Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Postovane komsije iz bele zgrade u prvom redu br.36, molim vas da se sastanemo vec 30.07. kako bi se dogovorili o kucnom savetu sto bi nam omogucilo da sto pre dobijemo kljuceve od lifta,. jer prosto je nemoguce nositi stvari do 4,5 ili 6 sprata, pa makar to bile i obicne kese sa malo stvarcica. Predlazem da se sastanemo oko 15 casova ispred naseg ulaza. Pozdrav i srecno!
 
Sladjana":2ko4rq86 je napisao(la):
Draga Kaca,

Napisali ste da ste premestili radijator na drugi zid.
Posto i mi to planiramo (kao i pregradjivanje), molim Vas, odgovorite: da li ima vode u sistemu za grejanje?

Hvala unapred i srdacan pozdrav od komsinice iz plave zgrade (kljuceve dobijamo 30.-31.jula).
Da, bilo je vode u sistemu, pa su morali ispuststi vodu iz naseg dela. Brzo cete i vi u svoj stan, srecno!
 
Astir nemam broj ali je potrazi sam ima spec frizuru africku upletenu

Danas su bili elektricar i postavili su nedostajuci utikac ( ukradeni)

videcemo sutra kavi su ovi sa stolarijom

Sobu smo pregradili ako stignem sutra ranije postavicu slike dok se ne preselimo i dok imam

kucni internet jer tamo sigorno necemo imati najmanje 1 mesec

Plafoni su krvi ali tose na prvu ruku nevidi nego tek uvece kad se upali svetlo ili ako paostavljate
plafonske garnisle.
 
E da su samo plafoni krivi. Krivi su i zidovi to se vidi sada kada se radi gipsom.
Moleri sve to poprave na kraju :lol: :lol:

Kod nas su danas pokupili sve PP aparate nema više nijednog. Crevo za hidrant ne postoji. Haos.
Kakva smo ciganija...

@matijevic ona sedi u nekom lokalu gde da je tržim?
 
Molio bih stanare zgrade B1.1-ulaz 42 da zaključavaju ulazna vrata. Vršljaju u zgradi koje kakvi, a i krađe se dešavaju. U koje doba dođem sve je širom otvoreno. Što se tiče lifta, ja sam za svaki teški uređaj platio 1000,00 dinara u proseku. Pa nek se vidi da li treba lift pustiti u promet prije nego se svi usele? Ovo samo napominjem!
Pozdrav! Mile Dopuđ
 
Draga Kaca,

Hvala najlepse na odgovoru!

Hvala i ostalima, na ovom forumu smo dobili mnogo korisnih informacija.

Imam jos jedno pitanje: da li neko moze da preporuci dobrog majstora za pregradjivanje?

Srdacan pozdrav!
 
Slađana i ja tražim majstora za pregrađivanje, ali sam našla čini mi se dobru ponudu za

klizna vrata koja idu u zid
www.enterijerdizajn.com/klizna-vrata/cene
Na cenu dodate jos 50e za ugradnju.

Trazim još i onaj krevet kome se obara naslon da bi se na njemu moglo stavati.
Našla sam ponudu: krevet dužine 2m + lenjivac koji se isto tako rasklapa za 87 000 din :shok: .
Prelep je i kvalitetan ali mnogoooo
 
Molim nekog od komsija koji su vec narucili ulazna vrata da mi jave dimenzije vrata, s obzirom da na Talaris sajtu vidim dve razlicite dimenzije ulaznih vrata.
 
@dragana123

Dragana, ja nisam u beloj zgradi, ali sam u prvom redu. Slazem se da vec 30.07. treba formirati Skupstinu stanara, te molim sve komsije da odvoje malo vremena istog dana da se oformi kucni savet.
 
daca":1uym7gzx je napisao(la):
Molim nekog od komsija koji su vec narucili ulazna vrata da mi jave dimenzije vrata, s obzirom da na Talaris sajtu vidim dve razlicite dimenzije ulaznih vrata.

Nemoj tako da radis. Moras tvoja vrata da izmeris pa da narucis. U mojoj zgradi su postavljana vrata od 90 i 105 sirine :bash: :bash: :dil: . Moras da znas koliko su siroka tvoja vrata.

Inace ne mogu vise da cekam taj Petak sledece nedelje kad ja dobijam kljuceve.

Isto tako molim kosije iz B3A4 broj 40 (zuta zgrada do ulice) da se nadjemo i da formiramo skupstinu stanara sto je pre moguce.
Jel neko bio skoro u nasoj zgradi?
 
Drage komšije. trebalo bi pripremiti konstitutivnu sednicu i održati je na dan primopredaje stanova kako bi nam lift i podrumi što pre bili dostupni.

Naslovna > Beo-kom servis - komunalni vodič > Komunalni sistem Grada Beograda > Uputstvo za formiranje Skupštine zgrade
Uputstvo za formiranje Skupštine zgrade

U stambenim zgradama u Beogradu na malo prostora živi mnogo ljudi, pa su i problemi mnogobrojni. Stanari zgrada se javljaju pojedinačno i pokušavaju da parcijalno reše svoje probleme, što je sigurno sporiji i neizvesniji put. „Beo-kom servis“ svakodnevno prima pozive od građana i često se dešava da mnogo ljudi zove zbog istog problema iako žive na istoj adresi. Kako bi i „Beo-kom servis“ i komunalna preduzeća mogli da budu efikasniji i uspešniji u rešavanju problema građana preporuka je da građani formiraju Skupštinu zgrade, koja će kao pravno lice rešavati tekuće probleme. Njenim osnivanjem svi problemi bi bili evidentirani na jednom mestu, uštedelo bi se vreme sugrađana i bila bi lakša komunikacija sa nadležnim službama. Sve informacije oko formiranja Skupštine zgrade građani mogu dobiti u Beo-kom servisu lično ili na telefon 3246-796.

1. KONSTITUISANjE SKUPŠTINE ZGRADE

Skupštinu zgrade čine svi vlasnici stanova i drugih posebnih delova zgrade. Skupština zgrade može se obrazovati i za deo zgrade koji čini građevinsku i funkcionalnu celinu (lamela, ulaz i sl.). U stambenoj zgradi, odnosno delu zgrade (lamela, ulaz i sl.) sa deset i manje vlasnika stanova ili drugih posebnih delova zgrade, umesto Skupštine zgrade obrazuje se Savet zgrade koji čine svi vlasnici stanova ili drugih posebnih delova zgrade.

Skupština zgrade se može obrazovati ako je prisutno više od polovine vlasnika stanova ili drugih posebnih delova zgrade, odnosno njihovih predstavnika. Ako vlasnik stana, odnosno drugog posebnog dela zgrade, na dve uzastopne sednice za konstituisanje Skupštine zgrade ne odredi svog predstavnika u skupštini zgrade, svojstvo člana Skupštine zgrade ima nosilac stanarskog prava, odnosno zakupac stana ili drugog posebnog dela zgrade, sa pravom odlučivanja o izvođenju radova na tekućem održavanju stambene zgrade dok vlasnik ne odredi predstavnika.

Skupština zgrade donosi odluke većinom glasova svih članova Skupštine, tako da svakom vlasniku stana ili drugog posebnog dela zgrade pripada po jedan glas. Smatra se da je glasanje obavljeno i u slučaju kada vlasnici stanova ili drugih posebnih delova zgrade daju pismenu saglasnost.

Predsednik Skupštine zgrade bira se većinom glasova članova Skupštine zgrade na period od četiri godine. Za predsednika Skupštine zgrade može biti biran svaki poslovno sposoban vlasnik stana i drugog posebnog dela zgrade. Predlog za izbor, odnosno razrešenje predsednika Skupštine zgrade može podneti svaki vlasnik stana ili drugog posebnog dela zgrade.

Skupština zgrade može iz reda svojih članova obrazovati stalna ili povremena radna tela za obavljanje stručno-operativnih i administrativno-tehničkih poslova (savet zgrade, odbori, komisije i sl).

Skupština zgrade može punovažno odlučivati ako je prisutno više od polovine članova Skupštine. Skupština zgrade većinom glasova prisutnih članova Skupštine zgrade donosi odluke koje se odnose na tekuće održavanje zgrade. Skupština zgrade, saglasnošću članova Skupštine kojima pripada više od polovine ukupne površine stanova i drugih posebnih delova zgrade, donosi odluke koje se odnose na investiciono održavanje zgrade.

Na sednici Skupštine zgrade vodi se zapisnik koji potpisuje zapisničar i predsednik Skupštine zgrade.

Zapisnik sa konstitutivne sednice Skupštine zgrade trebalo bi da potpiše više od polovine vlasnika stanova ili drugih posebnih delova zgrade, odnosno njihovih predstavnika, kako bi odluka o konstituisanju Skupštine zgrade i izboru predsednika bila i praktično ozvaničena.

2. REGISTROVANjE SKUPŠTINE ZGRADE

Stambena zgrada ima svojstvo pravnog lica u pravnim poslovima koji se odnose na održavanje i korišćenje stambene zgrade. Stambena zgrada ima račun i pečat.

Predsednik Skupštine zgrade zastupa stambenu zgradu u pravnim poslovima sa trećim licima, pred organima uprave i pravosudnim organima u vezi sa održavanjem zgrade.
Posle konstituisanja Skupštine zgrade i izbora predsednika, potrebno je da predsednik Skupštine zgrade, zapisnik sa konstitutivne sednice sa potpisima vlasnika podnese na overu u Pisarnicu Opštine. Kopija zapisnika ostaje u Opštini, a overeni original zapisnika treba iskopirati za dalje pravne poslove.

3. IZRADA PEČATA I OTVARANjE RAČUNA

Na osnovu overenog zapisnika može se izraditi pečat Skupštine zgrade kod pečatoresca. Posle izrade pečata trebalo bi napraviti ovlašćenje za predsednika Skupštine zgrade za zastupanje zgrade u daljim pravnim poslovima.

U Zavodu za informatiku i statistiku, Tiršova 1, dobija se Potvrda o matičnom broju Skupštine zgrade. Zatim se, u nadležnoj Poreskoj upravi za teritoriju opštine na kojoj se nalazi zgrada, dobija PIB (poreski identifikacioni broj). Za otvaranje poslovnog računa u banci potrebno je poneti Odluku Skupštine zgrade da otvori tekući račun i potvrde o PIB-u i matičnom broju.

Ovime je Skupština zgrade i praktično postala pravno lice i može da sklapa sve vrste ugovora i obavlja druge pravne poslove.

PROPISI:

Zakon o održavanju stambenih zgrada („Sl. glasnik Republike Srbije“, br. 44/95, 46/98, 1/01)
Uredba o održavanju stambenih zgrada i stanova („Sl. glasnik Republike Srbije“, br. 43/93)
 
"Skupština zgrade se može obrazovati ako je prisutno više od polovine vlasnika stanova ili drugih posebnih delova zgrade, odnosno njihovih predstavnika"

Mislim da je ovo kljucni problem
 
Da li je u nekoj zgradi pusten lift posto su se neki uselili pre vise od nedelju dana?

@Astir - Koliko se u Talarisu ceka za vrata ili ih mozda imaju na lageru? (mada sigurno zavisi od modela vrata)
 
zzolja":1vlr59tu je napisao(la):
"Skupština zgrade se može obrazovati ako je prisutno više od polovine vlasnika stanova ili drugih posebnih delova zgrade, odnosno njihovih predstavnika"

Mislim da je ovo kljucni problem


Nije to nigde kljucni problem. Kljucni problem u citavoj Srbiji je sto niko ne zeli da bude Predsednik kucnog saveta. On mora da se cima po Opstini za pecat i ostalo, on odgovara za neke stvari (jednom se desilo da policija nekog nije mogla da nadje, pa je trazila predsednika kucnog saveta jer je odgovoran za spisak stanara), on prvi placa kaznu od 5.000 dinara za neociscen sneg ispred zgrade jer mu je duznost to da organizuje, svako ga posle smara i cima za svaku sitnicu.

Ja garantujem da onog momenta kada se nadje dobrovoljac koji ce da bude Predsednik, niko u zgradi nece imati nista protiv njega da potpise. Toliko o glavnom problemu, pa da vidimo hoce li kod vas biti dobrovoljaca?

(ili da sva imena ubacite u bubanj i pozovete Suzanu Mancic da resi stvar?) :lol:
 
Znači da nam je potrebno 13 vlasnika da bismo je oformili, a predsednika ćemo nekako naći, jer su nam lift i podrumi neophodni. Nadam se da je toliko njih uplatilo učešće i useljava se. Kakva je situacija po već useljenim zgradama?
 
Zna li neko da li je sve zavrseno u plavo sivoj zgradi? Ima li jos radnika, moze li se uci u stanove?
 
Za majstora za pregradjivanje ja znam dobrog Misa 0637072833, a inace cevek radi i stolariju i kupatila tako ga i znam pa da podelim broj kome treba, odlican je majstor :) Srecno useljenje svima
 
Ljudi ja danas bio u stanu. Kljucevi kod sefa gradilista u plavo sivoj zgradi pored tribina. Evo malo slika.

Venecijaneri stavljeni na prozor i vrata od terase, parket se svuda isto sija, postavljeni i ovi uredjaji na radijatorima
 
Drage buduce komsije!

Da li se neko iz zgrade B3B1 ulaz 44 (poslednja zelena zgrada u srednjem redu) uselio? I kada planirate useljenje?

Veliki pozdrav buducim komsijama.
 
vsima":24ptvi4s je napisao(la):
Da li je u nekoj zgradi pusten lift posto su se neki uselili pre vise od nedelju dana?

@Astir - Koliko se u Talarisu ceka za vrata ili ih mozda imaju na lageru? (mada sigurno zavisi od modela vrata)

Zavisi od modela a ne čeka se mnogo. Uglavnom se prave rasporedi za ugradnju.
Kod poručivanje imate kompletne informacije koje zavise od broja trenutnih poslova.

Dodatak:
Moram sam sebe da ispravim.
Danas 21.07 sam saznao da su predstavnici izvođača radova pokupili sve PP aparate i najverovatnije sva creva i spakovali ih u neke zajedničke prostorije za koje imaju samo oni ključ.
Ovo ne samo zbog nas kao vlasnika stanova već zbog njih samih jer pazite sada konstataciju naše zgrade nisu predate investitioru i mi smo na divlje useljeni na neČije insistiranja koje nisu mogli oDbiti :laugh:
Dakle sada smi i ilegalci u sopstvenim stanovima?
Naravno njihov interes je da opremu sačuvaju da bi prošli bezbednosnu kontrolu.
DakLem to je razlog vlošebnog nestanka PP uređaja a nisam imao kod sebe ništa što je moglo naraviti sliku kako stoje na gomili.
 
Dragi forumasi

sutra se useljavamo pa cu vam preneti utiske i sve ostalo za par dana

POZDRAV SVIMA
 
@zagi

Zasto venecijaneri na prozore i vrata ka terasi? Na kom je ovo spratu? Nisu valjda odlepili da nam ne stave roletne na ove prozore?
 
daca":1lvt64qe je napisao(la):
@zagi

Zasto venecijaneri na prozore i vrata ka terasi? Na kom je ovo spratu? Nisu valjda odlepili da nam ne stave roletne na ove prozore?

U pitanju je peti sprat. A ovi prozori i vrata nemaju mogucnost postavljanja roletni. Kao sto neko rece ranije on nije dobio ni ovo na prozorima i vratima od terase.

Tu su sve slike. Taman sam se uplasio da je neki problem sa programom za slike.
 
Vrh