Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

SBB je pustio internet

Stanari ulaza 50,52,54,56,58 koje je gradila Deneza mogu da prijave sve primecene nedostatke
na ulazu 54 lokal 14 radnim danom od 7 casova pa na dalje do 31.08
 
Cestitamo useljenim stanarima i zelimo im sto manje problema.

Da li neko moze da proceni koliko je stanova useljeno?

Nedavno je pisalo da su stanovi koji nisu useljeni pred Novu godinu u Vojvodjanskoj i dalje prazni i

cekaju one kojima su namenjeni.
 
Pozdrav svima!

Mi smo se uselili 30. i zadovoljni smo kako je stan ispao. Svi su bili veoma susretljivi i svi sitni nedostaci bili su popravljeni u roku od jednog dana.
Srecno svima i cestitke svima koji su se uselili!

@Cestitamo useljenim stanarima i zelimo im sto manje problema.

Da li neko moze da proceni koliko je stanova useljeno?

- U nasoj zgradi tek negde oko 6-7 stanova. Verujem da je to zbog previsoke cene ucesca, a ne zbog letovanja kao sto je neko vec pomenuo.
 
I kod mene postoji problem sa parketom, pa me interesuje da li su ponovo hoblovali celu prostoriju ili samo taj deo koji su zamenili. Moju zgradu je radila Deneza.
 
Mole se svi oni koji su se uselili u Intercopovu sivo-belo-plavu zgradu da prenesu svoja iskustva vezana za popravke po stanovima koje su izvodjači bili u obavezi da poprave,po zapisniku o primopredaji stana.
Da li su Vas posetili (ili, još bolje- popravili mane) neki od majstora?
 
Postovane komsije,

Da li neko zna kako se moze doci do radnika Zlatibor gradnje u vezi popravki po zapisniku.

Pozdrav.
 
BILJANABB":3jyv4adn je napisao(la):
Postovane komsije,

Da li neko zna kako se moze doci do radnika Zlatibor gradnje u vezi popravki po zapisniku.

Pozdrav.

Potražite u naselju, svaki izvođač radova ima jednog koji je glavni i organizuje majstore za pojedinačne popravke (moler, vodoinstalter, keramičar...)
 
Interkopovu zgradu br. 26 danas je posetio majstor za PVC STOLARIJU (menja poklopčiće na šarkama, menja gumu na prozorima, šteluje prozore....) i "majstori" za farbanje radijatorskih cevi. Pošto imaju spisak u kom stanu koje popravke treba da izvrše, trebalo bi da pozvone na vaša vrata, ali sam stekla utisak da je bolje da ih ISPREPADATE čim čujete da neko priča u hodniku. Prvo ga uvucite u stan, a tek onda ga pitajte šta popravlja! Kako su nam stanovi uradjeni, sigurna sam da nećete pogrešiti ako bilo kog majstora zadržite u svom stanu. Sigurno će imati šta da popravi!!!
Danas su stavljali poštanske sandučiće! Da li se neko iz 26 prijavio u EDB ? Kako i kome se prijavljujemo za Infostan?
 
Drage komsije evo i mene opet. Ja sam se uselio pre deset dana. Za sada sam zadovoljan onim cime raspolazem. Struju nisam prijavio jer nema obavestenja od EDB-a na ulazu.

Imam primedbu samo na komsije koji rade pregrade i rusenja sto ostavljaju sut svuda po zgradi, niko nece da pocisti pesak sa hodnika.

Mi smo juce dobili postanske sanducice.
 
komsije da li ste saznali kako se resava problem poreza na prenos apsolutnih prava?
 
zabrinut":28rh7dj5 je napisao(la):
komsije da li ste saznali kako se resava problem poreza na prenos apsolutnih prava?

Komsija, nemas prenos apsolutnih prava - TI SI PRVI VLASNIK :vops: !!! (zato si umesto toga platio PDV)
 
Dragana":1gltnd0n je napisao(la):
zabrinut":1gltnd0n je napisao(la):
komsije da li ste saznali kako se resava problem poreza na prenos apsolutnih prava?

Komsija, nemas prenos apsolutnih prava - TI SI PRVI VLASNIK :vops: !!! (zato si umesto toga platio PDV)

dakle, ne placa se?
da li moram da imam neku potvrdu o tome da bih se prijavio na novu adresu ili ne?
nisam siguran da razumem kako to funkcionise.

hvala na odgovorima!
 
PRIJAVA PREBIVALIŠTA U MUP-u

- Prebivalište je mesto u kome se građanin nastanio s namerom da u njemu stalno živi, odnosno mesto u kome se nalazi centar njegovih životnih aktivnosti, profesionalnih, ekonomskih, socijalnih i drugih veza koje dokazuju njegovu trajnu povezanost s mestom u kome se nastanio.

- Punoletni građani dužni su da prijave svoje prebivalište, u roku od osam dana od dana nastanjenja na adresi na kojoj prijavljuju prebivalište.

- Prijava prebivališta za maloletno lice podnosi se u roku od tri meseca od njegovog rođenja, odnosno osam dana od dana nastanjenja na adresi na kojoj prijavljuje prebivalište.

-Prijava prebivališta na novoj adresi stanovanja ujedno znači i odjavu prethodnog prebivališta na teritoriji Republike Srbije, te građanin podnosi samo zahtev za prijavu prebivališta, a ne i zahtev za odjavu prethodnog prebivališta.

Prijava prebivališta

• Zahtev za prijavu prebivališta podnosi se lično na obrascu br. 1, pri čemu je potrebno priložiti sledeća dokumenta:
1.važeću ličnu kartu podnosioca zahteva;
2.isprave kojima se dokazuju podaci iz tog zahteva(dokaz o pravnom osnovu korišćenja stambene jedinice na adresi na koju se podnosilac zahteva prijavljuje tj. ugovor o kupoprodaji stana, ugovor o poklonu stana, pravnosnažno ostavinsko rešenje, ugovor o korišćenju stana, vlasnički list, rešenje o kućnom broju...);
3.ličnu kartu vlasnika nepokretnosti odnosno pisanu izjavu vlasnika nepokretnosti sa adrese na kojoj se vrši prijavljivanje;
4.dokaz o uplaćenoj naknadi za prijavu prebivališta..

• Zahtev za prijavu prebivališta maloletnog lica podnosi roditelj, odnosno staratelj ili drugi zakonski zastupnik na obrascu br. 1, pri čemu je potrebno priložiti sledeća dokumenta:
1.važeću ličnu kartu roditelja, odnosno staratelja ili drugog zakonskog zastupnika;
2.važeću biometrijsku ličnu kartu za lice starije od 16 godina;.
3.izvod iz matične knjige rođenih ;za lice mlađe od 16 godina, kao i za lice starije od 16 godina, koje nema važeću biometrijsku ličnu kartu;
4.ukoliko su roditelji razvedeni i primerak pravnosnažne presude o razvodu,iz koje se vidi kojem od roditelja je dete pripalo na čuvanje, staranje i vaspitanje; .
5.dokaz o uplaćenoj naknadi za prijavu prebivališta.

Ukoliko roditelji nemaju istu adresu stanovanja, zahtev za prijavu prebivališta podnosi jedan od roditelja uz saglasnost drugog roditelja ili roditelj koji u skladu sa zakonom samostalno vrši roditeljsko pravo.

•Uz dokumenta navedena u slučajevima podnošenja zahteva za prijavu prebivališta za punoletna i maloletna lica, potrebno je priložiti dokaz o uplaćenoj naknadi u iznosu od 250,00 dinara na ime republičke administrativne takse.
 
Sta se desava sa kablovskim operaterima? Ko je najpovoljniji? Moze li bez odluke Skupstine stanara da se izvrsi prikljucenje?
 
U nekim zgradama SBB je već pustio signal.
Internet još nije povezan tj nije nam stigla oprema ali tv signal postoji.

Na više ulaza sam video da su postavljna obaveštenja.

U razgovoru sa majstorima saznao sam da je sa nima opremu i instalaciju radio i Radius Vektor tako da ima zgrada i ulaza u kojima može da se bira koji će vam operater biti.
 
Drage komšije,

Da li je neko već podneo zahtev za povraćaj PDV-a?
Šta je potrebno od dokumenata?

Hvala i srdačan pozdrav!
 
Zagi123456":2ccnqu8b je napisao(la):
Imam primedbu samo na komsije koji rade pregrade i rusenja sto ostavljaju sut svuda po zgradi, niko nece da pocisti pesak sa hodnika.

Ne razumem. Zasto bi neko rusio i pregradjivao nove stanove?
 
@Dragana

Puno hvala! :)

@tamovamo
Zato sto su stanovi jako kvalitetni i zato sto nekima ne odgovara raspored.
 
Da li neko zna kada ce ukljuciti rasvetu u naselju i koja je procedura za to? Kome bi trebalo obratiti se?
 
Zvati na broj 3216041,Agencija za investicije,g-din Petrović Nenad,zadužen za rasvetu.
 
Obaveštavam komšije da su majstori polako počeli da nestaju sa gradilišta jer im Interkop nije dao platu već 4 meseca!!!! Ako čekate parketare koji treba da vam srede parket i rupe oko radijatorskih cevi- oni su napustili gradilište, majstori za radove po kupatilu, rade još samo danas, električari su su sa radovima još malo kod nas jer su već na drugom gradilištu.............Nema naznaka da će nam stići ikada majstori za popravku i zamenu vrata. OVO JE UŽAS!!!!! Stalno trčim po gradilištu i vučem majstore za rukav. Oni su stvarno korektni, ali su očajni jer rade, a ne daju im platu za to.
O, zemljo Srbijo, propala u vremenskoj rupu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
da, primetili smo da nema radnika. mi konkretno imamo problema sa parketom. ta njihova objasnjenja da im nije grad platio a oni nemaju onda pare za radnike, pa, zato oni ne rade su mi preko glave. ja stvarno sumnjam da neko namerno nece da uradi nista jer zna da cemo se mi useliti zavrsili oni to ili ne, a kada se uselis onda je gotovo, barem parketa sto se tice. jednostavno su uzeli pare i idu dalje sad da li smo mi dobili to sto smo palatili u normalnom stanju sta ih briga. stvarno mi je muka da je kod nas sve ispod standarda i da sve neko gleda kako ce sto bolje i jeftinije da se provuce, pa, bilo to i na neciju stetu. stvarno bi trebali da se organizujemo i da trazimo prijem kod gradonacelnika ili nekog ko ce nam pomoci da se nasi zahtevi da dobijemo stan u normalnom stanju ispuni. mislim da ne bi bilo lose da organizujemo nekli protest u naselju. ako sad nema radnika ko zna kako ce biti za par meseci, kad se stvore jos neki problemi
 
tamovamo":tuvqauvm je napisao(la):
Zagi123456":tuvqauvm je napisao(la):
Imam primedbu samo na komsije koji rade pregrade i rusenja sto ostavljaju sut svuda po zgradi, niko nece da pocisti pesak sa hodnika.

Ne razumem. Zasto bi neko rusio i pregradjivao nove stanove?

Zato sto im ne odgovara raspored u stanovima.
U mojoj zgradi su sest stanova dobili potpuno drugi raspored prostorija od onih koji su sagradjeni.
Prepravljani zidovi, elektroinstalacije i radijatori. Jedino voda i kanalizacija nisu dirani.
 
Inace tehnicki prijem moje (zute) i sivo-plave zgrade do ulice planiran je za 25.08.2012. Subota.
Ovu informaciju sam dobio od tehnicara SBB-a jer im Inter cop nedozvoljava ulazak za postavljanje opreme u ove dve zgrade dok se ne uradi tehnicki prijem istih.
 
Vrh