanjima problematičnim.

hvala za info o promeni cene ang. snage. kod nas su radijatori na 3 potpuno hladni, a na 4 blago topli. Cak i kada stavimo sve radijatore na 5, i dalje je u stanu hladno. Jos je gore na gornjoj etazi. Nakon svakih par dana se tokom noći čuje kretanje vazduha kroz instalacije i narednih dana grejanje u radijotorima biva sve slabije.

mile dopudj":3o7fe1tu je napisao(la):
Zgrada B.1.1, nism dobio račun za grejanje i vodu? Ako su iznosi za grejanje toliki ne bi trebalo platiti. Kod mene samo na četvorci i petici stidljivo greje i niko ništa ne preduzima. Koliko budemo protestovali toliki će nam računi dolaziti recipročno). Protestovao sam za neke druge nedostatke-samo obećenje. Ništa bez masovnosti, jer pojedince lako otkače. Nije u pitanju samo grejanje već je tu daleko više nedostataka. Uveren sam da je u nama problem, jer ne mogu tako slabo grejati, a naplaćivati maksimalno. Meni se kalorimetri ne dopadaju i nemam poverenja u njih. Da su tu čiste stvari ne bi računi dolazili tek sada? Isterati stvari na jasno, ali svi. Znam da postoje i takvi stanari koji sve znaju kroz priču?, a baš oni koče da se nešto uradi po pitanjima problematičnim.

Pogledajte na sajtu jkp infostana koliki Vam je racun (Upit stanja). Morali bi da se organizujemo i da se oglasimo. Posto nas je mnogo i intertni smo bolje da se sastanu predsednici stambenih zgrada, pa da se preko njih organizujemo i informisemo. Stvarno toliko je nedostataka! Ja kada saberem ratu i infostan kao dam kupila stan po aktuelnim bankarskim kamatama. Pri tom naselje do nas koje nije socijalno neprofitno prodaje stanove za samo 100 eura vise no sto su nasi kostali. Ne znam da li ste imali priliku da vidite kakva je stuktura tih stanova. Nema neiskoriscenih povrsina! Ja na spratu imam hodnik od 10 m2!

Vrh