Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

@VSR
15-20 dana za isporuku namestaja je super, jer se npr. u KIKI za isporuku ugaone garniture ceka do 7 nedelja.

vsima":3hfq5876 je napisao(la):
@Bosko
Mislim da pre bilo kakve price o pikselizaciji i digitalizaciji treba doneti odluku o tome sta izabrati: LCD, LED ili Plazma TV.
E sad sto se tice svrstavanja TV u belu tehniku, ova klasifikacija je potpuno pogresna, jer se on ubraja u tzv. "braon" tehniku. Sve prodavce koji svrstaju TV pod sifrom bela tehnika treba izbegavati = amateri.
netacno,sve to spada u belu tehniku al su raspoređene u podgrupe...al dobro,to nije ni bitno.

vsima":1vs6ricl je napisao(la):
@VSR
15-20 dana za isporuku namestaja je super, jer se npr. u KIKI za isporuku ugaone garniture ceka do 7 nedelja.
7 nedelja je bas dugo...
Uglavnom svuda se treba raspitati za te rokove.
Interesantan je slucaj mojih prijatelja koji su se pre par godina uselili u svoj stan i koji su pre useljenja, kako nisu iz Beograda, svoje stare stvari poslali kamionom u grad odakle su vodjeni logikom da ce za novi stan da kupe novi namestaj, sporet i ostalo. Naravno nisu znali za rokove isporuke, pa su 20-ak dana ziveli u svom novom, skoro praznom stanu kao na kampovanju spavajuci na dusecima na naduvavanje i kuvajuci na resou :D

Da ne bi razvodnjavali temu, predlazem da otvorimo novu u kojoj cemo da pisemo o beloj/crnoj/braon tehnici, adaptiranju, sredjivanju stanova, majstorima i sl.

Kako se vrši uplata učešća,tj da li se uplata vrši preko opšte uplatnice i da li ide provizija na istu? Da li postoji mogućnost uplate sa tekućeg računa fizičkog lica na žiro račun grada?

@Bosko
Pa to nisu "standardi" nego podela koja postoji decenijama bazirana na zdravoj logici (citaj boji objekata).

Pozdrav svim komsijama u novom naselju. Ja sam u Zutoj zgradi do ulice. Danas bili da uzmemo pred ugovor.

Komsije, danas sam proverio, ko ima otvoren racun u Banci Intesi, za sve uplate na ziro racun u vrednosti do 50000 dinara, placa se provizija fiksno 20 dinara.

Pozdrav

Moj predhodni post je bio samo proba dali mogu da ubacim slike. Evo ih sad
Moj stan gleda na igraliste.
A ovako je u njemu

Da li neko zna gde mogu da nadjem onaj raspored sa stanovima? Ono gde se kuca id broj stana ili grupa kojoj pripadamo. Na sajtu GU ga nema vise.

@Zagi123456, katalog stanova je skinut jos davno sa sajta. Koji je ovo stan po strukturi i u kojoj zgradi, zapravo najvise me zanima kada je fotografisan stan u ovoj fazi izgradnje. Da li je sada zavrsen ili se jos uvek zavrsava.

petar90":1wmfbr9y je napisao(la):
Kako se vrši uplata učešća,tj da li se uplata vrši preko opšte uplatnice i da li ide provizija na istu? Da li postoji mogućnost uplate sa tekućeg računa fizičkog lica na žiro račun grada?

Dobili smo u ugovoru instrukcije za plaćanje. Po tim instrukcijama se plaća na sve načine na koje možete da platite keš kartice t.r. itd.
Vi imate pravo da izaberete način plaćanja samo moraju da se ispoštuju instrukcije za plaćanje.

Proverio sam danas u Filijali Uprave za trezor uplate na račun Grada i na ovaj za PDV se plaća standardna provizija od 0,40% tako da DINA CARD tamo nema popust samo za porez na imovini ili nebitno na šta već.

Комерцијална банка наплаћује провизију од 0,5%, што је данас и проверено уплатом судске таксе. За веће износе, максимална провизија је 5.000 динара. Значи, и онај ко уплаћује милијарду (готовински или са свог текућег рачуна), за ту трансакцију ће платити тих пет хиљада.

Још једанпут Вас подсећам на могуће грешке код одређивања квадратуре станова. Обавезно ангажујте некога да прецизно (најбоље ласерским даљиномером) измери и израчуна тачну површину, по важећем стандарду који се може преузети овде:

http://bs.scribd.com/doc/94000221/JUS-U-C2-100-2002

Да подсетим, по важећем стандарду, површине пода у отворима врата НЕ улазе у нето површину, као и све површине пода изнад којих је висина испод 150 цм (то важи за косе таванице, али и за степеништа станова на два нивоа!).

Такозвана ''површина умањена за 3%'' се користи само за обрачун простора са необрађеним (неомалтерисаним) зидовима.

Данас проверено - између првог и другог реда зграда су завршени кошаркашки и одбојкашки терен, са трибинама за навијање. Кошеви су удаљени десетак метара од прозора станова у којима ће неко да спава, учи, гледа филм...

Да ли је прогноза да ће наша цена бити просек до сада усељених зграда била тачна?

Поздрав од Татице и честитке свима што смо уз градску управу којој је требало пет година да нас довде доведе, која једина на свету продаје станове које купци не смеју да виде и који тек месец дана пошто постану власници у њих могу да уђу - најзад дошли надомак кључева својих станова.

Da li se ucesce i PDV uplacuju jednom ili se moraju popuniti dve uplatnice? Ovo je veoma bitno upravo zbog provizije, jer bismo mogli platiti dva puta po 5000. Da li neko pouzdano zna odgovor?

Danas smo uzeli ugovor i uplatli taksu
sutra overa

mislim da sunam uracunali 20 posto ucesca jer kad sam pomnozio ratu sa 240

to je to i zato stoji onaj cla 2 koji mi nije bio jasan

ispadne da ako ne donesu zakon za 2 godine moracemo da kesiramo taj pdv

Slike stana su iz Marta meseca. Stan je zavrsen samo jos nisu sigurni da li ce biti plakara u kuhinji. Inace je 2.0 po strukturi 58.11 m2. Informaciju za plakar sam dobio od gospodjice od koje sam u stampanoj verziji dobio iskotiran plan stana. Inace je stan kao sto sam naveo gore u zutoj zgradi do ulice. I adresa je Mileve Maric Ajnstajn 40.

Zagi123456":25m8v7sk je napisao(la):
Slike stana su iz Marta meseca. Stan je zavrsen samo jos nisu sigurni da li ce biti plakara u kuhinji. Inace je 2.0 po strukturi 58.11 m2. Informaciju za plakar sam dobio od gospodjice od koje sam u stampanoj verziji dobio iskotiran plan stana. Inace je stan kao sto sam naveo gore u zutoj zgradi do ulice. I adresa je Mileve Maric Anstajn 40.

Ocigledno je da je prvobitno resenje kucnih brojeva sa azbucnim redom bilo privremeno resenje za potrebe tehnickog prijema zgrada i da su svi kucni brojevi u prvom resenju zato imali slovne dopune da bi se privremeno iskoristili do promene naziva ulice. Dopada mi se novi naziv i brojevi bez slovnih dopuna.

Molim komsije iz B1.3 da napisu koji im je kucni broj u ugovoru. U nasem ugovoru pogresno je napisan broj ulaza pa hocu da proverim je li broj zgrade u redu (br.78) . Pozdrav!

cyberserb":33d7rw0z je napisao(la):
Da li se ucesce i PDV uplacuju jednom ili se moraju popuniti dve uplatnice? Ovo je veoma bitno upravo zbog provizije, jer bismo mogli platiti dva puta po 5000. Da li neko pouzdano zna odgovor?

Meni je logično pošto je isti račun isti poziv na broj da bude jedan račun.
Kada vam ispostave račun za nešto plaćate i robu i PDV zajedno.
Valja pitati sutra kod potisivanja da se ne luta

Ljudi, s obzirom da je izvesno da ce novu vladu formirati koalicija okupljena oko SNS sa SPS-PUPS-JS i URS (minus NP), kako ce se to odraziti na nas?

Mislim prvenstveno na pitanje izmena i dopuna Zakona o PDV-u...od kada bi trebalo da pocnemo sa isplatama rata i kada bi trebalo da bude definisano kada ce biti izvrsen povracaj PDV-a (odnosno njegovog dela).
Da li iko mozda zna kakva je politika Srpske napredne stranke po ovom pitanju? Koliko je sada jasno, izvesno je samo da SNS i Socijalisticka partija Srbije nece traziti povecanje PDV-a, odnosno da ce ubediti G17+ da odustanu od toga. Ali kako ce biti regulisan povracaj PDV-a i sta ce biti sa nasom isplatom rata? Za sada je javno bio poznat samo stav Demokratske stranke.

I jos bitnije - da li je ovo potpisivanje ugovora koje je otpocelo po planu? Ranije informacije (istina, nezvanicne) koje su pustane po ovom forumu su naglasavale da bi mozda to tek pocetkom jula trebalo da se desi, a evo svima nam lete pozivi. Koliko je moguce da su usledili ranije zato sto se mozda ocekuje promena gradske vlasti i smena Djilasa (za recimo, Vucica)?
Tu bi nam isto bilo dobro da znamo je li ko u kontaktu sa naprednjacima; naravno mislim zbog odluge Grada Beograda da nam suspenduje placanje rata do usvajanja izmena i dopuna Zakona o porezu na dodatnu vrednost...

Vrh