Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Izvor: http://www.trade.in.rs

Ispred prvog reda zgrada, odlukom stanara je pokrenuta izgradnja novog brdašceta za sankanje. Planirano je da se prostire na 3-4 poprečna parking mesta i da ima blagi pad ka suprotnom parkingu. Za sada radovi teku solidno i polako se formira brežuljak koji delom predstavlja umanjenu kopiju Bežanijske Kose…Situacija se, kao i oblik modifikuju u hodu a korišćeni su prirodni i biorazgradivi materijali, tako da je sa ekološkog aspekta apsolutno prihvatljivo (najlonski džakovi koji se povremeno mogu videti su korišćeni za homogenizaciju brežuljka i po rečima stanara, takođe je biorazgradiv)…Konačne dimenzije će biti određene na prvom sastanku, prvog reda zgrada. Očekujemo da se akciji priključe i ostala dva reda zgrada ali je veća verovatnoća da nam tu pomognu budući stanari koji treba da se usele u prvi red zgrada…

:/

Nema vise 'dečije radosti'...Danas su Komunalci došli i sve očistili bagerom i kamionom odneli. Naravno, ovo je lep primer kako se ipak isplati pokrenuti stvari sa mrtve tačke...
 
Postovane komsije,

Kad vec spominjemo mjere u stanovima koje nisu uradjene po standardu, nemojte zaboraviti da izmjerite visinu od parketa do plafona. Minimalna visina je propisana na 260 cm - kod mene je konkretno 257 cm ( ??? ). Kako li je to sve proslo kontrolu kod nadzornog organa i dobilo upotrebnu dozvolu ??? . . . ??? . . .

Pozdrav
 
Nije nigle propisana minimalna visina od 260cm. U Beogradu zgrade iz 80-tih u velikoj meri imaju visinu od 250-255 pa do 260.
 
Postovani @nikola011,

Po standardu JUS U.C2.100 koji je "presao" u SRPS U.C2.100 ( izracunavanje povrsina objekata u oblasti visokogradnje ) od 2002. godine je propisana minimalna visina na 260cm.
Tu je i propisan princip obracuna neto povrsine kao i sta se ne uracunava u neto povrsinu. ( sto nas svakako zanima )

Pozdrav
 
IZVINJAVAM SE, zurio sam. Visina nije propisana po ovom standardu, nego po drugom.
Na poslu sam pa nemam vremena da ga sad trazim.
Pozdrav.
 
JUS U.C2.100 је стандард који прописује само начине обрачунавања и мерења површина грађевинских објеката и станова.

Висину плафона (минималну и максималну), н.пр., као и апсолутно све друге битне ствари за пројектовање и изградњу станова у Београду прописује ''Одлука о условима и техничким нормативима за пројектовање стамбених зграда и станова'', објављена у Службеном листу Града Београда бр. 32/IV/83 и 5/88. Она је и донета да би купце станова заштитила од нестручних архитетката и немарних (или злонамерних) инвеститора. Многе ствари у нашим становима су у супротности са њом! Н.пр. дневна соба не сме да има димензију (ширину) мању од 3,6 метара (код мене је између 3,55 и 3,20! Тоалет не сме да буде између финално обрађених зидова ужи од 0,9 метара, код мене је 0,85. Већ сам помињао и да терасе, лође и балкони ''не смеју да имају димензију мању од 1,3 метра, АКО СУ НАМЕЊЕНИ ЗА БОРАВАК СТАНАРА''.

Изгледа да су градски оци непријатно изненађени чињеницом да купци познају законе и друге прописе које су прекршили на њихову штету, па сада по медијима ударају по нама, приказујући нас као групу алавих и незахвалних профитера који ни оно мало што се од њих тражи неће да плаћају.
 
svaka čast komšiji koji je poslao ove slike !
http://www.smedia.rs/vesti/vest/98428/
Kako Inter kop misli da završi reklamacije kada su im majstori pobegli, zbog neizmirenih obaveza, sa gradilišta? Molim "taticu" i ostale, koji su voljni da nam se priključe, da napravimo jedan skup i da uputimo dopis nadležnima u gradu kao i SVIM pisanim medijima i TV STANICAMA ( pa nisu svi kontrolisani od DS-a!!!) i iznesemo naše probleme.
Što se tiče I rate ona bi trebalo da se plati 30-tog dana od USELJENJA, a ne od potpisivanja ugovora. Barem su meni tako rekli kada sam zvala kancelariju gospodina Blagojevića. Tu informaciju mi je dala njegova koleginica. Znači da oni koji su se uselili 30.7. I ratu plaćaju 30.08., a oni koji su se uselili 31.07. istu treba da plate 31.08..
Molim da me ispravite ukoliko grešim!

MOLIMO KOMŠIJE KOJE KRIŠOM ULAZE U SVOJE STANOVE I ISTO TAKO IZ NJIH IZLAZE, A BORAVKOM U ISTIM PROVODE SPUŠTENIH ROLETNI, DA SE JAVE KOMŠIJI KOJI JE OSTAVIO SVOJ MOB.TEL. RADI KONTAKTA, A U CILJU PRIKUPLJANJA POTPISA STANARA, KAKO BI MOGLI DA FORMIRAMO SKUPŠTINU STANARA. NE MORAM DA PIŠEM O KOM ULAZU JE REČ, KAO I DA NAVODIM PREZIMENA "TAJNOVITIH KOMŠIJA" ( U PRVOM REDU ZGRADA) JER ĆE SE ONI PREPOZNATI, OBZIROM DA IMAMO SPISKOVE SVIH ONIH KOJI SU PLATILI UČEŠĆE I UZELI KLJUČEVE OD SVOJIH STANOVA. MISLIM DA NE TREBA DA "GUBE OBRAZ" ZBOG 500,00 DINARA KOLIKO SMO SE DOGOVORILI DA SKUPIMO RADI OVERE UGOVORA I IZRADE PEČATA.. SIGURNA SAM DA PROZVANI ČITAJU FORUM!!!!
 
Lepo vam Djilas kaze da samo cutite, trpite i da se ne bunite protiv njega. Napad je najbolja odbrana. Posle priloga na Studiju B krenula je hajka na vas i u njegovim licnim novinama.
Kao sto je rebalans budzeta provukao pompom sa BusPlus-om, pa niko ne zna sta se desilo sa finansijama Beograda, tako ce sad da vam zapusi usta sto se zalite oko "sitnih" nedostataka.
Ispascete najgori, jos ce vas naglavacke izbaciti iz stanova uz sve televiziju. Ja stvarno ne razumem njegovu meru u nekim stvarima.


drivan.jpg


http://www.pressonline.rs/sr/vesti/beograd/story/239819/Kvadrati+za+džabe!.html
 
Molim komsije iz broja 26 da se u cetvrtak, u 19 sati, sastanemo u ulazu zgrade i formiramo Skupstinu stanara.
 
U vezi ovog teksta u Press On Line (Nikola011, link)... pustili su mi komentar...neočekivano... do duše s namerom sam ga ublažio u odnosu na prethodni koji sam prosledio Studiu B za isti prilog. Njihovi cenzori komentare uredno održavaju na nuli.

U ostalim komentarima možete uočiti koliko smo "simpatični" nasim sugrađanima, i baš zato što se uglavnom radi o nevidimdaljeodsvognosaprofihejterima možemo sa velikom sigurnošću zaključiti da je grad za sada sasvim uspešan u oblikovanju javnog mnenja po ovom pitanju.

S druge strane postoji opšta nezainteresovanost i za mnogo ozbiljnije probleme u društvu pa je pitanje ima li u opšte smisla baviti se javnošću...

Možda bi masovnije komentarisanje lažnih slika i optužbi koje grad iznosi preko ovih media isprovociralo nekog novinara da se zainteresuje za pravo stanje...

Ali sve je to luk i voda bez pravnog pritiska i procedure. Neka naši advokati drže konferencije za štampu... to bi imalo smisla.

Advokati naši... gde ste?
 
dali je neko sacuvao ili skenirao obavestenje od maja pred izbore pa nek ga procita
 
Ово је садржај обавештења које су нам послали пре избора почетком маја 2012. године:

„Поштовани,

На основу разговора са вашим представницима град Београд је поднео иницијативу републичкој Влади за промену закона који регулише повраћај ПДВ-а купцима непрофитних станова. Иницијатива је прихваћена, Влада је усвојила предлог закона и упутила га на усвајање Скупштини Републике Србије.

Сви заједно смо, на основу уверавања које су нам дали надлежни, очекивали да се тај усаглашени текст нађе на седници републичког Парламента пре избора, укључујући ии амандман који регулише укидање ПДВ-а на беби опрему, који чини саставни део истог Закона. На жалост, та очекивања нису се остварила и сада остаје да сачекамо нови сазив, који ће утврђени текст разнатрати на једној од првих седница Парламента.

Користећи овлашћење које ми Закон о главном граду даје, донео сам одлуку да се до усвајања закона и повраћаја ПДВ-а омогући сваком купцу стана неплаћање редовних месечних рата.

Ту могућност већ користе они који су се раније уселили у своје станове и потписали Анекс уговора.

Јуче сам обишао градилиште на локацији западно од улице Др Ивана Рибара, где се гради ваш будући стан и уверио се у разговору са извођачима да ће сви станови бити спремни за усељење почетком јула ове године. Уколико до тада Закон не буде ступио на снагу, вама ће почетно учешће бити умањено за износ ПДВ-а, а разлику ћете уплатити када вам ПДВ буде враћен.

На тај начин ћете и ви бити изједначени са купцима свих осталих станова у Србији.

С поштовањем, Потпис и печат градоначелника“
 
Користећи овлашћење које ми Закон о главном граду даје, донео сам одлуку да се до усвајања закона и повраћаја ПДВ-а омогући сваком купцу стана неплаћање редовних месечних рата.

Ту могућност већ користе они који су се раније уселили у своје станове и потписали Анекс уговора


I onda kazu da se ne placaju rate
 
matijevic":18gcrc6p je napisao(la):
Користећи овлашћење које ми Закон о главном граду даје, донео сам одлуку да се до усвајања закона и повраћаја ПДВ-а омогући сваком купцу стана неплаћање редовних месечних рата.

Ту могућност већ користе они који су се раније уселили у своје станове и потписали Анекс уговора


I onda kazu da se ne placaju rate


Ja sam razumela iz tog pisma da oni koji su platili PDV mogu da ne placaju rate do visine PDV-a, a da su nama u startu dali mogucnost placanja 12% ucesca.

"Јуче сам обишао градилиште на локацији западно од улице Др Ивана Рибара, где се гради ваш будући стан и уверио се у разговору са извођачима да ће сви станови бити спремни за усељење почетком јула ове године. Уколико до тада Закон не буде ступио на снагу, вама ће почетно учешће бити умањено за износ ПДВ-а, а разлику ћете уплатити када вам ПДВ буде враћен."
 
Mislio sam na one koji su se ranije uselili

Nama su umanjili za tih 8 posto ali nam je rok 2 godine da se to zavrsi po ugovoru ili cemo to morati da iskesiramo

Samo sam prokomentarisao zato sto je na snimku nase naselje a nema ni mesec dana da smo se uselili

a u naselju je takva prljavstina sto to nisu snimili i poslali gradsku cistocu da ocisti
 
AJDE DA SAČEKAMO DA SVE ZGRADE ZAVRŠE PAPIROLOGIJU VEZANU ZA FORMIRANJE SKUPŠTINE STANARA PA DA SE ONDA ORGANIZUJEMO OKO BORBE ZA POVRAĆAJ PDV-a. Tada bi bilo zgodno da se sastanu predsednici skup.stanara SVIH zgrada u naselju i da se razmisli kako i šta nam valja činiti.

Da li je neko uveo SBB operatera i da li imate Internet? Kolika je cena razlačenja kablova po stanu i priključak?
 
MIMKA1980":n7tzmqzu je napisao(la):
Da li je neko uveo SBB operatera i da li imate Internet? Kolika je cena razlačenja kablova po stanu i priključak?

Dali je neko formirao skupštinu stanara?

Sto se tice SBB signal postoji
Kablovi za 3 TV besplatno, 3 meseca po 1 din. Internet razne opcije ali osnovno 10/1
Uglavnom sve sto je na sajtu
 
[box]astir ...........................ali osnovno 10/1 [/box]

šta znači ovo "osnovno 10/1 " ?
 
10mb/s download, 1 mb/s upload. I ja sam uveo SBB pre 20ak dana i nemam nijednu zamerku na kvalitet veze. Ne znam kakve pogodnosti nude ostali operateri, ali cinjenica da 3 meseca ne placam nista je sasvim dovoljna
MIMKA1980":39iwtcx7 je napisao(la):
[box]astir ...........................ali osnovno 10/1 [/box]

šta znači ovo "osnovno 10/1 " ?
 
astire i cyberserb
da li su vam razvlačili nove kablove po kući ili su koristili postojeće koji su već instalirani u zidu? To me interesuje jer sam ja premeštala utičnicu za TV, na drugi kraj sobe, pa se bojim da će mi se sad novi kablovi videti oko cele dnevne sobe? Kako ste vi to rešili?
 
kod mene nisu razvlacili nove kablove, jer je tv na mestu koje je za to predvidjeno. nisam radio nikakve prepravke u stanu. razvlacenje kablova nije problem. maskiraju se kanalicama,pa se i ne vide
MIMKA1980":hw43g9mc je napisao(la):
astire i cyberserb
da li su vam razvlačili nove kablove po kući ili su koristili postojeće koji su već instalirani u zidu? To me interesuje jer sam ja premeštala utičnicu za TV, na drugi kraj sobe, pa se bojim da će mi se sad novi kablovi videti oko cele dnevne sobe? Kako ste vi to rešili?
 
komsije, ovo djubre izmedju zgrada, na igralistu i na svim potencijalnim zelenim povrssinama, je sramota za sve nas. Da li smo ovolike godine cekali svoje stanove, a sada zivimo na djubristu. Organizovanje je neophodno i hitno. Moramo da vidimo ko je nadlezan za osvetljenje izmedju zgrada, a ko za odnosenje smeca. Ako nema nadleznih, moracemo da se sami organizujemo.
 
Nije nam djubre doneo neko sa strane.Sto se tice javne rasvete,zvati agenciju za investicije,Nenad Petrovic.Bilo bi lepo kad bi nam postavili i male kante za smece,ali u gradskoj cistoci,na zalost,kazu da nisu nadlezni za to.
 
Vrh